سلامت نیوز:دکتر کیانی در برنامه "مناظره" رادیو گفتوگو با اشاره به کاهش 12 هزار نفری تلفات در جاده ها گفت: این آمار نتیجه تعامل بیشتر در میان دستگاه ها است. در حوزه راهداری دوربین های زیادی بابت ثبت تخلف سرعت نصب شده است. همچنین هزاران نقطه ای که حادثه خیز بوده است را شناسایی کرده اند و با توجه به میزان اعتبارات این روند ادامه پیدا
می کند.
برنامه "مناظره" با موضوع تلفات جاده ای در ایران ، چالش ترافیکی و با حضور سرهنگ قاسمیان جانشین راهور ناجا، دکتر اردکانیان استاد دانشگاه و دکتر کیانی معاون راهداری سازمان راهداری روانه آنتن شد.
سرهنگ قاسمیان جانشین راهور ناجا با اشاره به برخی خودروهای داخلی گفت: ماشین هایی همچون سمند، پرشیا هر چند که حد ایده آل نیست ولی نسبت به گذشته خیلی ارتقاء پیدا کرده است و ما این انتظار را داریم که صنایع خودروساز گام های بزرگ تری بردارند.
در ادامه دکتر اردکانیان با اشاره به بازنشستگان در آمریکا بیان داشت: برخی از این پیرمردها و پیرزن ها داوطلبانه در پلیس اسم نویسی می کنند و برای بچه های مدارس در چهار راه ها می ایستند و با تابلوی ایستی که در دستشان است، در هنگام جمع شدن بچه ها، بچه ها را نگه می دارند.
این استاد دانشگاه افزود: همچنین برخی بچه های مدارس که با اتوبوس می آیند، در صورتی که چراغ مخصوص این اتوبوس روشن باشد، هیچ ماشینی حق ندارد از کنار آن رد شود و سبقت بگیرد و تنها باید بایستد.
در ادامه دکتر کیانی با تفاوت قائل شدن میان کاهنده های سرعت و سرعت گیرها اظهار داشت: هر گوه نصب علائم در جاده ها مطابق آئین نامه است. در راه های برون شهری وزارت راه و شهرسازی بر اساس آئین نامه، علائم را قرار می دهد. البته احتمال دارد در برخی از راه های روستای این کاهنده های سرعت به صورت سرعت گیر و در جاهای خاص وجود داشته باشد ولی بیشتر آگاهی دهنده هستند و هشدار می دهند.
وی با اشاره به کاهش 12 هزار نفری تلفات در جاده ها گفت: این آمار نتیجه تعامل بیشتر در میان دستگاه ها است. در حوزه راهداری دوربین های زیادی بابت ثبت تخلف سرعت نصب شده است. همچنین هزاران نقطه ای که حادثه خیز بوده است را شناسایی کرده اند و با توجه به میزان اعتبارات این روند ادامه پیدا می کند.
معاون راهداری سازمان راهداری بیان داشت: همچنین ورود دقیق به علت حادثه و تصادفات و دقیق شدن در آن بخش یکی دیگر از علل کاهش تصادفات است. کشته های سوانح رانندگی از وسیله نقلیه وانت نگران کننده بود که در 10 ماهه نخست سال نزدیک به 17 درصد نسبت به سال 93 کاهش داشته ایم و به طور کلی در همه تصادفات در10 ماهه نخست سال 94 نسبت به 10 ماهه نخست سال 93 نزدیک به 3 درصد کاهش نشان می دهد.
کیانی به برنامه های سازمان های دیگر اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: در سال 93 مراکز معاینه فنی در زیر حمایت سازمان راهداری قرار گرفت. همچنین با موضوع مدیران فنی که در شرکت ها حضور دارند با حساسیت برخور د می شود و شیوه ها مکانیزه می شود.
معاون راهداری سازمان راهداری در خصوص راه ها و ایمنی آنها اظهار داشت: یقیناً راه هایی که رفت و برگشت شان از هم جدا می شوند، برخوردهایشان رخ به رخ نیست و این باعث کاهش شدت تصادفات می شود. آزادراه های ما بهترین و ایمن ترین راه ها است. در محور تهران و قم هیچ ایرادی نیست اما باز هم شاهد تصادفات هستیم.
وی ابراز داشت: هیچ نهاد درگیر در امور رانندگی و سوانح آن نمی تواند ادعا کند که نظارت کامل وجود دارد و کارها ایده آل است. برای رسیدن به آن آمار، اعتبار بالایی نیاز است.
سرهنگ قاسمیان با اشاره به محور قدیم قم به کاشان گفت: در این محور حجم تصادفات رخ به رخ ما بسیار زیاد و غم انگیز بود. در آن زمان در پلیس راه کاشان خدمت می کردم و بر این عملکرد ناظر بودم. بدون شک اتوبان امیر کبیر ایده آل نیست اما زحمت زیادی برای آن کشیده شده است.
وی به وجود برخی تراشیدگی ها در کف اتوبان امیر کبیر اشاره کرد و بیان داشت: در مقاطعی از فصل زمستان جاده یخ می زند و این تراشه هایی که زده می شود، از این موضوع جلوگیری می کند.
جانشین راهور ناجا تصریح کرد: قطع به یقین اتوبان هایی که زده شده اند، نسبت به گذشته بسیار بسیار عالی است. همچنین رانندگان و کاربرانی که در طول مسیر قرار می گیرند، با کاربران چندین سال پیش واقعا اختلاف دارند. آن زمان وضعیت خیلی بدی وجود داشت اما الان قریب به اتفاق رانندگان ما دارند کمربند می بندند.
در ادامه اردکانیان با اشاره به 100 هزار کیلومتر راه اصلی و 100 هزار کیلومتر راه روستایی گفت: بدون شک منکر این نیستیم که راه های روستایی و برون شهری دچار مشکلات نیستند. البته این را هم باید در نظر بگیریم که رفتار رانندگان در رانندگی دچار مشکل است.
وی به اتوبان تهران - قم به اشاره کرد و ادامه داد: این محور کاملا ایمن است اما مدل های تصادفاتی که آنجا رخ می دهد به دلیل عدم رعایت فاصله طولی است که با نصب دوربین های جدید فاصله بین دو دوربین زمان سفر و سرعت را نشان می دهد. گاهی برخی افراد وقتی به دوربین می رسند، سرعت شان را کاهش می دهند، ولی حالا بین دو دوربین زمان را محاسبه می کنند.
در ادامه قاسمیان اظهار داشت: به زودی دوربین های هوشمند در این اتوبان کار گذاشته می شود تا به محض اینکه راننده از سرعت مجاز تخطی کرد، پیامک به او زده می شود. پیامک بار اول به او داده می شود که تخلف کرده اید و باید رعایت کنید. بعد از دو یا سه روز پیامک جریمه و اعمال قانون برایشان ارسال می شود.
متذکر می شویم؛ برنامه "مناظره" شنبه تا سه شنبه ساعت 16 از شبکه رادیویی گفتوگو پخش می شود و فایل صوتی آن برای علاقه مندان در سایت شبکه موجود است.
پیشنهاد سردبیر
-
احتمال ابتلا به آسم در این کودکان بیشتر است
خطر ابتلا به آسم در کودکانی که پدر و مادرشان مصرف مواد مخدر قلیان و سیگار دارند بیشتر است.
-
این خوراکیهای پرطرفدار خطر ابتلا به پارکینسون را افزایش میدهند
پزشکان هشدار دادهاند که مصرف بیش از حد یک گروه خاص از خوراکیهای پرطرفدار میتواند خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را تا دو و نیم برابر افزایش دهد. در شرایطی که شمار مبتلایان به این بیماری در سراسر جهان به بیش از ۱۰ میلیون نفر رسیده و پیشبینی میشود تا سال ۲۰۵۰ به ۲۰ میلیون نفر برسد، یافتههای جدید نگرانیهای جدی در خصوص رژیم غذایی مردم ایجاد کرده است.
-
دروغ هایی که هرگز نباید به پزشک خود بگویید
پزشک شما تنها در صورتی میتواند بهترین مراقبت را برایتان فراهم کند که واقعیت را بداند — حتی اگر گفتن آن سخت، شرمآور یا ناخوشایند باشد. پنهانکاری در مورد عادتها و سبک زندگیتان ممکن است بیضرر به نظر برسد، اما گاهی همین جزئیات کوچک میتوانند تفاوت میان تشخیص درست و اشتباه، یا درمان مؤثر و ناکارآمد باشند. پس اگر به سلامتی خود اهمیت میدهید، وقت آن است که با پزشکتان روراست باشید.
-
اشتباهات رایج در مصرف غذاهای سالم
امروزه بسیاری از ما به دنبال تغذیه سالمتر هستیم، اما حتی بهترین مواد غذایی هم اگر بهدرستی مصرف نشوند، ممکن است نتایج معکوس داشته باشند. در این مطلب به اشتباهاتی اشاره میشود که ممکن است در مسیر تغذیه سالم مرتکب شوید.
-
کاهش آنفلوانزا، اما کرونا کمی جان گرفت!
در حالی که موارد ابتلا به آنفلوانزا در کشور روند کاهشی داشته، آمار کرونا با افزایش جزئی همراه شده است. وزارت بهداشت هشدار داد که هوشیاری، بهویژه برای بیماران زمینهای، همچنان ضروری است.
-
شیره خرما و آبنبات درمان کولیک نیستند؛ هشدار وزارت بهداشت درباره باورهای نادرست تغذیهای برای نوزادان
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در واکنش به باورهای رایج و نادرست درباره درمان کولیک نوزادان با شیره خرما، آبنبات یا داروهای گیاهی، اعلام کرد این روشها نهتنها مؤثر نیستند بلکه میتوانند سلامت نوزاد را به خطر بیندازند.
-
انقلاب در احیای قلبی؛ دستگاه الکتروشوک ایرانی، جان بیماران را بدون حضور پزشک نجات میدهد
برای نخستینبار در کشور، فناوران ایرانی موفق به ساخت دستگاه الکتروشوک خودکار شدند که بدون نیاز به کادر درمان، امکان احیای سریع بیماران دچار ایست قلبی را فراهم کرده و در زمان طلایی نجات، نقش حیاتی ایفا میکند.
-
سرطان پستان، دشمن خاموش اما قابل کنترل!
یک متخصص بیماریهای زنان با هشدار درباره بیتوجهی به علائم اولیه سرطان پستان تأکید کرد: این بیماری با اصلاح سبک زندگی، غربالگری منظم و آگاهی کافی، قابل پیشگیری و در بسیاری موارد قابل درمان است.
نظر شما