طبق نتایج یک تحقیق جدید، دخترانی که سن بلوغ شان ۱۳ سالگی یا پایین تر است احتمالاً ۱.۸ برابر بیش از دخترانی که در سن ۱۵ سالگی بلوغ می شوند در معرض ریسک سکته قرار دارند.

ارتباط بلوغ زودرس در دختران و افزایش ریسک سکته

سلامت نیوز:طبق نتایج یک تحقیق جدید، دخترانی که سن بلوغ شان ۱۳ سالگی یا پایین تر است احتمالاً ۱.۸ برابر بیش از دخترانی که در سن ۱۵ سالگی بلوغ می شوند در معرض ریسک سکته قرار دارند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، این مطالعه نشان می دهد این گروه از زنان بیشتر در معرض ریسک انفارکتوس مغزی قرار دارند. در این حالت بخشی از بافت مغز به دلیل کاهش جریان خون و اکسیژن می میرد.

تاکایوشی اوکابو، استاد دانشگاه توهوکو ژاپن، در این باره می گوید: «بلوغ زودرس می تواند پیش بینی کننده بروز سکته باشد.»

بعلاوه زنانی که در سن ۴۵ سالگی یا پایین تر وارد دوره یائسگی می شوند در مقایسه با زنانی که شروع یائسگی شان سن ۵۰ سال است، بیشتر در معرض انفارکتوس مغزی، و نه سکته مغزی، قرار دارند.

در این مطالعه، تیم تحقیق یک گروه ۱۴۱۲ نفری از زنان بعد از سن یائسگی را در ژاپن مورد بررسی قرار دادند. از طریق پرسشنامه های ابتدایی و بررسی های بعدی، محققان سن بلوغ و یائسگی زنان، دچار سکته مغزی شدن، و سایر فاکتورهای نظیر قد، وزن، بیماری قلبی و فشارخون بالا را بررسی کردند.

محققان بعد از درنظرگرفتن تمامی عوامل و فاکتورها دریافتند بین سکته مغزی و بلوغ زودرس ارتباط وجود دارد.

آغاز بلوغ تحت تاثیر عواملی نظیر ژنتیک، فاکتورهای رفتاری و اجتماعی-اقتصادی است. تلاش برای به تاخیرانداختن بلوغ می تواند به پیشگیری از بروز سکته بخصوص در دختران کشورهای پیشرفته که بلوغ زود اتفاق می افتد کمک کند.

   

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha