به گزارش سلامت نیوز، ميترا مهدوي در گفت و گو با فارس، در آستانه 17 اسفند روز جهاني كليه، افزود: تاكنون 25 هزار بيمار مبتلا به نارسايي پيشرفته كليه در كشور شناسايي شدهاند كه حدود 11 هزار نفر آنها پيوند كليه شدهاند اما با توجه به تغيير الگوي مصرف مواد غذايي مردم كه به سمت مواد شور، تنقلات و غذاهاي آماده است پيش بيني ميشود تعداد اين بيماران طي 5 سال آينده دو برابر شود.
وي اضافه كرد: سالانه حدود 13 درصد به تعداد بيماران كليوي شديد اضافه ميشود كه با توجه به عوارض جدي اين بيماري و لطمهاي كهاين بيماري به كيفيت زندگي مبتلايان ميزند و بار هزينهاي بالاي درمان آن بايد بيش از هر كاري به آموزش و پيشگيري از بروز اين بيماري اقدام كنيم.
رئيس مركز پيوند و بيماريهاي خاص وزارت بهداشت گفت: بيشترين افرادي كه در معرض خطر نارسايي پيشرفته كليه هستند، افراد چاق، فشار خوني، سيگاري، ديابتي و افرادي هستند كه در فاميل درجه يك آنها فرد مبتلا به نارسايي پيشرفته كليه وجود دارد كه اين افراد بايد در اولين فرصت به پزشك مراجعه كنند و كليه هاي خود را چك كنند و با دستور پزشك كنترل دورهاي داشته باشند.
وي افزود: مسئلهاي كه در مورد بيماري كليه نگران كننده است اين است كه روند ايجاد اختلال و نارسايي كليه بسيار كند و آهسته است و چندين سال طول ميكشد تا فرد متوجه نارسايي پيشرفته كليه خود شود و افت كاركردي كليه ها نيز با تغييرات كاركردي كمي پس از ازمايش نمود پيدا ميكند بنابراين پزشكان بايد بياموزند كه تغييرات اندك كاركرد كليه را هم جدي بگيرند.
مهدوي گفت: افزايش اندك شاخصهاي كاركردي كليه به معناي كاهش 50 درصدي كاركرد كليه در زمانهاي اوليه است و اگر اين نارسايي ها زود تشخيص داده شود درمان و كنترل آن امكانپذير است اما در صورت پيشرفت نارسايي، درمان آن بسيار سخت ميشود.
وي افزود: مهمترين اقدام براي پيشگيري از نارسايي كليه اصلاح عادات غذايي به خصوص پرهيز از مصرف مواد غذايي شور است و البته بيماران ديابتي كه بيشترين مبتلايان به نارسايي كليه هستند بايد از مصرف مواد شيرين و چرب هم پرهيز كنند و تاكيد اين مسئله لازم است كه مصرف بيش از حد مواد شور مهمترين عامل پيدايش سنگ كليه است.
وي گفت: شعار امسال روز جهاني كليه اين است كه" شما چقدر از عملكرد كليه خود خبر داريد" بنابراين از همه مردم ميخواهيم با پيشگيري و كنترل وضعيت خود از ابتلا به نارسايي هاي كليه در آينده جلوگيري كنند.