سلامت نیوز: علاوه بر محافظت از گوش ها در برابر صداها و مشاغل پرسروصدا، خیلی از ما راه دیگری برای محافظت از شنوایی مان نمی شناسیم. اما آیا واقعا راه دیگری وجود ندارد؟
به گزارش سلامت نیوز به نقل از تبیان، درست است که ژنتیک و عوامل محیطی مانند صداها علت اصلی کاهش شنوایی در افراد هستنند، اما روش هایی برای پیشگیری از افت شنوایی و حتی تقویت آن وجود دارد.
بیشتر مشکلات شنوایی زمانی شروع می شوند که سلول های مویی موجود در حلزون گوش و یا گوش داخلی خوب کار نکنند و یا بمیرند. اما افزایش خونرسانی به گوش داخلی و سرکوب التهاب های موجود در بدن از جمله مهم ترین روش هایی هستند که با کمک آنها می توان شنوایی گوش ها را خوب نگه داشت!
ابتدا ممکن است با خودتان بگویید خب افزایش خونرسانی به گوش داخلی و سرکوب التهاب که دست خودمان نیست. ولی اینطور نیست. بهتر است برای این کار به ادامه مطلب توجه کنید.
1- داروهای مصرفی خود را چک کنید.
اگر شما مبتلا به مشکل شنوایی هستید، بهتر است قبل از هر اقدامی به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کرده و وضعیت شنوایی تان را بررسی کنید. همچنین به پزشک معالج خود داروهایی را که مصرف می کنید بگویید. برخی داروها اتوتوکسیک هستند، یعنی برای سلول های شنوایی کشنده اند و می توانند باعث کاهش شنوایی شوند. مانند:
- ضد افسردگی ها: داروهایی مانند فلوکستین و آمی تریپتیلین
- آنتی بیوتیک ها: مانند اریترومایسین، جنتامایسین و تتراسایکلین
- داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs): مانند آسپیرین و ایبوپروفن
اگر علت افت شنوایی در شما نیز مصرف طولانی مدت این گونه داروهاست، بهتر است تحت نظر پزشک خود مصرف آنها را قطع کنید و نوع دیگری از داروها را جایگزین کنید. بدون شک این تغییرات دارویی باعث بهتر شدن شنوایی شما خواهد شد.
مطالعات اخیر نشان داده اند در خانم هایی که حداقل دو ساعت در هفته پیاده روی انجام می دهد خطر افت شنوایی 15 درصد کمتر از بقیه است
2- مواد مغذی مورد نیاز گوشتان را تامین کنید.
به نظر می رسد برخی مواد مغذی خاص جریان خون را افزایش می دهند و با افزایش التهاب در بدن و گوش ها مقابله می کنند. برای دریافت کافی این مواد مغذی مصرف مکمل ها می تواند کمک کننده باشد. از جمله این مواد مغذی می توان به آلفا لیپوئیک اسید، استیل ال کارنیتین، ال گلوتاتیون و کوآنزیم کیو 10 اشاره کرد.
مصرف این مکمل ها (البته با تجویز پزشک) می تواند روند کاهش شنوایی را در شما آهسته کند و همچنین در مقابل آسیب های ناشی از صداهای بلند، از گوش ها محافظت نماید.
3- به سبک زندگی خود دقت کنید.
راه های دیگری هم برای افزایش قدرت شنوایی و تیز کردن گوش ها وجود دارد. اگر شما به هر دلیل برای رفتن به جایی دیر کرده اید، مثلا جلسه مهم کاری دارید و در ترافیک گیر کرده اید، بدون شک در این شرایط سطح استرس شما سر به فلک می کشد. اما لازم است بدانید که این استرس سلامت گوش های شما را نیز شدیدا تهدید می کند.
مطالعات نشان داده اند که ترکیبات شیمیایی به نام دینورفین ها با تحریک التهاب در مغز به استرس پاسخ می دهند. این التهاب نه تنها کاهش شنوایی را تشدید می کند، بلکه باعث اختلالات شنوایی مانند وزوز گوش نیز خواهد شد.
اما یک خبر جالب: مطالعات جدید نشان داده اند جویدن آدامس می تواند خطر افت شنوایی را کاهش دهد. شاید با انحراف مغز از استرس که ممکن است باعث مداخله در پردازش صدا نیز شود.
4- چند کیلویی وزن کم کنید.
چاقی و اضافه وزن خطر افت شنوایی را افزایش می دهد. علت آن است که عوامل مرتبط با اضافه وزن و چاقی مانند فشار خون بالا، به طور قابل توجهی جریان خون گوش داخلی را کم می کنند.
5- ورزش کنید.
مطالعات اخیر نشان داده اند در خانم هایی که حداقل دو ساعت در هفته پیاده روی انجام می دهد خطر افت شنوایی 15 درصد کمتر از بقیه است. این موضوع در مردان نیز صدق می کند.
6- از سیگار پرهیز کنید.
خطرات سیگار برای قلب و ریه ها را همه ما می دانیم. اما درباره گوش ها چطور؟
نتایج مطالعه ای که بر روی تعداد بالایی از بالغین 48 تا 92 ساله انجام شد نشان داد که افراد سیگاری بیشتر از غیرسیگاری ها به اختلالات شنوایی و کاهش شنوایی مبتلا می شوند.
فراموش نکنید خطرات سیگار فقط برای فرد سیگاری نیست. تمام افرادی که به طور مستقیم و غیر مستقیم در مواجهه با دود سیگار قرار دارند، یعنی اطرافیان فرد سیگاری نیز تحت تاثیر آسیب های سیگار قرار خواهند گرفت.
پیشنهاد سردبیر
-
چطور از پیاده روی بیشترین بهره را ببریم؟
در دنیایی که اکثر مردم برای کار، مسافرت و استراحت مینشینند، اهداف روزانه برای تعداد قدمها میتواند راهی ساده و موثر برای افزایش سطح فعالیت باشد. اما ممکن است از تمام مزایای پیادهروی روزانه ۱۰ هزار قدم بهرهمند نشوید اگر یک عامل کلیدی دیگر را در نظر نگیرید: آهنگ یا همان تعداد قدمهایی که در دقیقه برمیدارید.
-
ویژگی افرادی که آرزوی سقوط شما را دارند
زندگی پر از فراز و نشیب است. در زمان های چالش برانگیز، افرادی که واقعاً می خواهند شما موفق شوید، برای پشتیبانی حضور خواهند داشت. اگر فردی به طور مداوم ناپدید می شود یا زمانی که شما درگیر یک مشکل سخت شده اید، از شما دور می شود، این یک نشانه گویا است.
-
معجزه این گیاهان دارویی برای آرامش اعصاب!
یکی از روشهای موثر در این زمینه پناه بردن به انواع گیاهان دارویی است که میتوانند به ما در کاهش خستگی، برطرف کردن بیحوصلگی و بازیابی انرژی و نشاط کمک کنند.
-
چرا پاهایم درد می کند؟
پاها به عنوان یکی از مهمترین اعضای بدن، وظیفه تحمل وزن و حفظ تعادل را بر عهده دارند. با این حال، مشکلات مختلفی از جمله استفاده نادرست از کفشها، آرتریت، بونیون و فشارهای مداوم میتوانند منجر به درد و آسیب در پا شوند.
-
ماده معدنی مفید برای افراد چاق
مطالعه ای در سال ۲۰۱۶ نشان میدهد منیزیم در تنظیم سطح گلوکز خون نقشی موثر دارد. به این ترتیب میتواند در لاغری افراد نقش مهمی داشته باشد.
-
غذاهایی که نقرس را تشدید میکنند: از گوشت تا نوشیدنیهای قندی
نقرس، نوعی آرتریت دردناک، به دلیل تجمع کریستالهای اسید اوریک در مفاصل ایجاد میشود. در حالی که بسیاری از ما ممکن است به مصرف گوشت قرمز فکر کنیم، اما واقعیت این است که چندین ماده غذایی دیگر نیز میتوانند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهند. در این مقاله، به بررسی مواد غذایی پرداختهایم که باید در رژیم غذایی خود به حداقل برسانید تا از حملات نقرس جلوگیری کنید.
-
واکسنها: کلید کاهش مصرف آنتیبیوتیک و مبارزه با مقاومت ضد میکروبی
سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرد که استفاده بهینه از واکسنها میتواند سالانه ۲.۵ میلیارد دوز مصرف آنتیبیوتیک را کاهش دهد و به تلاشهای جهانی برای مقابله با مقاومت ضد میکروبی کمک کند.
-
نوردرمانی برای درمان افسردگی فصلی ممکن است به درمان سایر انواع افسردگی نیز کمک کند
مطالعات جدید نشان میدهد که نوردرمانی، که معمولاً برای درمان اختلال عاطفی فصلی استفاده میشود، میتواند به بهبود علائم افسردگی شدید و افسردگی دوقطبی نیز کمک کند. این روش در کنار دارو به کاهش قابل توجه علائم این نوع افسردگیها کمک میکند.
نظر شما