این روزها به موازات تداوم معضل آلودگی هوا، ارگان‌های متولی در امر پایش و مقابله با این معضل پیروز، فشاری مضاعف را تحمل می‌كنند...

سلامت نیوز: این روزها به موازات تداوم معضل آلودگی هوا، ارگان‌های متولی در امر پایش و مقابله با این معضل پیروز، فشاری مضاعف را تحمل می‌كنند...

به گزارش سلامت نیوز، روزنامه جوان نوشت: این روزها به موازات تداوم معضل آلودگی هوا، ارگان‌های متولی در امر پایش و مقابله با این معضل پیروز، فشاری مضاعف را تحمل می‌كنند و این فشار روانی تا به جایی می‌كشد كه مسئولان سكانداری كه وظیفه هدایت ارگان‌های خود را بر عهده دارند، در یك گفت‌و‌گوی تلویزیونی نمی‌توانند منع آشفتگی و مهار خشم كنند و در چنین مواقعی گفت‌و‌گویی چالشی رخ می‌دهد مانند گفت‌و‌گوی یك‌شنبه شب «‌گفت‌وگوی ویژه خبری». بنابراین به نظر می‌رسد علت این مهارگسیختگی‌ها چیزی جز ارائه آمارهای بدون منبع نیست؛ آمارهایی كه محلی از اعراب ندارد و تا به جایی متغیر است كه بتواند تمام قصور را بر گردن سازمانی دیگر بیندازد!


 معضل آلودگی 20 روزه هوا در تهران و بسیاری از كلانشهرها مضاف بر مطالبه رسانه‌هایی كه تریبون مردم هستند، مسئولان تلویزیون را بر آن داشته بود كه در گفت وگو با مسئولان امر تا حدی گره‌گشایی كنند بلكه این گفت‌و‌گو منتج به اقدامی نجات بخش باشد! اما نتیجه این گفت‌و‌گو از چالش‌ها و اختلافات عمیقی حكایت داشت كه در بین برخی اعضای «كمیته اضطرار كاهش آلودگی هوا» وجود دارد؛ كمیته‌ای كه در واقع باید گناه غلظت آلاینده‌ها را به پای آنان نوشت، چراكه قاطبه نمایندگان ارگان‌های مختلف كه در این كمیته حاضرند، دفاعیات‌شان فلسفه شریفی ندارد كه بر اساس منافع و مصالح مردم باشد، بلكه سفسطه‌هایی است كه پیرو آن به هر نحوی از انحا قصور و اهمال‌ورزی‌های خود را به گردن سایر دستگاه‌ها و مسئولان بیندازند. پس تا مادامی كه در مصلحت حضرات بر این پاشنه می‌چرخد، نمی‌توان به این كمیته دل خوش كرد، چراكه كمیته كاهش آلودگی هوا مصداق همان تمثیلی‌ است كه «نه كور می‌كند و نه شفا می‌دهد» ! پس كاملاً طبیعی است كه نهادهای مسئول برای سرپوش گذاشتن بر كوتاهی‌های خود به آمار سازی‌های بی‌اساس متوسل شوند!
 
معاینه‌های فنی كه كاغذ پاره‌اند !
سردار تیمور حسینی، رئیس پلیس راهور تهران یكی از مهمانان گفت‌و‌گوی تلفنی برنامه یاد شده بود كه با بیان اینكه پلیس در ۹ ماه اخیر با خودروهای فاقد معاینه فنی و دودزا و آلاینده 530هزار مورد برخورد داشته، خطاب به مهدی چمران كه كهنه گلایه شهرداری را مبنی بر عدم تخصیص بودجه و اعتبار دولت به بخش حمل‌ونقل عمومی مطرح می‌كرد، گفت «برگه‌ای كه شما به صاحبان خودرو به عنوان معاینه فنی می‌دهید، كاغذ پاره است!»
اما چمران بدون بر‌آشفتگی و بدون سعی در زدودن هر اتهامی از شهرداری پاسخ نسبتاً معقولی را خطاب به متصدیان امر حمل‌ونقل در شهرداری و پلیس راهنمایی و رانندگی داد و گفت كه «اگر این كاغذپاره‌ها خوب اجرا شود، باز هم ۱۲ درصد از مشكل آلودگی حل می‌شود» و این اظهار‌نظر چمران در واقع وارد دانستن اعتراض‌هایی است كه به متولیان امر مقابله با آلودگی هوا می‌شود.

70 هزار خودروی فرسوده چگونه17هزار شد!
روز هشتم آبان سال92 بود كه دكتر كاظم ندافی، رئیس مركز سلامت محیط وزارت بهداشت گفت: ۷۰ هزار خودروی فرسوده در تهران یورو 2 هم ندارند و معادل ۲ میلیون خودرو آلودگی ایجاد می‌كنند. 15 درصد خودرو‌هایی كه به مراكز مكانیزه معاینه فنی مراجعه كردند نیز مشكل آلودگی دارند و 30برابر یك خودروی استاندارد آلودگی تولید می‌كنند.
شاید بتوان اظهارات ندافی را به عنوان دلیلی بر مدعای سردار حسینی مبنی بر كاغذ پاره بودن برگه‌های معاینه  اقامه كرد، چراكه واضح و مبرهن است كه بخش مهمی از آلودگی‌های تهران مستقیم و غیر‌مستقیم متوجه شهرداری تهران است، چراكه دستگاه عریض و طویل معاینه فنی خودرو در نگاه اول برای شهرداری تهران یك دستگاه درآمد زاست و در چنین مواقعی است كه زمزمه‌هایی مبنی بر تشدید معاینه فنی به گوش می‌رسد. همچنان كه بنا به نظریه‌هایی ارائه طرح ترافیك روزانه (كه پیشتر در سر چهار‌راه‌ها فروخته می‌شد و حالا به صورت اینترنتی قابل دریافت است)منجر به تشدید غلظت آلاینده‌ها می‌شود اما شهرداری تمام تلاش خود را صرف ارائه چنین طرح آلاینده‌ای می‌كند. ضمن آنكه در این وانفسا شهرداری تهران به بهانه مشاركت نكردن دولت در تخصیص اعتبار و بودجه، از توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی سر باز می‌زند و این در حالی است كه از سویی قیمت‌ بلیت مترو و شركت واحد به صورت منظم افزایش می‌یابد و در مقابل قطارها و اتوبوس‌های موجود در ناوگان حمل و‌نقل پایتخت هر روز نسبت به روز قبل فرسوده‌تر می‌شوند!


این در حالی است كه سید وحید سعادت، سرپرست معاونت نوسازی ستاد مدیریت سوخت یكی دیگر از مهمانان تلفنی گفت‌و‌گوی ویژه خبری طی سخنان خود به این جمع بندی می‌رسد كه در تهران ۱۷ هزار تاكسی فرسوده وجود دارد!


و از سوی دیگر دكتر وحید حسینی، رئیس شركت كنترل كیفی هوا ۸۰ درصد آلایندگی‌ها را مربوط به خودروهای دیزلی و موتورسیكلت دانست و گفت در تمام بندهای مصوبه سال ۹۳ عدم انجام یا كم كاری می‌بینیم. مانیتور آلایندگی نیز همین را می‌گوید.
بنا‌براین به حرف نخست می‌رسیم كه حجم انبوه آلودگی هوا كه شهرهای بزرگ را محاصره كرده زاییده كاهلی و كم‌كاری مسئولان و متولیان امر است و بسیار ضروری به نظر می‌رسد كه باید اقداماتی فوری در این راستا اعمال شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha