سلامت نیوز : رئیس سازمان انتقال خون میگوید: رویکرد جدید انتقال خون در دنیا ذخیره و استفاده از خون خود بیماران برای موارد غیر اورژانسی در عملهای جراحی است که ایمن تر است زیرا انتقال خون نوعی پیوند عضو است و عوارض خاص خود را دارد.
علیاکبر پورفتحالله در گفتوگو با فارس در مورد راهکارهای اصلاح مصرف خون در کشور گفت: انتقال خون به نوعی پیوند عضو است که بافت مایع از فردی به فرد دیگر انتقال مییابد،اما متأسفانه در کشور ما خون و فرآوردههای خونی مصرف بالایی دارد و برخی فکر میکنند که این امر مشکلساز نباشد.
وی با تأکید بر اینکه شعار ما اهدای خون سالم و اهدای زندگی است، افزود: اما لزوماً شاید هر انتقال خونی که انجام میشود، اهدای زندگی نباشد و پزشکان باید خون را بجا و منطقی تجویز و برای بیمار مصرف کنند.
تزریق بیش از حد خون غیر خودی ایمنی بدن را ضعیف میکند
رئیس سازمان انتقال خون با اشاره به مطالعاتی که در این سازمان در دست انجام است، گفت: در مواردی تا پیوند 450 سیسی خون به فرد را داشتهایم و نباید فراموش کرد که دریافت بیش از حد خون غیر خودی میتواند پیامدهایی مانند تضعیف ایمنی در گیرنده خون را به همراه داشته باشد.
جراحان دو واحد خون بیمار را قبل از عمل ذخیره کنند
وی گفت: پزشکان میتوانند قبل از جراحی در موارد غیر اورژانسی با تجویز قرصهای آهن موارد کم خونی را درمان کرده و در عین حال یک یا دو واحد خون بیمار قبل از جراحی گرفته شده و ذخیره شود.
افزایش 50 درصدی ریسک عفونتهای بیمارستانی با تزریق خون
پورفتحالله به مطالعه دیگری اشاره کرد که نشان میدهد به ازای هر واحد خونی که به بیمار تزریق میشود تا 50 درصد شانس عفونت بیمارستانی در گیرنده افزایش پیدا میکند.
وی تصریح کرد: به دنبال آن هستیم که مصرف خون دیگران (غیر خودی) را برای بیماران در بیمارستان کاهش دهیم. امروزه در دنیا روشهایی وجود دارد که با استفاده از برخی داروها عروق را تنگ کرده تا خونریزی کمتری حین جراحی رخ دهد.
امکان بازگشت خون بیمار حین جراحی به بدن با دستگاههای ساکشن
به گفته رئیس سازمان انتقال خون همچنین طب بدون انتقال خون در دنیا مطرح شده که با دستگاههای ساکشن حین جراحی خون خود فرد را جمعآوری کرده و با عبور از فیلترهای استریل پس از تسویه آن را دوباره به بدن بیمار منتقل میکنند.
پیشنهاد سردبیر
-
کشف ذرات ریز پلاستیک در مایعات اطراف تخمک و اسپرم انسان
ذرات بسیار کوچک پلاستیکی که اندازهای کمتر از قطر یک تار موی انسان دارند، پیش از این در مکانهای غیرمنتظرهای مانند جریان خون انسان مشاهده شده بودند.
-
لیست پنیرهایی خوشمزه برای کاهش چربی شکم
این پنیرها ممکن است به کاهش چربی شکم کمک کرده و در عین حال شما را سیر و راضی نگه دارند.
-
آیا شامپوی خشک برای مو ضرر دارد؟
شامپوی خشک یکی از راههای سریع و آسان برای تمیز کردن موها بین شستوشوهای هفتگی است؛ اما آیا استفادهی زیاد از آن میتواند به پوست سر و مو آسیب بزند؟ پاسخ کوتاه این است: بله، اگر بیش از حد استفاده شود.
-
آیا بیش از حد ادرار میکنید؟
ادرار کردن پنج تا شش بار در روز برای اکثر افراد کاملاً طبیعی است، اما اگر شما همیشه قبل از اینکه واقعاً لازم باشد به دستشویی میروید، ممکن است مثانهتان را به ظرفیت کمتر عادت دهید و این باعث میشود بیشتر نیاز به ادرار داشته باشید.
-
سبزیجات غنی از منیزیم برای حمایت از سلامت کلی بدن
با مصرف زیاد سبزیجات برگسبز، غلات کامل و حبوبات، منیزیم بدن خود را تأمین کنید!
-
نشانه های هشداردهنده مشکلات قلبی در شرایط بحرانی
یک متخصص قلب و عروق و فوقتخصص آنژیوپلاستی، توصیه هایی را برای محافظت از سلامت بیماران قلبی در شرایط بحرانی مطرح کرد و انجام آنها را بسیار ضروری و حیاتی دانست.
-
نوع جدیدی از دیابت کشف شد؛ نه از پرخوری، بلکه از گرسنگی!
طبق آخرین نسخه اطلس دیابت IDF، از هر ۹ بزرگسال در جهان، یک نفر به نوعی از دیابت مبتلاست. با این حال، بیش از ۲۵۰ میلیون نفر هنوز از بیماری خود بیاطلاعاند.
-
چرا هر روز به ۳۰ دقیقه سکوت نیاز داریم؟
کارشناسان میگویند ۲ ساعت سکوت در روز، نقش مهمی در سلامت روان، حفظ حافظه، کاهش استرس و پیشگیری از بیماریهای تحلیلبرندهی مغز داشته باشد.
نظر شما