-
چگونه گلو درد را در خانه درمان کنیم؟
گلو درد همیشه نیاز به مراجعه به پزشک ندارد و گاهی درمانهای خانگی ساده میتوانند مؤثر باشند و تسکین طبیعی گلو را بدون عوارض جانبی ناخواسته فراهم کنند.
-
حساسیت فصلی یا سرماخوردگی؟ فرقشان را بدانید!
با شروع فصل گردهافشانی، عطسه، آبریزش بینی و خستگی سراغ بسیاری میآید. اما آیا این علائم مربوط به حساسیت فصلیست یا سرماخوردگی؟ شناخت تفاوتها میان این دو میتواند راه درست درمان را مشخص کند.
-
بهار با ویروسها سر رسید؛ آنفلوآنزا فعالتر از کرونا!
با آغاز فصل بهار، موجی خفیف از عفونتهای تنفسی در کشور مشاهده شده است. بررسیها نشان میدهد که آنفلوآنزا، بهویژه نوع A، بیشترین سهم را در میان ویروسهای در گردش دارد و برخلاف گذشته، کرونا نقش کمرنگتری ایفا میکند.
-
تفاوت علائم حساسیت فصلی و آنفلوآنزا؛ چگونه تشخیص دهیم؟
با آغاز فصل بهار و افزایش شیوع بیماریهای تنفسی، سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت به تفاوتهای مهم بین علائم حساسیت فصلی و آنفلوآنزا اشاره کرد.
-
نسخه رهایی از آلرژی بهاره
ژنهای معیوب عامل و زمینهساز آلرژی هستند، اما برای بروز علائم، شرایط محیطی نیز باید فراهم باشد، افرادی که در محیطهای آلوده یا در معرض آلرژنهای قویتر قرار دارند، ممکن است زودتر یا با شدت بیشتری دچار علائم شوند.
-
تاثیر شگفتانگیز قارچها در مقابله با آنفلوآنزای شدید
در حالی که تا پیش از این نقش قارچهای خوراکی در کاهش فشار خون، محافظت در برابر آسیب مغزی و کمک به حفظ سلامت استخوانها تایید شده بود، حالا نتایج یک تحقیق جدید، تاثیر فوقالعاده آن در مقابله با آنفلوآنزا را اثبات کرده است.
-
شیوع گسترده آنفلوآنزا در زمستان امسال؛ ترکیب عوامل مختلف عامل افزایش ابتلا
شیوع آنفلوآنزا در زمستان امسال به شدت افزایش یافته است و کارشناسان دلیل این موضوع را به ترکیب عواملی همچون کاهش واکسیناسیون، افزایش روابط اجتماعی و همزمانی شیوع بیماریهای دیگر از جمله کووید-۱۹ و نوروویروس نسبت میدهند. این موج جدید آنفلوآنزا حتی باعث افزایش مرگومیر ناشی از آن نسبت به کووید-۱۹ در برخی مناطق شده است.
-
عفونت سینوسی؛علائم، علتها و روشهای درمانی مؤثر
عفونت سینوسی یا سینوزیت، از جمله مشکلات رایج تنفسی است که میتواند بهدنبال سرماخوردگی یا عفونتهای ویروسی بروز کند. این بیماری با علائمی چون احتقان بینی، درد صورت و فشار در نواحی مختلف صورت همراه است. اما خوشبختانه، در بیشتر موارد این عفونت بهخودیخود برطرف میشود، اما در موارد شدیدتر نیاز به درمان پزشکی دارد. در این گزارش، به بررسی علائم، علل و روشهای درمانی این بیماری پرداختهایم.
-
روند نزولی عفونتهای تنفسی در ایران / آنفلوآنزای نوع A بیشترین شیوع را داشته است
با کاهش تدریجی موارد ابتلا به عفونتهای تنفسی در کشور، سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت از احتمال پیک خفیف در اوایل فصل بهار خبر داد و بر لزوم رعایت موازین بهداشتی تأکید کرد.
-
آنفلوآنزای نوع A شایعترین عفونت تنفسی سال و اشتباهات رایج در درمان آن
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با اعلام اینکه آنفلوآنزای نوع A شایعترین عفونت تنفسی امسال است، تاکید کرد که این ویروس در بین تمام گروههای سنی شیوع یافته و به خصوص در سالمندان و افرادی که بیماریهای زمینهای دارند، شدیدتر است.
-
علائم متفاوت آنفولانزا در کودکان
یک فوقتخصص بیماریهای عفونی کودکان میگوید:«واکسیناسیون بهترین روش پیشگیری از آنفلوآنزاست.تزریق این واکسن برای کودکان بالای 6ماه، بهویژه زیر ۵سال و افراد بالای ۶۰سال بسیار توصیه میشود و تا ۶۰درصد مؤثر بوده و عوارض آن قابل کنترل است.»
-
رئیس انجمن پزشکان کودکان ایران:
علائم آنفلوآنزا در کودکان متفاوت از بزرگسالان ظاهر میشود
رئیس انجمن پزشکان کودکان ایران با اشاره به افزایش موارد ابتلا به آنفلوآنزا در کودکان بر اهمیت تشخیص زودهنگام و درمان مناسب تأکید کرد و گفت: علائم این بیماری در کودکان متفاوت از بزرگسالان ظاهر میشود.
-
چند بار در روز بینیام را برای درمان سرماخوردگی بشورم؟
برای سرماخوردگی، داروهای بدوننسخه زیادی در دسترساند، اما برخی از آنها ممکن است خطراتی داشته باشند و اثربخشی برخی دیگر هم تایید نشده است.
-
تفاوتهای سرماخوردگی و آلرژی را بشناسید؛ چگونه از اشتباه در تشخیص جلوگیری کنیم؟
با توجه به شباهتهای زیادی که علائم آلرژی و سرماخوردگی دارند، بسیاری از افراد ممکن است نتوانند این دو را از یکدیگر تشخیص دهند و درمانهای اشتباهی را آغاز کنند. این موضوع میتواند به بروز مشکلات بیشتری منجر شود. در این مطلب، یک فوق تخصص آسم و آلرژی، تفاوتهای کلیدی بین این دو وضعیت را توضیح داده است.
-
وضعیت مازندران از نظر شیوع آنفولانزا نگران کننده شد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، با اشاره به شرایط حساس فعلی در استان و شیوع بیماری آنفلوانزا، گفت: «تمام بیمارستانهای استان مازندران در حالت آمادهباش قرار دارند و تمهیدات ویژهای برای پذیرش بیماران مبتلا به بیماریهای ویروسی، بویژه آنفلوانزا، اندیشیده شده است. کادر درمانی و نیروهای پشتیبان بهصورت شبانهروزی در تلاشاند تا خدمات لازم را با سرعت و کیفیت مناسب ارائه دهند. ما از تمامی شهروندان میخواهیم که در صورت بروز علائم بیماری به نزدیکترین مراکز درمانی مراجعه کنند و از خوددرمانی پرهیز نمایند.»
-
چرا مدام سرما میخورید؟ ۵ عامل اصلی که باید جدی بگیرید
اگر مدام دچار سرماخوردگی و بیماریهای مختلف میشوید و احساس میکنید هیچ وقت از دست این ویروسها رها نمیشوید، احتمالاً دلیل این موضوع به برخی عوامل پنهان در سبک زندگی شما مربوط میشود.
-
آنفلوآنزا در صدر ویروسهای تنفسی؛ کرونا در سایه قرار گرفت
پایشهای جدید وزارت بهداشت نشان میدهد که در دی ماه امسال، ویروس «آنفلوآنزا» با ۲۱ درصد بیشترین شیوع را در میان ویروسهای تنفسی کشور داشته و ویروسهای کرونا و RSV در رتبههای بعدی قرار دارند. این تغییرات نگرانیها را در خصوص افزایش بیماریهای تنفسی در فصل زمستان تشدید کرده است.
-
نشانههای انواع ویروس از سرماخوردگی ساده تا کرونا
تنوع ویروسها با علائم سرماخوردگی به حدی بالاست که فرد در مواجهه با آنها نمیداند که به چه نوعی گرفتار شده و همین بر نگرانیهای بیمار دامن میزند.
-
چند راهکار برای فرار از ویروسهای شایع زمستانی
همیشه گفتهاند پیشگیری بهتر از درمان است. در بیماریهای ویروسی هم همین گونه است با رعایت نکات کلیدی میتوان از ابتلا به بیماری جلوگیری کرد.
-
آخرین وضعیت عفونتهای تنفسی در کشور
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه آنفلوآنزا همچنان در صدر بیماریهای تنفسی در گردش قرار دارد.
-
وزیر بهداشت:
هیچ ویروس جدیدی در کشور مشاهده نشده، H1N1 همچنان ویروس غالب آنفولانزا است
در حالی که بسیاری از شهروندان از شیوع بیماریهای تنفسی در فصل زمستان نگران هستند، وزیر بهداشت کشور اعلام کرد که هیچ ویروس جدیدی در ایران شناسایی نشده و در حال حاضر ویروس غالب آنفولانزای H1N1 در کشور در حال گردش است. او همچنین به ادامه علائم بیماریهای تنفسی تا پایان فصل سرد اشاره کرد.
-
سیر نزولی آنفلوآنزا در کشور / رصد «HMPV» در ۱۵ نقطه کشور
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اعلام اینکه سیر بیماریهای تنفسی در کشور از جمله آنفلوآنزا نزولی است، در عین حال درباره «متاپنوموویروس» موسوم به ویروس جدید چینی، تاکید کرد: این ویروس جدید نیست، کیت تشخیص آن نیز وجود دارد و در ۱۵ نقطه کشور بررسی میشود.
-
چگونه از خود در برابر ویروسهای رایج زمستانی محافظت کنیم؟
فصل زمستان، با سرمای شدید و هوای خشک خود، شرایط ایدهآلی برای شیوع بیماریهای ویروسی و تنفسی فراهم میآورد. در این دوران، بیماریهایی چون آنفلوآنزا، سرماخوردگی، کووید۱۹ و نوروویروس به سرعت گسترش پیدا میکنند. اگرچه این ویروسها در تمام طول سال در حال گردش هستند، اما تغییرات دمایی و ساعات طولانیتر در فضاهای بسته، میتواند بدن را بیشتر در معرض این میکروبها قرار دهد. بنابراین، مراقبت از سلامت خود در این فصل اهمیت ویژهای دارد. در این گزارش، به بررسی علائم و راههای پیشگیری از بیماریهای رایج زمستانی پرداختهایم تا بتوانید از خود در برابر این تهدیدات به خوبی محافظت کنید.
-
شیوع انفولانزا از مرز هشدار هم عبور کرد
شیوع آنفلوآنزا و پیامد های منفی آن فقط منحصر به بیرجند نمی شود ،بلکه ساکنان مناطق دیگری از کشورمان نظیر یزد، کهگیلویه و بویراحمد و خراسان شمالی هم با شیوع بیماری آنفلوآنزا و مخاطرات آن درگیر شده اند.سید محمد رضا حسینی رئیس اورژانس پیشبیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی بیرجند این را میگوید.
-
یک متخصص بیماریهای عفونی در خصوص کنترل موارد متخصص بیماریهای عفونی:
لزوم انجام تست سلامت از مسافران چینی
یک منخصص بیماریهای عفونی گفت: وزارت بهداشت باید از مسافران خارجی به خصوص مسافرانی که از چین وارد کشور میشوند تست و آزمایش بگیرد تا در صورت داشتن علائم اقدامات ویژه برای جلوگیری از گسترش ویروس در کشور انجام شود.
-
آیا ویروس تنفسی HMPV مانند کرونا خطرناک است؟
نکاتی درباره یک ویروس نگران کننده
صحبتهای ضد و نقیض بین مسئولان کشور درخصوص ویروس جدید HMPV منجر به نگرانیهای زیادی در سطح جامعه شده است.
-
شیوع آنفلوآنزا ؛ عامل بستری ۴۰ درصد کودکانی که با بیماریهای تنفسی مراجعه میکنند
شیوع آنفلوآنزا همچنان در یزد ادامه دارد و موجب بستری شدن تعداد زیادی از کودکان مبتلا به بیماریهای تنفسی در بیمارستانها شده است. طبق گزارشها، حدود ۴۰ درصد از کودکانی که به علت مشکلات تنفسی به بیمارستانها مراجعه میکنند، به آنفلوآنزا مبتلا هستند. این آمار، نگرانیهای زیادی را درباره افزایش فشار بر بیمارستانها و وضعیت بهداشت عمومی به وجود آورده است.
-
ویروسی که با ضدعفونی دستها هم نمیمیرد
محققان فهمیدهاند که ویروس فوق میتواند یک ماه در هر شرایطی دوام بیاورد و به این ترتیب اکنون از مردم خواسته میشود لباسهای خود را در دمای بالا بشویند و خشک کنند تا از انتشار ویروس جلوگیری کنند.
-
ابراز تأسف یک فوق تخصص بیماریهای عفونی از شیوع انفولانزا در کشور؛
عدم فاصله گذاری بیماران مبتلا به آنفولانزا وضعیت را وخیم کرده است
در محیطهای شلوغ و محافل عمومی باید ماسک بزنند که نمیزنند. متأسفانه افراد وقتی بیمارند بدون ملاحظه در دورهمیها و میهمانیها حضور مییابند. این روزها بیماران زیادی دارم که ویروس را از یکی دو نفر که در جمع به بیماری مبتلا بودند دریافت کردهاند. متأسفانه مردم رعایت نمیکنند». این گفته یک متخصص بیماریهای عفونی است که عدم رعایت در فاصله گذاری اجتماعی را دلیل اصلی شیوع آنفولانزا میداند.
-
معضل بی اعتمادی به واکسنها
بدبینی به واکسنها از زمان کرونا شروع شد و حالا در زمان شیوع آنفولانزا باز هم این بدبینی باعث عدم استقبال از واکسن شده است.