-
راز نفس تازه؛ روشهای ساده برای رفع بوی بد دهان
بوی بد دهان فقط یک مشکل اجتماعی نیست، بلکه میتواند نشانهای از بیماریهای دهان و دندان باشد. رعایت اصول ساده بهداشتی مثل مسواک و نخ دندان، و اصلاح برخی باورهای غلط، راهحلهایی در دسترس و مؤثر برای این مشکل شایع هستند.
-
تحقق یک رویا در حیطه دندانپزشکی
در ژوئیه 2023 نیز محققان مؤسسه تحقیقات پزشکی بیمارستان کیتانو در اوزاکای ژاپن توسعه یک داروی جدید برای رشد مجدد دندان را اعلام کردند.
-
مشاور وزیر بهداشت:
۱۵درصد از ایرانیها اصلاً مسواک نمیزنند!
تعداد دندانهای پوسیده ایرانیها به نسبت توقعی که از آن میرود، زیاد و نیاز است که هم در مقوله پیشگیری و هم در بخش درمان طرح تازهای داشته باشیم.
-
قاتلان خاموش دندان شیری کودکان؛ از شیر شب تا شکلات چسبنده!
دندانهای شیری نقش مهمی در سلامت دهان، رشد دندانهای دائمی و نظم فک دارند؛ اما مصرف برخی خوراکیها و عادات اشتباه، آنها را در معرض پوسیدگی زودرس قرار میدهد. متخصصان هشدار میدهند که شیر شب، شکلات و مراقبت ناکافی، دندانهای شیری را در خطر جدی قرار میدهند.
-
سهم بیمهها در هزینههای دندانپزشکی ناچیز است
وضعیت نامناسب شاخص DMFT کودکان ایرانی
امیررضا رکن، رئیس شورای برنامهریزی سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، از شاخص DMFT کودکان زیر ۱۲ سال در ایران خبر داد که برابر با ۱.۸۴ است و ۸۰ درصد از آن به دندانهای پوسیده اختصاص دارد.
-
دندانهای خراب، زنگ خطر بیماریهای خاموش
یک دندانپزشک و عضو پیشین کمیسیون بهداشت مجلس هشدار داد: مشکلات ساده دهان و دندان میتوانند زمینهساز ابتلا به بیماریهای جدی مانند دیابت، فشار خون، اختلالات گوارشی و حتی برخی سرطانها شوند. او خواستار تقویت آموزش، پیشگیری و حمایت بیمهای شد.
-
چرا بعد از یک دوره سرماخوردگی باید مسواک را تعویض کنید؟
مطالعات نشان دادهاند که ویروسهایی مانند آنفلوآنزا، راینو ویروس (که باعث سرماخوردگی میشود) و حتی باکتریهایی مانند استرپتوکوک میتوانند ساعتها و یا حتی روزها روی سطوح زنده بمانند.
-
اولین نشانه پوسیدگی دندان چیست؟
هرچه پوسیدگی دندانی بیشتر باشد، عمر مفید دندان کاهش پیدا میکند و فرد در سنین پایینتری باید رو به درمانهایی نظیر ایمپلنت که هزینههای بسیار زیادی دارد بیاورد.
-
لبخندهای نامرئی؛ چالشها و تحولات دندانپزشکی در عصر دیجیتال
در عصر دندانپزشکی دیجیتال، لبخند دیگر پنهان نمیماند؛ فناوریهایی چون اینویزیلاین و هوش مصنوعی، انقلابی در درمانهای ارتودنسی بهوجود آوردهاند، اما در کنار این پیشرفتها، چالشهایی چون هزینههای بالا، کمبود تجهیزات و نابرابری در دسترسی به خدمات، همچنان سایه سنگینی بر لبخندهای ایرانی میاندازند.
-
آیا دندان عقل می تواند باعث سنگ لوزه شود؟
در حالی که دندان عقل مستقیماً باعث سنگ لوزه نمیشود، اما میتواند شرایطی را ایجاد کند که احتمال تشکیل آنها را افزایش دهد. رعایت بهداشت دهان، رسیدگی به مشکلات دندان عقل و آگاهی از علائم خطر میتواند به پیشگیری و درمان این مشکلات کمک کند. در صورت مشاهده علائم شدید یا مداوم، مراجعه به پزشک بهترین راهحل خواهد بود.
-
از کجا بدانیم سنگ لوزه داریم؟
سنگ لوزه یا سنگهای لوزوی (Tonsil stones) تودههای کوچک و سختی هستند که در داخل لوزهها (Tonsils) تشکیل میشوند. این سنگها معمولاً از مواد غذایی، باقیماندههای سلولی، باکتریها و سایر مواد موجود در دهان تشکیل میشوند. افرادی که لوزههای بزرگتری دارند یا التهاب مزمن لوزهها را تجربه میکنند، بیشتر در معرض این مشکل قرار دارند.
-
علل ایجاد بوی بد دهان
بوی بد دهان از مشکلات شایعی است که خیلی از افراد از آن شکایت دارند اما آگاهی از علل آن کمک زیادی به رفع آن میکند.
-
نکات ضروری برای حفظ سلامت دهان و دندان در ماه رمضان
ماه رمضان علاوه بر دارا بودن ویژگیهای مذهبی خاص، چالشهایی برای حفظ سلامت دهان و دندان ایجاد میکند. رعایت نکات بهداشتی در طول روزهداری میتواند از مشکلات دهانی و دندانی جلوگیری کند. متخصصان توصیه میکنند که روزهداران از مسواک و نخ دندان بهطور صحیح در ساعات سحر و افطار استفاده کنند تا دندانهای خود را سالم نگه دارند.
-
خوراکیهای دشمن دندان را بشناسید
مصرف برخی خوراکیها به مینای دندان آسیب میرساند و منجر به پوسیدگی دندان میشود.
-
مصرف این مواد غذایی حنجره را پیر میکند
سلامت حنجره تا حدودی وابسته به غذایی است که مصرف میکنیم.برخی مواد غذایی سلامت حنجره را تهدید میکنند.
-
راهکاریی برای کاهش بوی بدن دهان در روزه داری
روزهداران بهدلیل اینکه ساعات طولانی در طول روز از هیچ خوردنی و آشامیدنی استفاده نمیکنند، بزاق دهانشان به حداقل میرسد و همین مسئله ممکن است باعث ایجاد بوی بد دهان میشود.
-
آیا آدامس برای دندانها مفید است؟ نکات دندانپزشکی که باید بدانید
جویدن آدامس یکی از عادتهای روزمره بسیاری از افراد است، اما آیا این عادت برای دندانهای شما ضرر دارد؟
-
نسخه فوری برای دندان درد
دندان درد یکی از دردهای غیرقابل تحمل است و معمولا در وهله اول افراد برای رهایی از آن دست به هرکاری میزنند تا قبل از مراجعه به دندان پزشک،درد را ساکت کنند.
-
علتها و روشهای درمان ترک گوشه لب
ترک گوشه لب نوعی عارضه دهانی به شمار رفته که در محل تلاقی لبها التهابهایی بروز آمده و با عوارضی مانند درد و سوزش همراه است. این نوع التهاب میتواند در یک یا هر دو طرف لب نمایان شده و شرایط سختی را برای شما رقم بزند.
-
لثههای بیمار به مغز آسیب جدی میرسانند
به گفته محققان، باکتریهای لثههای بیمار میتوانند به بافتهای مغز حمله کنند و پاسخ ایمنی را تقویت کنند.
-
کرونا متهم پوسیدگی دندان میلیونها نفر در کشور
ضربه کرونا علاوه بر مشکلات بسیار جسمی و روحی بر سلامت دهان و دندان هم قابل جبران نیست.
-
حفظ دندانها، هدف اصلی متخصصین درمان ریشه برای ارتقاء سلامت دهان و زندگی افراد
متخصصین درمان ریشه یا اندودانتیستها همواره در تلاشند تا با بهکارگیری تکنیکها و درمانهای نوین، دندانهای افراد را حفظ کنند و از روشهای پرهزینهتر مانند کاشت دندان جلوگیری کنند. این تلاشها در راستای ارتقاء کیفیت زندگی و سلامت دهان و دندان بیماران صورت میگیرد.
-
خطر سکتههای مغزی بر اثر عفونت دندانی
در حالی که هنوز مشخص نیست که آیا التهاب ناشی از بیماری لثه منجر به التهاب عروقی (مربوط به بیماری قلبی و سکته مغزی) میشود یا برعکس اما در کل، مطالعات نشان میدهد که بین این دو ارتباطی وجود دارد. در واقع، التهاب مرتبط با بیماری لثه با شرایطی مانند دیابت، برخی سرطانها و حتی بیماری آلزایمر نیز مرتبط است.
-
فلورایدتراپی به هدف ۸۰ درصدی باز میگردد؛ گام جدید در حفظ سلامت دندانهای دانشآموزان
وزارت بهداشت در تلاش است تا برنامه فلورایدتراپی را با پوشش ۸۰ درصدی به مدارس کشور بازگرداند. این طرح که در راستای پیشگیری از پوسیدگی دندانها اجرا میشود، به ویژه پس از کاهش پوشش در سالهای اخیر، بهدلیل چالشهایی چون همهگیری کرونا و شایعات غلط در فضای مجازی، در حال احیاء است.
-
توصیههای وزارت بهداشت برای کودکان و دانشآموزان
نقش فلوراید در محافظ از دندانها در برابر پوسیدگی
سرپرست دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اشاره به فواید فلوراید برای پیشگیری از پوسیدگی دندانها، تاکید کرد که مصرف به اندازه این ماده معدنی نه تنها به سلامت دندانها کمک میکند، بلکه خطرات ناشی از مصرف زیاد آن مشابه دیگر مواد غذایی و عناصر میتواند آسیبزا باشد.
-
مسئولیت آموزش و پرورش در حفظ سلامت دهان و دندان دانشآموزان؛ از پیشگیری تا درمان
مشکلات دندانی همیشه در جامعه وجود داشتهاند و با افزایش هزینههای درمان، پوسیدگی دندانها در حال گسترش است. به ویژه در سنین کودکی، بهداشت دهان و دندان یکی از مهمترین نیازهای سلامت جامعه است که در حال حاضر با چالشهایی چون هزینههای بالای درمان و پوشش بیمهای ناکافی مواجه است.
-
چگونه از بوی بد دهان در صبح جلوگیری کنیم؟
بسیاری از افراد بعد از بیدار شدن از خواب با بوی بد دهان مواجه میشوند که میتواند باعث ناراحتی شود. این مشکل معمولاً به دلیل خشکی دهان و فعالیت زیاد باکتریها در طول شب به وجود میآید.
-
۵ فایده نخ دندان و نحوه استفاده صحیح از آن
نخ دندان یکی از ابزارهای ضروری در حفظ بهداشت دهان و دندان است که بسیاری از افراد ممکن است در استفاده از آن غفلت کنند. این وسیله کوچک اما کاربردی، میتواند به طور مؤثر از مشکلات دهانی جلوگیری کرده و سلامت دندانها را بهبود بخشد.
-
اشتباهاتی که سلامت دندانها را به خطر میاندازد
بهداشت دهان و دندان یکی از روشهای محافظت از سلامت دندانهاست و بهتر است بدانید، عاداتی وجود دارد که منجر به پوسیدگی دندانها میشود.
-
تسکین نفسهای بدبو، روشهای خانگی مؤثر برای رفع بوی بد دهان
بوی بد دهان میتواند برای افراد آزاردهنده باشد، اما خوشبختانه با رعایت چند راهکار ساده و طبیعی، میتوان این مشکل را به راحتی برطرف کرد. در اینجا روشهای خانگی مؤثری را برای خوشبو نگه داشتن دهان به شما معرفی میکنیم.