-
معضلی به نام خودکشی سالمندان
در ایران نقش «فقر اقتصادی» و «ضعف پوششهای بیمهای و خدمات اجتماعی» در خودکشی سالمندان پررنگتر است.
-
مصرف این میوهها سلامت پیری را تضمین میکند
براساس مطالعه منتشرشده در مجله آمریکایی تغذیه بالینی، خوراکیهایی مانند چای سیاه، انواع توتها، مرکبات و سیب میتوانند به پیری سالم کمک کنند.
-
تأثیر داروهای خواب بر کیفیت زندگی سالمندان
بیخوابی یکی از نگرانیهای مهم برای سلامت و کیفیت زندگی سالمندان است؛ بهطوریکه حدود نیمی از افراد بالای ۶۵ سال علائم بیخوابی را تجربه میکنند. در مطالعهای جدید، پژوهشگران کالج بهداشت و توسعه انسانی دانشگاه ایالت پنسیلوانیا و دانشگاه پزشکی تایپه، دادههای پنجسالهای از سالمندان در ایالات متحده را بررسی کردند. یافتهها نشان داد که شدت بیشتر علائم بیخوابی و استفاده از داروهای خوابآور با افزایش خطر ناتوانی در سال بعد همراه است.
-
رژیم مدیترانهای کمکالری به همراه ورزش، سلامت استخوانی زنان مسن را بهبود میبخشد
مطالعهای جدید نشان میدهد زنانی که در سنین بالاتر، به مدت سه سال رژیم غذایی مدیترانهای با کالری کاهشیافته را دنبال کردهاند و در کنار آن پیادهروی و تمرینات مقاومتی انجام دادهاند، توانستهاند تراکم استخوان خود را بهویژه در ناحیه پایین کمر بهبود بخشند.
-
نقش کلیدی ورزش در سلامت سالمندان
طبق آمارهای رسمی 15تا 20درصد سالمندان ایرانی (افراد بالای 65سال) دچار افسردگی هستند و بهدلیل انزوای اجتماعی، احساس بیارزشی و عدمدسترسی به امکانات مناسب، در معرض جدی ابتلا به بیماریهای روانی قرار دارند.
-
نسخهای تازه برای غذای سالمندان؛ وزارت بهداشت برنامه ملی جدیدی را آغاز کرد
وزارت بهداشت با هدف بهبود وضعیت تغذیه سالمندان در مراکز نگهداری، برنامهای ملی را از سال ۱۴۰۳ آغاز کرده است که شامل تدوین استانداردهای ویژه برای تغذیه سالمندان، آموزش پرستاران و کارشناسان تغذیه، و ارائه مکملهای غذایی متناسب با نیازهای خاص آنان است. این برنامه از سال ۱۴۰۴ به صورت سراسری در تمام کشور اجرا خواهد شد.
-
توانبخشی سالمندان در منزل؛ گامی برای بازگرداندن شور زندگی
بررسی توانبخشی و فیزیوتراپی سالمندان در منزل برای بهبود و کاهش درد افراد سالمند
-
کنترل چربی شکمی در میانسالی، کلید سلامت مغز در سالمندی
مطالعهای که اخیراً در JAMA Network Open منتشر شده است، نشان میدهد که حفظ یک رژیم غذایی باکیفیت و کنترل چربی شکمی در دوران میانسالی میتواند به حفظ سلامت مغز و عملکرد شناختی در سالهای بعد کمک کند.
-
عوارض انزوا بر سلامت جسم و روح سالمند
مطالعات نشان میدهد افرادی که از تعاملات اجتماعی غنی برخوردارند، سالمندی فعالتر، موفقتر و سالمتری را تجربه میکنند. علاوه بر تأثیر مثبت بر سلامت روان، میزان ابتلا به بیماریهای مزمن نظیر دیابت، فشار خون، بیماریهای قلبی-عروقی و حتی احتمال بروز آلزایمر در این افراد کمتر است.
-
گرمای شدید تسریعکننده پیری در سالمندان
مطالعه جدید نشان میدهد که گرمای شدید میتواند روند پیری بیولوژیکی در سالمندان را تسریع کند، بهویژه در مناطقی که در معرض گرمای زیاد قرار دارند.
-
نقش ورزش در سلامت جسم و روح سالمند
ورزش سالمندان را از ابتلا به بیماریهای روحی و جسمی دور میسازد اما ورزش سالمندان ویژگی خاصی دارد.
-
نور آبی صبحگاهی، کلید بهبود خواب سالمندان
تحقیقات جدید نشان میدهند که قرار گرفتن در معرض نور آبی در ساعات ابتدایی روز میتواند به سالمندان کمک کند تا خواب بهتری داشته باشند. این یافتهها، روشهای ساده و غیردارویی برای بهبود کیفیت خواب افراد مسن ارائه میدهند.
-
کمبود ویتامین ب ۱۲؛ تهدیدی برای سلامت مغز سالمندان
تحقیقات جدید نشان میدهد که حتی سطح «طبیعی» ویتامین ب ۱۲ در بدن سالمندان میتواند با علائم زوال شناختی و کند شدن عملکرد مغزی همراه باشد. پژوهشگران بر این باورند که نیاز به بازنگری در معیارهای فعلی برای سطح ویتامین ب ۱۲ بهویژه در افراد مسن احساس میشود.
-
کار کردن در دوره سالمندی؛ تأثیر مثبت بر سلامت و آرامش روانی
تحقیقات جدید دانشگاه میشیگان نشان میدهد که کار کردن در دوران سالمندی نه تنها به سلامت جسمی کمک میکند، بلکه باعث افزایش رفاه روانی و آرامش ذهنی نیز میشود. بر اساس نظرسنجی از ۳۴۸۶ نفر در سنین ۵۰ تا ۹۴ سال در ایالات متحده، اکثر افراد ۶۵ سال به بالا از مزایای قابل توجه ادامه کار در دوران سالمندی گزارش دادهاند.
-
راز سالم ماندن در سالمندی
پیری چه بخواهیم و چه نخواهیم از راه میرسد اما متخصصان اقداماتی را توصیه میکنند که میتواند روند پیری را کند یا به پیشگیری از بیماریهای مرتبط با پیری کمک کند.
-
چالشهای سالمندی به دنبال شتاب پیری جمعیت
درحالحاضر با توجه به افزایش جمعیت سالمندان و چالشهای ناشی از آن، لازم است که در کنار بهبود زیرساختهای اجتماعی، فرهنگ احترام به سالمندان تقویت شود.
-
عادات غذایی مضر برای سلامت دهه 60: چه چیزهایی را کنار بگذاریم؟
چه به تازگی وارد دهه 60 زندگی خود شده باشید و چه برای مدت کوتاهی به آن رسیده باشید، احتمالاً تغییرات زیادی را در بدن خود احساس کردهاید.
-
اطلاع رسانی تبلیغاتی
خانه سالمندان در تهران چگونه باید باشد؟
انتخاب خانه سالمندان مناسب برای عزیزانمان میتواند بسیار چالشبرانگیز باشد. در این مقاله، ویژگیهایی که بهترین خانههای سالمندان باید داشته باشند را بررسی خواهیم کرد تا بتوانید بهترین مکان را برای سالمندان عزیز خود پیدا کنید. در دنیای امروز، با افزایش جمعیت سالمندان، اهمیت مراکز مراقبت از سالمندان بیش از پیش نمایان شده است. اما چه چیزی یک خانه سالمندان را به مکانی ایدهآل برای عزیزان ما تبدیل میکند؟ در این مقاله، به بررسی مهمترین ویژگیهای یک خانه سالمندان برتر میپردازیم
-
واکاوی ازدواج در سالمندی
دربسیاری ازخانوادههای ایرانی، ازدواج مجدداین افرادیک تابو بهشمارمیآید.سالخوردگانی که در جستوجوی یک همراه برای روزها و مراحل پایانی زندگی خود هستند. امامسأله اینجاست که توجه به نیازها و خلأهای عاطفی و اجتماعی اینها از اهمیت بسزایی برخوردار است.
-
حفظ سلامتی در پیری پازل پیچیدهای نیست
پیری سالم ترکیبی از عوامل بسیاری است که امروزه میتوان با خوردن یک رژیم غذایی متعادل و غنی از ویتامینها و مواد معدنی، انجام ورزش منظم، قرار گرفتن در معرض نور خورشید و رعایت بهداشت خواب به آن دست یافت.
-
کنترل فشار خون، کلید حفاظت از سلامت مغز در سالمندان
محققان به تازگی به نتایج شگفتانگیزی دست یافتهاند که نشان میدهد کنترل دقیق فشار خون، حتی برای مدت زمان کوتاه، میتواند تاثیرات ماندگاری بر سلامت مغز و پیشگیری از اختلالات شناختی در سالمندان داشته باشد. این یافتهها تأکید دارند که کنترل فشار خون بهعنوان یک استراتژی مهم برای مقابله با زوال عقل و بهبود کیفیت زندگی سالمندان در نظر گرفته شود.
-
ویتامین های ضروری برای حفظ سلامت سالمندان
از آنجا که بسیاری از افراد با افزایش سن، کاهش اشتها را تجربه میکنند، تامین نیازهای غذایی آنها میتواند چالش برانگیزتر شود.
-
سالمندان از این غذاها دوری کنند
یک رژیم متعادل برای یک فرد ۶۰ ساله باید بر پروتئین بدون چربی، غلات کامل، چربیهای سالم و مقدار زیادی میوه و سبزیجات تاکید کند.
-
ربات های انسان نما در خدمت سالمندان چینی
چین برای حمایت از جمعیت در حال گسترش سالمندان خود به رباتهای انساننما روی میآورد.
-
چرا باید اختلالات روانی در سالمند را جدی بگیرید؟
یک متخصص سالمندشناسی میگوید: «سالمندان به دلیل میزان آسیبپذیری بالا، هرقدر سنشان بالاتر میرود، هم از نظر جسمی و هم از نظر روحی شکنندهتر میشوند. بنابراین اگر مشکلات جسمی و روحی سالمندان مورد توجه قرار نگیرد، آسیبهایش بیشتر از یک جوان خواهد بود و نباید از آنها غافل شد.»
-
هشدار جدید برای سالمندان:
ویتامین D، قهرمان شکستگیها نیست
در تازهترین تحقیقات علمی، متخصصان هشدار دادهاند که مصرف مکملهای ویتامین D، برخلاف تصور عموم، هیچ تأثیری در جلوگیری از افتادن یا شکستگی استخوان در افراد مسن ندارد. این نتیجهگیری جدید پس از بررسیهای گسترده در مورد اثرات ویتامین D در کاهش آسیبهای ناشی از زمین خوردن به دست آمده است.
-
راهکارهای پیشگیری از تحلیل عضلانی در سالمندان
تحلیل عضلانی یا "سارکوپنیا" یکی از مشکلات شایع در دوران سالمندی است که به از دست دادن توده عضلانی و کاهش قدرت عضلات بدن اشاره دارد.
-
راز طول عمر پیرترین فرد جهان چه بود؟
پیرترین فرد جهان در 116 سالگی درگذشت. اما راز طول عمر این زن 116 ساله چه بود؟
-
مصائب سالمندی در دنیای مدرن
رشد فناوری و گسترش تکنولوژی- لاجرم سالمندانی تنها برجا میگذارد که از طرفی، نمیخواهند یا نمیتوانند از خدمات دائمی فرزندان خود بهرهمند شوند و از طرف دیگر، دنیای فناورانه و ابزارهای تکنولوژی چندان با دانش و روحیات آنها سازگار نیست و توان یادگیریشان هم نسبت به ایام جوانی کاهش یافته است.
-
تناسب اندام؛ کلید حفظ شادابی مغز سالمندان در دوران پیری
تحقیقات جدید نشان میدهد که تمرینات هوازی منظم میتواند به حفظ سلامت مغز سالمندان کمک کند و به آنها اجازه دهد تا با افزایش سن، هوشیاری و عملکرد شناختی خود را حفظ کنند. حتی افرادی که از خطرات ژنتیکی آلزایمر رنج میبرند، با تقویت آمادگی قلبی و تنفسی خود، میتوانند از روند زوال مغز جلوگیری کنند.