-
شفافسازی متخصص بیماریهای عفونی
ویروس HPV از استخر منتقل نمیشود
متخصص بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران با رد شایعات انتقال ویروس HPV از طریق استخر و دستشوییهای عمومی، بر ضرورت اطلاعرسانی صحیح و افزایش آگاهی عمومی تأکید کرد.
-
فصل یک بیماری کشنده از راه رسید
تب کریمه برخلاف بسیاری از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان بسیار خطرناک و کُشنده است. میزان مرگومیر ناشی از آن در جهان حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد گزارش شده اما به گفته مسئولان وزارت بهداشت، میزان مرگومیر ناشی از این بیماری در کشور ما حدود ۸ درصد است.
-
علائم مهم سل را بشناسید
تعداد کل موارد مبتلا به سل شناساییشده در سال ۱۴۰۳ در کشور ۶۵۴۷ نفر بوده است و ۲۴درصد از مبتلایان غیرایرانی بودهاند.
-
هشدار مرس در عربستان؛ زائران هوشیار باشند!
با افزایش موارد ابتلا به بیماری مرس در عربستان، متخصصان بیماریهای عفونی نسبت به احتمال انتقال این ویروس در ایام حج هشدار میدهند. حجاج ایرانی باید نکات بهداشتی را بهدقت رعایت کنند تا از خطر ابتلا در امان بمانند.
-
هاری شوخی ندارد
در واقع قریب به اتفاق کارشناسان این حوزه، معتقدند که غذارسانی به این سگهای ولگرد، باعث افزایش حضور آنها در محیط زندگی انسان میشود و به نسبت بالا رفتن میزان تماس، میزان گاز گرفتگی، ابتلا به هاری و در نهایت مرگ فرد مبتلا به بیماری هم بالا میرود.
-
راهنمای مراقبت از خود برای افراد مبتلا به HIV
HIV سیستم ایمنی را تضعیف میکند و احتمال ابتلا به عفونت را افزایش میدهد. تغذیه سالم و ورزش منظم به تقویت ایمنی کمک میکنند.
-
کشف نگرانکننده:
ابرمیکروب بیمارستانی از پلاستیکهای پزشکی تغذیه میکند
یک مطالعه بیسابقه نشان داده است که یکی از ابرمیکروبهای خطرناک که عامل شایع عفونتهای بیمارستانی است، میتواند از پلاستیکهای مورد استفاده در تجهیزات پزشکی تغذیه کند — قابلیتی که میتواند این باکتری را حتی خطرناکتر از قبل کند.
-
توصیههای بهداشتی برای پیشگیری از وبا در پیک بهاری
در پی افزایش شیوع بیماری وبا در پیک بهاری، مسئولین بهداشت خوزستان توصیههایی جدی برای پیشگیری از این بیماری خطرناک ارائه دادند.
-
انتقال عفونت بیمارستانی خطرناک سه برابر بیشتر از حد تصور
مطالعات جدید نشان میدهند که یک عفونت بیمارستانی مسری و خطرناک، به نام کلستریدیوم دیفیسیل، از طریق سطوح مختلف بیمارستان، سه برابر بیشتر از آنچه که قبلاً تصور میشد، منتشر میشود و میتواند تهدید جدی برای بیماران باشد.
-
راهکار اصلی پیشگیری از سل معرفی شد
حدود یکسوم از جمعیت جهان در معرض بیماری سل قرار دارند به نحوی که این بیماری یکی از شایعترین عفونتهای انسانی محسوب میشود.
-
۲۴ مارس؛ روز جهانی سل، فرصتی برای پایان دادن به این بیماری کشنده
هر ساله در ۲۴ مارس، «روز جهانی سل» با هدف یادآوری فوریت پایان دادن به این بیماری کشنده و تأکید بر تعهد جهانی برای مقابله با تهدید سل مقاوم به دارو گرامی داشته میشود.
-
بیش از ۷ هزار مبتلا به سل شناسایی شدند؛ درمان رایگان برای همه بیماران
در آستانه روز جهانی سل، رئیس اداره سل وزارت بهداشت از شناسایی بیش از ۷ هزار بیمار مبتلا به سل در کشور در سال ۱۴۰۳ خبر داد و تأکید کرد که خدمات درمانی از جمله تشخیص، بستری و دارو برای این بیماران رایگان است.
-
تفاوت بین HIV-1 و HIV-2 چیست؟
ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) به سلولهای سیستم ایمنی حمله میکند. سلولهای CD4+ به بدن کمک میکنند تا در برابر عفونتها مقاومت کند. کاهش تعداد این سلولها باعث کاهش ایمنی بدن شده و فرد را در برابر بیماریها آسیبپذیر میکند.
-
اولین مرگ ناشی از سرخک در آمریکا از سال ۲۰۱۵
مقامات ایالتی تگزاس اعلام کردند که یک کودک واکسینهنشده بر اثر سرخک درگذشت. این اولین مرگ ناشی از این بیماری در آمریکا از سال ۲۰۱۵ محسوب میشود.
-
چرا تب دنگی برگشت؟
در یک ماه گذشته، بیشتر از هزار نفر به بیماری تب دنگی مبتلا شدهاند؛ نوعی بیماری که در اثر نیش آلوده به ویروس پشه آئدس ایجاد میشود و میتواند فرد را به دردسرهایی جدی بیندازد.
-
تاریخچه یک بیماری عجیب و کشنده
در دههی ۱۹۲۰ در جمهوری دموکراتیک کنگو، HIV از طریق شامپانزهها به انسان منتقل شد. احتمالا این اتفاق به واسطهی شکار و خوردن گوشت شامپانزههایی که آلوده به ویروس نقص سیستم ایمنی میمونی یا SIV بودند، اتفاق افتاد.
-
بررسی علل شیوع ویروس های جدید در گفتگو با مینو محرز
انتقام طبیعت از انسان با تولید ویروس
دور از انتظار نیست که روزبهروز ویروسهای جدیدتر ایجاد شود چون با بلایی که سر طبیعت آوردهایم با هشدار جهانی تغییرات آبوهوایی مواجه هستیم. این بخشی از صحبتهای مینومحرز درباره علل شیوع ویروسهای جدید است.
-
بررسی نشانه ها و روشهای پیشگیری از تب مالت
ریشه به تیشه سلامت با یک باور غلط درباره مصرف لبنیات
رئیس اداره پیشگیری و کنترل بیماریهای قابل انتقال دام به انسان وزارت بهداشت میگوید: میزان مرگومیر ناشی از تب مالت معمولاً کمتر از یک درصد است، البته این نکته نباید باعث کمتوجهی به بیماری شود.
-
متاپنومو ویروس؛ آیا باید نگران باشیم؟
متاپنومو ویروس، به عنوان یکی از ویروسهای شناخته شده در دنیای پزشکی، در دورانهای مختلف اپیدمیهایی را ایجاد کرده، اما نگرانیهای عمدهای مانند ویروس کرونا را به همراه نداشته است. متخصصان بر این باورند که احتمال بروز همهگیری شدید مشابه با کرونا بسیار کم است.
-
وضعیت ابتلا به تب مالت در کشور نگران کننده شد
تب مالت، یک بیماری باکتریایی است که در دامها وجود دارد و از طریق تماس انسان با دامهای آلوده یا محیط آلوده، ازجمله تنفس یا مصرف فرآوردههای دامی آلوده، منتقل میشود.» این بیماری در شرایط فعلی به تازگی 18 هزار نفر در کشور را آلوده کرده است رقمی که گفته میشود بیشتر است.
-
هشدار متخصصان درباره تبلیغات نادرست درمان HPV در شبکههای اجتماعی
متخصص بیماریهای عفونی نسبت به تبلیغات نادرست و پرخطر درمان HPV که در شبکههای اجتماعی منتشر میشود، هشدار داده و توصیههایی برای پیشگیری و درمان صحیح این ویروس ارائه کرد.
-
چگونه آنفولانزای معده را تشخیص دهیم؟
بیماری معروف به آنفولانزای معده در واقع آنفولانزا نیست. آنفولانزا ویروسی است که به سیستم تنفسی حمله می کند. اصطلاح دقیقتر برای آنفولانزای معده، گاستروانتریت است و زمانی رخ میدهد که پوششهای معده و روده کوچک ملتهب شوند. بیشتر آنفولانزای معده در واقع گاستروانتریت ویروسی است.
-
انقلاب بزرگ در درمان اچ آی وی
کمبود آگاهی، یکی از موانع اصلی در پیشگیری از ایدز
یکی از چالشهای اصلی، نداشتن آگاهی لازم جامعه درباره روشهای پیشگیری از ایدز است که نیاز به آموزشهای بیشتر دارد. کمبود اطلاعات عمومی و آگاهی، هنوز یکی از موانع اصلی در پیشگیری از HIV و حمایت از افرادی که با بیماری اچ آی وی زندگی می کنند، است. بهویژه در مناطقی که هنوز نگرشهای منفی و تبعیضآمیز نسبت به افرادی که با ویروس HIV زندگی می کنند، وجود دارد، ایجاد تغییرات اجتماعی و فرهنگی امری حیاتی است.
-
عکس/ 6 نشانه که ممکن است راش پوستی مرتبط با اچ آی وی داشته باشید
تغییرات پوستی می تواند در میان افراد مبتلا به HIV رایج باشد. از هر 10 نفری که با ویروس نقص ایمنی انسانی زندگی می کنند، 9 نفر در برخی مواقع دچار بثورات پوستی یا سایر تغییرات پوستی می شوند.
-
هر آنچه باید درباره HIV بدانید و راههای پیشگیری از ابتلا
ویروس HIV (ویروس نقص ایمنی انسانی) یک بیماری عفونی است که از طریق خون و مخاط وارد بدن میشود و به سیستم ایمنی آسیب میزند. به رغم اینکه مردم عمدتاً آن را با نام ایدز میشناسند، باید توجه داشت که ایدز تنها مرحله نهایی بیماری است و با درمان بهموقع، ممکن است فرد مبتلا هیچگاه به آن نرسد.
-
آمار انتقال HIV از مادر به جنین در ایران صفر شد
تا همین چند سال پیش اچآیوی/ ایدز یک بیماری ترسناک برای کل دنیا بود، اما حالا 36سال پس از ثبت روز جهانیاش (اول دسامبر – 11آذر) دیگر از آن هیولای بیماری خبری نیست و سازمان جهانی بهداشت از حذف بیماری تا 2030 خبر میدهد.
-
افزایش موارد ابتلا به ذاتالریه مایکوپلاسما یک تهدید جدی برای سلامت عمومی
بیماری ذاتالریه مایکوپلاسما که به دلیل عفونت با باکتری مایکوپلاسما پنومونیه ایجاد میشود، در حال گسترش است و میتواند برای افراد مبتلا، به ویژه کودکان، خطرات جدی به همراه داشته باشد. این بیماری که از طریق قطرات تنفسی و تماس فیزیکی منتقل میشود، با علائمی مانند تب، سرفه طولانیمدت، سردرد و احساس خستگی آغاز میشود. در برخی موارد، سرفه میتواند حتی پس از پایان تب، هفتهها ادامه یابد.
-
دبیرکل سازمان ملل متحد:
هر ۲۵ ثانیه یک نفر به اچآیوی مبتلا میشود؛ برای شکست ایدز، حقوق بشر را باید در اولویت قرار داد
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، به مناسبت روز جهانی ایدز از وضعیت هشدارآمیز بیماری اچآیوی در جهان خبر داد و تاکید کرد که برای رسیدن به هدف پایان دادن به ایدز تا سال ۲۰۳۰، باید موانع قانونی و تبعیضآمیز از میان برداشته شوند تا همه افراد، بدون ترس از انگ و مجازات، به خدمات بهداشتی دسترسی داشته باشند.
-
کمبود دارو را کنار بگذارید؛ ایدز در کمین است!
افزایش بیسابقه ابتلا به ویروس HIV در کشور، هشدار جدی به متولیان نظام سلامت و مسئولان اجتماعی است. بر اساس گزارشهای میدانی و اظهارات متخصصان، آمار ابتلا به HIV در ایران بهطور نگرانکنندهای در حال افزایش است و این روند ممکن است عواقب جبرانناپذیری برای سلامت عمومی و سیستم بهداشت کشور به همراه داشته باشد.
-
هشیار باشید! اچآیوی در یک قدمی شماست
پویش «من هم تست اچآیوی میدهم» از ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر ۱۴۰۳در سراسر کشور برگزار میشود. در این پویش، پس از مشاوره و تنها با رضایت فرد، آزمایش اچآیوی به صورت رایگان و محرمانه انجام میشود.