عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی راه‌های تشخیص فیبر و توده‌های بدخیم در پستان را تشریح کرد.

سلامت نیوز:عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی راه‌های تشخیص فیبر و توده‌های بدخیم در پستان را تشریح کرد.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس،بلقیس اولادی  در رابطه با فیبر آدنوما در پستان اظهار داشت: این فیبرها اصولاً‌ خطرناک نیستند ولی اگر سایز آنها بزرگ باشد علاوه بر اینکه فرم پستان را بر هم زده سبب بروز مشکلاتی نیز می‌شود. بنابراین اصولاً توصیه شده که فیبر آدنوما با اندازه‌های بزرگ جراحی شوند.


وی با اشاره به اینکه فیبر آدنوما راه درمان خاصی ندارد، افزود:‌هیچ وقت این فیبرها تبدیل به توده‌های بدخیم نشده ولی گاهی سلول‌های بدخیم ممکن است زیر این فیبرها تجمع کرده و فعالیت نامطلوب خود را آغاز کنند بنابر این توصیه می‌شود افرادی که دچار این مشکل هستند، هر چند ماه یکبار به پزشک مراجعه کرده و جهت انجام سونوگرافی و یا ماموگرافی اقدام کنند.


متخصص زنان و زایمان ادامه داد: فیبرو کیستیک و فیبرهای آدنوما تومور پستان را سبب نمی‌شوند ولی با این وجود پیگیری این مسئله توسط مریض ضرورت دارد و بیمار باید مداوم تحت مراقبت پزشک قرار داشته باشد.


عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه در 60 تا 70 درصد موارد افراد متوجه تومورهای موجود در پستان خود نمی‌شوند، گفت: تومورهای که بدخیم باشند، متحرک نبوده و بافت‌های مجاور خود را هم درگیر می‌کنند بنابر این در صورتی که این فیبرها بدون درد باشند نشانه خوبی نیست و به طور کلی سرطان در پستان اصولاً‌ یکطرفه و منفرد است و به تدریج بزرگ‌تر می‌شود.


به گفته اولادی،‌در زمانی که درد در پستان ایجاد شده و فرد متوجه وجود فیبر می‌شود اصولاً جای نگرانی ندارد، چرا که در هنگام ایجاد تومورهای بدخیم در بیشتر مواقع توجه بیمار به توده جلب نمی‌شود و زمانی که بیماری پیشرفت می‌کند نشانه‌های آن نیز به تدریج بروز می‌کند.


متخصص زنان و زایمان در پایان خاطر نشان کرد: زنان جهت پیشگیری از ابتلا به سرطان پستان به طور مداوم تحت نظر پزشک بوده در صورتی که سوابق فامیلی ابتلا به سرطان نیز در آنها وجود دارد نسبت به این مسئله بیشتر حساس باشند تا بتوان از بروز این بیماری و یا پیشرفت آن در بدن جلوگیری کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha