به گزارش سلامت نیوز به نقل از روابط عمومي سازمان بهزيستي كشور، فريد براتيسده افزود: همايش يك دهه تلاش سازمان بهزيستي در درمان اعتياد، با هدف شناسايي نقاط قوت و ضعف بهزيستي در درمان و بازپروري معتادان، شنبه 28 بهمنماه در دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي برگزار ميشود.
وي از بهزيستي به عنوان نخستين دستگاه پيشگيري و درمان اعتياد در كشور نام برد و خاطرنشان كرد: آنچه در اين يك دهه به دست كارشناسان سازمان بهزيستي در زمينه اعتياد ايجاد شده، يك سرمايه ملي ماندگار براي كشور است كه هرگونه بيتوجهي يا غفلت از آن بيش از آنكه چشم بستن بر همت نيروهاي سازمان در اين حوزه باشد، به هدر دادن منابع و سرمايه كشور است.
براي حضور چهرههاي دانشگاهي و علمي كشور را در چرخه درمان اعتياد حياتي دانست و اظهار داشت: در اين همايش يك روزه موضوع پيشگيري و درمان اعتياد توسط اساتيد دانشگاهي، روانشناسان، جامعهشناسان و نمايندگان سازمانهاي مردم نهاد از زاويههاي مختلف مورد نقد و بررسي قرار خواهد گرفت.
وي پرداختن به ابعاد علمي، اجتماعي، حمايتي، درماني و روانشناختي معتادان را بسيار ضروري دانست و تأكيد كرد: اعتياد يك معضل اجتماعي است و قبل از آنكه مسائل درماني آن مطرح باشد بايد چرخه پيشگيري و درمان مبتني بر مسائل اجتماعي ديده شود.
براتي تصريح كرد: در حال حاضر تنها يك الگوي درماني مورد توجه است در حالي كه روشهاي درماني و غير درماني مختلفي در زمينه درمان وجود دارد.
مديركل دفتر اعتياد خاطرنشان كرد: بايد از تمام ظرفيتهاي علمي و آموزشي كشور در پيشگيري و درمان اعتياد استفاده كنيم و با بهرهگيري از پتانسيلهاي مردمي همچون سازمانهاي مردم نهاده و معتادان بهبود يافته، روند درمان و پيشگيري از اعتياد را تسريع كنيم.
وي اظهار داشت: كارآموزي و اشتغال در مراكز روزانه بحثي است كه با عملي شدن آن ميتوان معضل بيكاري معتادان بهبود يافته را برطرف كرد و امروز بيش از هميشه بايد به بحث حمايت اجتماعي از معتادان توجه كنيم.
براتي تصريح كرد: تمام اساتيد و كارشناسان مراكز دانشگاهي، نيروهاي مددكاري و روانشاسان براي پيشگيري از اعتياد به كمك ما بيايند تا بتوانيم اين راه را با سرعت بيشتري طي كنيم.