کمپ‌های غیرمجاز ترک اعتیاد که امروزه در گوشه‌وکنار شهرها رشدی قارچ‌گونه دارند، به شکنجه‌گاه‌هایی مخوف تبدیل شده‌اند که قربانیان بسیاری دارند. در این کمپ‌ها، جرایم وحشتناکی مانند قتل، آدم‌ربایی، جعل عنوان، ضرب و جرح و... رخ می‌دهد. باوجوداین، سودجویی‌های کلان و کم‌توجهی برخی مسئولان در حوزه موادمخدر موجب شده است تا این مکان‌ها به محلی برای دزدی یا انتقام‌های شخصی و خانوادگی و شکنجه‌های وحشتناک معتادان تبدیل شوند.

شکنجه‌گاهی به نام کمپ ترک اعتیاد

سلامت نیوز: کمپ‌های غیرمجاز ترک اعتیاد که امروزه در گوشه‌وکنار شهرها رشدی قارچ‌گونه دارند، به شکنجه‌گاه‌هایی مخوف تبدیل شده‌اند که قربانیان بسیاری دارند. در این کمپ‌ها، جرایم وحشتناکی مانند قتل، آدم‌ربایی، جعل عنوان، ضرب و جرح و... رخ می‌دهد. باوجوداین، سودجویی‌های کلان و کم‌توجهی برخی مسئولان در حوزه موادمخدر موجب شده است تا این مکان‌ها به محلی برای دزدی یا انتقام‌های شخصی و خانوادگی و شکنجه‌های وحشتناک معتادان تبدیل شوند.

به گزارش سلامت نیوز، روزنامه وقایع اتفاقیه در ادامه نوشت: نگاهی گذرا به پرونده‌های جرایم خشن که در دستگاه قضایی و پلیس آگاهی تشکیل شده است، نشان از عمق فاجعه‌ای دارد که اگر تدابیری جدی برای پیشگیری از گسترش این مراکز اندیشیده نشود، انسان‌های بی‌گناه زیادی قربانی شکنجه‌گاه‌های مخوف خواهند شد و آسیب‌های اجتماعی و خطرناک دیگری، دامن جامعه را فرا خواهد گرفت.


روایت اول: مرگ، سرانجام ترک اعتیاد اجباری
مردان خشن بی‌محابا وارد خانه شدند و یکراست سراغ مرد 47 ساله لاغراندام رفتند. آنها مدعی بودند برای گرفتن آزمایش و بردن مرد مذکور به مرکز ترک اعتیاد وارد خانه شده‌اند. عصبانیت و خشم در چهره آنان موج می‌زد و هیچ‌کس جرأت قد علم‌کردن در برابرشان را نداشت اما مرد 47 ساله مقاومت کرد. در این هنگام بود که مردان خشن او را زیر مشت و لگد گرفتند تا زهر چشمی بگیرند. مرد لاغراندام قصد فرار داشت که ناگهان یکی از آنها «پشت‌پایی» انداخت و مرد معتاد با سینه نقش بر زمین شد. مرد بر اثر صدمات وارده بیهوش شده بود که صدای آژیر خودروی اورژانس به گوش رسید و مصدوم به بیمارستان امدادی مشهد انتقال یافت. ساعاتی بعد، پزشکان بیمارستان مرگ مرد 47 ساله را تأیید کردند و این‌گونه پرونده‌ای در اداره جنایی پلیس آگاهی خراسان‌رضوی شکل گرفت.


روایت دوم: زندانی‌شدن در کمپ برای تسویه‌حساب
 اما در ماجرای هولناک دیگری که بیست‌وهفتم خرداد گذشته در مشهد رخ داد، پرده‌ای دیگر از شکنجه‌های مخوف در مراکز غیرمجاز ترک اعتیاد نمایان شد. آن روز مرد جوان در محل کارش بود که ناگهان پنج نفر به سمت او حمله‌ور شدند و درحالی‌که او را کتک می‌زدند، دست، پاها و چشم‌هایش را بستند و داخل خودرویی زردرنگ انداختند. مرد جوان وقتی چشم‌هایش را گشود که کنار معتادان دیگری در یک مرکز غیرمجاز ترک اعتیاد قرار گرفته بود. اعتراض این مرد با ضرب و جرح شدیدی همراه شد که بار دیگر دست و پاهایش را بستند و به شیوه خودشان شکنجه‌ها را آغاز کردند. ربایندگان این مرد مدعی بودند که برای آزادی از این مکان باید مبالغ میلیونی پرداخت کند. این مرد که پس از 30 روز تحمل شکنجه‌های جسمی و روانی از آن مکان مخوف آزاد شده بود، با تسلیم شکوائیه‌ای از آدم‌ربایان شکایت کرد. او مدعی بود پرونده کلاهبرداری میلیاردی در دادگاه داشته و طرفین پرونده برای آنکه او نتواند در جلسات محاکمه حضور یابد تا رأی به نفع آنان صادر شود، به این شگرد متوسل شده‌اند و به بهانه اعتیاد، او را ربوده و در مرکز غیرمجاز ترک اعتیاد زندانی کرده‌اند.


روایت سوم: انتقام‌گیری از همسر در کمپ ترک اعتیاد
پرونده دیگری که در دایره مبارزه با آدم‌ربایی پلیس آگاهی خراسان‌رضوی مطرح شده است، مربوط به انتقام‌گیری زن جوان از همسرش است که قصد داشت با این ترفند، او را ادب کند. این زن که پس از بروز اختلافات خانوادگی به مشهد آمده بود، با آدم‌ربایان مرکز غیرمجاز ترک اعتیاد تماس می‌گیرد تا همسر معتادش را ترک بدهند و این‌گونه مرد مذکور در چنگ آدم‌ربایان، گرفتار و به یکی از مراکز غیرقانونی ترک اعتیاد منتقل می‌شود تا اینکه پلیس، پشت پرده این ماجرا را کشف کرد. یکی دیگر از افرادی که موفق به فرار از شکنجه‌گاه مخوف شده بود، در شکایت خود به پلیس نوشت؛ سه روز در شکنجه‌گاه بودم، طی این مدت، انواع شکنجه‌های جسمی شدید و روحی و روانی را تحمل کردم و حتی مورد سوءاستفاده‌های مالی قرار گرفتم. آن صحنه‌ها آن‌قدر وحشتناک بود که حتی در تصور انسان نمی‌گنجد؛ بستن دست و پاها با زنجیر و انداختن معتادان در آب سرد حوض، تنها بخشی از این شکنجه‌ها در مکان‌های غیر‌بهداشتی است که حتی اجازه تماس گرفتن با خانواده را هم نداشتم. آنجا باید از لوازم بهداشتی مشترک استفاده می‌کردیم و حتی مایع دستشویی نداشتیم.


15 سال زندان برای معتادربایان
رئیس پلیس آگاهی خراسان‌رضوی با تأیید رشد و فعالیت غیرمجاز مراکز ترک اعتیاد به روزنامه خراسان می‌گوید: «جمع‌آوری معتادان یا برخورد با آنان، فقط با دستور قضایی و رعایت حقوق شهروندی امکان‌پذیر است و در صورتی که افرادی به‌صورت خودسرانه اقدام به جمع‌آوری معتادان کنند و برای این کار به زور و تزویر متوسل شوند، مرتکب جرایم خشن مانند آدم‌ربایی شده‌اند که مجازات سنگینی در پی دارد.»

سرهنگ کارآگاه حمید رزمخواه توضیح می‌دهد: «در برخی پرونده‌ها مشاهده شده است که افرادی خودسرانه و برای بردن فرد معتاد به مراکز ترک اعتیاد مراجعه کرده‌اند که این افراد مجرم هستند و در صورتی که خانواده فرد معتاد را نیز ملزم به پرداخت وجه کنند، به اتهام اخاذی نیز محاکمه خواهند شد.» این مقام ارشد انتظامی با اشاره به اینکه فقط پلیس و ضابطان دستگاه قضایی، حق دستگیری معتادان یا معرفی آنها به مراکز ترک اعتیاد را دارند، بیان می‌کند: «اگر افرادی حتی با معرفی و رضایت خانواده، فرد معتاد و بدون رأی دادگاه، او را به‌طور غیرقانونی به مرکز ترک اعتیاد منتقل کنند، برابر ماده «621» قانون به جرم آدم‌ربایی تحت تعقیب قرار می‌گیرند که در نهایت باید منتظر مجازات سختی مانند 15 سال زندان باشند.» سرهنگ رزمخواه همچنین به پرونده‌هایی اشاره کرد که محتویات آن نشان می‌دهد افرادی که اجیر شده کمپ‌های غیرمجاز ترک اعتیاد هستند، برای اقدامات مجرمانه خود از عناوین مأمور انتظامی، جلب، احضار و... استفاده می‌کنند که این افراد و آمران آنها نیز مرتکب جرم شده‌اند و باید پاسخگو باشند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha