دکترپروین منصوری در گفتگو با خبرنگار سلامت نیوز اظهار داشت:سرما به ویژه اگر همراه با رطوبت و باد باشد اثرات عمیقی در قسمت های انتهای بدن مثل نوک انگشتان دست و پا، نوک بینی و لاله گوش می گذارد که به خصوص در ارتفاعات و مواقع یخ زدگی می تواند به آسیب بافت های پوستی منجر شود.
وی گفت: در معرض سرمای دائم بودن باعث بروز یک سری لکه و برجستگی های قرمز رنگ متمایل به بنفش به خصوص در انگشتان دست و پا شده که اگر شدید باشد، منجر به سیاه شدن بافت پوست می شود؛ گرم کردن ناگهانی و ماساژ دادن در چنین شرایطی موجب تخریب بافت پوستی می شود و باید از آن خود داری کرد.
این متخصص پوست ومو تصریح کرد: خشکی ، قرمز شدن و ترک خوردگی پوست، شایع ترین مشکلات پوستی در فصل زمستان است که با محافظت و پوشش پوست بوسیله دستکش و لباس های گرم ، استفاده از صابون های ملایم و کرم های مرطوب کننده می توان از آسیب های آن جلوگیری کرد، همچنین از شستشوی زیاد پوست در این فصل باید پرهیز کرد.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: اشعه خورشید در روزهای برفی ممکن است منجربه آفتاب سوختگی شود که حتما در چنین روزهای باید از کرم های ضد آفتاب استفاده کرد همچنین برخی از لوازم آرایشی و عطرها در برابر نور آفتاب، پوست را تحریک کرده و منجر به ایجاد لک می شوند
وی خاطر نشان کرد: استفاده از لباس های پشمی در زمستان برای کسانی که دارای آلرژی و آگزما هستند ممکن است خارش های پوستی ایجاد کند، لذا توصیه می شود این افراد حتما از لباس های نخی در زیر لباس های پشمی استفاده کنند. همچنین هوای گرم و خشک در اطاق می تواند برای پوست مضر باشد لذا برای رفع این مشکل می توان از دستگاهی بخور برای ایجاد رطوبت در فضا استفاده کرد.
نظر شما