مسعود كرباسيان در همايش دوسالانه انجمن متخصصان محيط زيست ايران گفت: انواع آلودگيها در كلانشهرها وجود دارد كه يكي از آنها توليد 7 هزار و 700 تن زباله در روز و تأثير آن در كلانشهري مانند تهران است.
وي با اشاره به اهميت بحث مديريت پسماندها افزود: به حداقل رساندن پسماندها و حداكثر كردن بازيافت براي استفاده مجدد از زبالهها بسيار حائز اهميت است و تفكيك زباله از مبدأ بهعنوان اولين گام در اين جهت با ايجاد 22 ايستگاه بازيافت در تهران انجام شده است. به گفته او پسماندهاي خشك امسال 19 درصد را به خود اختصاص دادهاند كه پيشبيني ميشود اين عدد در سال آينده به 36درصد برسد.
معاون خدمات شهري شهرداري تهران از وضعيت رسيدگي به زبالههاي بيمارستاني ابراز نارضايتي كرد و افزود: در حال حاضر با 6 هزار واحد درماني در شهر تهران، روزانه 70 تن زباله بيمارستاني جمعآوري ميشود كه بايد بهصورت بهداشتي دفن شود و همه ارگانهاي ذيربط بايد همكاري كرده و اين مشكل را به كمك هم به سرانجام برسانند.
تكليف زبالههاي بيمارستاني مشخص شد
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست از تعيين تكليف نهايي زبالههاي بيمارستاني و عفوني در كشور خبر داد.
فاطمه واعظ جوادي درباره تصميمگيري نهايي براي روش امحاي زبالههاي بيمارستاني گفت: جلسه نهايي را با وزارت بهداشت برگزار كردهايم كه قرار شد روش تلفيقي را براي امحاي زبالههاي بيمارستاني استفاده كنيم.
وي در توضيح روش تلفيقي افزود: يعني به تناسب جمعيت شهرها و روستاها هم سيستم اتوكلاو (بيخطرسازي زباله) و هم زباله سوز مركزي را داشته باشيم چون مديريت شهر بزرگي مثل تهران با داشتن بيمارستانهاي بسيار با روستايي كه در آن هيچ عمل جراحي صورت نميگيرد و زبالههاي عفوني چنداني ندارد، متفاوت است.
وي گفت: با تشكيل كارگروه مشتركي بين سازمان محيط زيست و وزارت بهداشت تا پايان سال براي هر يك از استانهاي كشور دستورالعمل خاص براي روش امحاي زبالههاي بيمارستاني صادر ميشود.
مديريت علمي در پسماندها
از سوي ديگر مشاور شهرداري در امور محيط زيست در ششمين همايش دوسالانه انجمن محيط زيست ايران گفت: شهرداري درصدد مديريت علمي در پسماندهاي شهري است. اما براي عملي شدن اين روند نياز به زيرساختهاي مهمي است كه حمايت قانوني از اين جملهاند.
حيدرزاده با اشاره به پژوهشهاي انجام گرفته گفت: شهرداري مصمم است مديريت علمي را در پسماندهاي شهري به اجرا درآورد اما بايد وظيفه دستگاههاي مربوطه مانند وزارت بهداشت و آموزش پزشكي، سازمان محيط زيست تعيين شود