-
طوفان شدید در «دهلی»؛ تایید ۴ فوتی و تاخیرِ دهها پرواز
منابع خبری هند اعلام کردند یک سامانه جویِ ناگهانی و شدید که اوایل امروز (جمعه)، دهلی و منطقه پایتخت ملی (NCR) را درنوردیده، با وزش تندبادهای قوی، بارندگی شدید و طوفان گرد و غبار همراه بوده و منجر به اختلالات گسترده شده است.
-
جراحی به سبک مورچهها
مطالعه نشان میدهد که این مورچهها قادرند با انجام اقداماتی مانند تمیز کردن زخم یا قطع عضو به نجات جان همنوعان خود کمک کنند.
-
کشفی جدید درباره سیستم سلولی بدن
دانشمندان بیمارستان دانشگاهی هاینریش هاینه دوسلدورف (HHU) با همکاری دانشگاه کلن و مرکز پزشکی مولکولی کلن (CMMC) مکانیزمی را کشف کردند که از میتوکندری محافظت و آن را ترمیم میکند. تیم تحقیقاتی به سرپرستی پروفسور دیوید پِلامارتین از موسسه بیوشیمی و زیستشناسی مولکولی HHU، یک سیستم بازیافت تخصصی را شناسایی کردهاند که در آن سلولها هنگامی که آسیب به mtDNA را شناسایی میکنند، فعال میشوند. نتایج پژوهش این تیم یازده نفره در ۴ آوریل۲۰۲۵ در مجله Science Advances منتشر شده است.
-
اعترافات جدید آژانس داروی اروپا درباره واکسنهای کووید-۱۹
سازمان جهانی بهداشت میگوید که قبل از دریافت تأییدیه از نهادهای نظارتی مانند آژانس دارویی اروپا، «واکسنهای کووید-۱۹ تحت آزمایشهای دقیق در کارآزماییهای بالینی قرار گرفتند تا ثابت شود که این واکسنها با معیارهای بینالمللی برای ایمنی و اثربخشی همخوانی دارند».
-
آیا هوش مصنوعی هم درد میکشد؟
هوش مصنوعی کم کم وارد زندگی بشر شده و جای خود را در هر حوزه پیدا میکند. پژوهشگران در آزمایشی جدید به دنبال این موضوع رفتهاند که هوش مصنوعی تجاربی از درد و احساسات انسانی دارد یا خیر؟
-
صفهای طولانی برای جراحی در کانادا به دلیل کمبود متخصص بیهوشی
چالش های پزشکی در تمامی کشورها وجود دارد و کانادا هم از این قضیه مستثنی نیست.
-
بیمه سلامت در امارات اجباری شد
بیمه سلامت یکی از اصلی ترین نیازهای افراد در جامعه است. امارات متحده قانون برخورداری از بیمه سلامت برای تمامی افراد را اجباری کرد.
-
امید به درمان بیماریهای ژنتیکی با یک راهکار آزمایشگاهی
تحقیقات جدید نشان میدهد که در خانوادههایی که دارای اختلالات ژنتیکی هستند، شدت بیماری را غالباً نسخه فعال یک ژن تعیین میکند. این یافتهها پارادایمهای ژنتیکی سنتی را به چالش میکشند و رویکردهای جدیدی را برای تشخیص و درمان بیماریهای ارثی پیش میگذارند.
-
زمان بلوغ نوجوانان عصر یخبندان مشخص شد
تحقیقات اخیر بر روی استخوان های کشف شده نوجوانان متعلق به دوران پارینه سنگی سن بلوغ آنها را مشخص کرد.
-
دستاوردهای پزشکی در سالی که گذشت
2024 هم گذشت؛ سالی که پر از دستاوردهای مهم در عرصه پزشکی بود. دستاوردهایی که هر کدام امیدی تازه برای بیماران است.
-
تصاویری از اولین پیوند موفق صورت در جهان
مردی که اولین پیوند موفقیت آمیز صورت و دست را دریافت کرده است، در مورد تصادف وحشتناک اتومبیل که منجر به انجام این عمل شد صحبت کرد.
-
مشاهده اولین مورد ابتلا به آبله میمونی در سوئد
سازمان بهداشت عمومی سوئد اولین مورد از ابتلا به گونه خطرناک بیماری «ام پاکس» که پیش از این به «آبله میمونی» معروف بود را در خارج از قاره آفریقا ثبت کرده است.
-
آبله میمون در آفریقا؛ تشکیل کمیته اضطراری سازمان بهداشت جهانی
شیوع آبله میمون در نزدیکی مرز کنگو با رواندا، بوروندی و اوگاندا باعث نگرانی مقامات بهداشتی شده است.
-
سازمان جهانی بهداشت خبر داد؛
افزایش 30 درصدی مرگ و میر به دلیل گرما در اروپا
سازمان جهانی بهداشت نسبت به عواقب شدید گرمای هوا هشدار داد و خواستار مراقبتهای ویژه از سوی دولتها و مردم در این خصوص شد.
-
کرونا در این کشور اوج گرفت
رسانههای محلی ژاپن روز گذشته (جمعه) گزارش دادند موارد ابتلا به کووید-۱۹ در این کشور در حال افزایش است و کارشناسان بهداشتی خواستار اقدامات پیشگیرانه در طول فصل تعطیلات تابستانی هستند.
-
کشف ویروس فلج اطفال در فاضلابهای این شهر
وزارت بهداشت غزه اعلام کرد: وجود ویروس فلج اطفال در فاضلابی که بین چادرهای کمپ آوارگان و در مناطق مسکونی به دلیل تخریب زیرساختها جمع میشود و جریان مییابد، یک فاجعه بهداشتی جدید را نشان میدهد.
-
یک سیاره گرمتر شرایط را بدتر خواهد کرد
تب دنگی جهان را میگیرد!
تغییرات آب و هوایی به رشد انفجاری تب دنگی در قاره امریکا از جمله در پورتوریکو دامن زده، زیرا پشهها در هوای گرمتر و مرطوبتر تکثیر میشوند.
-
مقابله با کار کودک رویایی همچنان دستنیافتنی!
کار کودک حاصل فقر و اضطرار است و به استناد آمارهای یونیسف و سازمان بینالمللی کار، ۸۵ میلیون نفر از کودکان در بخشهایی کار میکنند که برای وضعیت جسمی و روحیشان خطرناک است؛ برای نمونه در کارگاههای پارچهبافی بنگلادش، مزارع کاکائو ساحل عاج، معادن طلای بورکینا فاسو؛ اشتغال در کارخانهها و معادن، یا در مراکز خوشگذرانی و قاچاق مواد مخدر.
-
عکس/ اولین پیوند کلیه بدون بیهوشی در جهان
یک مرد جوان در شیکاگو، بدون بیهوشی تحت عمل پیوند کلیه قرار گرفت.
-
مرگ ۱۳۵ میلیون نفر به دلیل آلودگی هوا طی ۴۰ سال
یک مطالعه جدید توسط محققان دانشگاه فناوری نانیانگ سنگاپور درباره تأثیر مخرب آلودگی هوا بر سلامت انسان نشان میدهد که آلودگی هوا ناشی از ذرات PM۲.۵ بین سالهای ۱۹۸۰ تا ۲۰۲۰ با حدود ۱۳۵ میلیون مرگ زودرس در سراسر جهان مرتبط است.
-
مناطقی که عمده لوازم آرایشی تقلبی را در جهان تولید میکنند
لوازم آرایشی – بهداشتی یک صنعت جهانی چند میلیارد دلاری است که رشد آن با سرعت قابل توجهی ادامه دارد.
-
صندوق کودکان ملل متحد : فضای مجازی دومین خطر برای کودکان، بعد از جنگ
همین چند روز قبل «مته فردریکسن»، نخستوزیر دانمارک، از اتحادیه اروپا درخواست کرد که سن مجاز برای استفاده از شبکههای اجتماعی را ۱۵ سال اعلام کند.
-
آمار تکاندهنده از مرگ و معلولیت مردم بخاطر خطای پزشکی منتشر شد
رقم مرگ و معلولیت کشف شده توسط محققان ناشی از تشخیص اشتباهی پزشکان در آمریکا تکان دهنده است.
-
هشدار سازمان جهانی بهداشت
۷ میلیون ابتلا به تب دانگی در ۴ ماه ؛ ۹۰ کشور گزارش بیماری داشتند
آخرین به روزرسانی سازمان جهانی بهداشت (WHO) نشان میدهد که بیش از ۷.۶ میلیون مورد تب دنگی (دانگی) از ابتدای ۲۰۲۴ تا پایان آپریل گزارش شده که شامل ۳.۴ میلیون مورد تایید شده، بیش از ۱۶۰۰۰ مورد شدید و بیش از ۳۰۰۰ مرگ و میر بوده است.
-
تغییر در مقررات بهداشتی بینالمللی برای مقابله با بیماریهای همهگیر
سازمان جهانی بهداشت "WHO" میخواهد با وضع مقرراتی جدید با شیوع فرامرزی بیماریهای همهگیر مبارزه کند. این تلاشها مستقل از مذاکرات مربوط به پیمان جهانی مبارزه با پاندمی است.
-
اماراتی ها که در سیل اخیر مسخره شان کردیم،سیل را چگونه مهار کردند؟
چند هفته پیش که سیل در امارات متحده عربی مردم آن سامان را گرفتار کرده بود، کم نبودند رسانههایی که زبان به استهزای آنان گشودند که «با این همه ادعا، از مدیریت یک سیل عاجز ماندهاند…».
-
روش درمانی جدیدی که مانع پسزدن عضو در عمل پیوند هر دو دست شد
پزشکان بریتانیایی برای اولین بار با تعویض پلاسمای خون، مانع از آن شدند که پادتنها سبب پس زدن عضو پیوندی شوند.
-
کدام بیماری ها به کمک واکسن ریشه کن و کنترل شد
واکسن ها بیش از هر اختراع پزشکی دیگری در تاریخ ٬ جان انسان ها را چه در گذشته و چه در زمان حال و آینده نجات داده اند و خواهند داد. واکسیناسیون درسطح جهانی، ما را قادر ساخته است که بیماری های مهلکی همانند آبله را ریشه کن کنیم، فلج اطفال را تقریباً شکست دهیم و بسیاری از دیگر بیماریهای عفونی خطرناک را کنترل کنیم. در آغاز سال 2020، با شروع همه گیری بیماری مرگ بار کرونا، با تلاش پژوهشگران و ساخت اولین نمونه های واکسن و تزریق آن حدود یک سال پس از آغاز همه گیری بیماری، میلیونها انسان از مرگ نجات یافتند.
-
هشدار دانشمندان: همهگیری بعدی احتمالا از ویروس آنفلوانزا ایجاد میشود
سازمان جهانی بهداشت هفته گذشته نسبت به شیوع آنفلوانزای پرندگان در سراسر جهان ابراز نگرانی کرد.
-
گستره تکان دهنده بحران پلاستیک؛
تولید زباله های پلاستیکی به اندازه ۲۰ هزار برابر برج ایفل
جالب است بدانید که تنها ۱۲ کشور مسئول تولید ۶۰ درصد زباله های پلاستیکی بدون مدیریت و نظارت مناسب در جهان هستند. پنج کشور اول در این لیست عبارتاند از: چین، ایالات متحده آمریکا، هند، برزیل و مکزیک.