دكتر سيد محمدرضا كلانتر معتمدي خبرگزاري دانشجويان ايران با بيان اين مطلب افزود: با وجود اينكه واريس به علل مختلفي در فرد ظهور ميكند اما بيشتر دليل ارثي دارد كساني كه داراي زمينه ارثي واريس هستند اگر در شرايط بروز آن قرار گيرند بيش از افراد ديگر به واريس مبتلا ميشوند. بنابراين كساني كه به مدت زياد ميايستند و زمينه واريس هم دارند بيشتر دچار اين مشكل ميشوند.
وي در ادامه افزود: چون فشار وريدي در پاها بيشتر است واريس در پاها و از زانو به پايين تظاهر ميكند.
دكتر كلانتر معتمدي در مورد واريس و افزايش آن در دوران بارداري زنان گفت: زناني كه زمينه واريس را دارند بخصوص در ماههاي آخر حاملگي چون سر بچه روي وريدهاي ايلياگ فشار وارد ميكند. اين فشار باعث افزايش فشار وريدي پاها ميشود و واريس را تشديد ميكند.
وي درباره علائم بروز واريس گفت: مويرگهاي زير پوستي كه اول به صورت قرمز و بعد آبي رنگ نمايان مي شود تلانژك تازيهايي است كه فقط از لحاظ زيبايي فرد را اذيت ميكند ولي مانند واريس مشكل زا نيست. در صورتي كه در واريس وريدهاي برجسته در زير پوست نمايان ميشود و قطر آنها از چند ميليمتر تا 1 سانتي متر است و با فشار، اين وريدها جا به جا ميشوند.
بايد توجه داشت وريدهايي كه در حين ورزش بر روي پاي فرد نمايان ميشود مستقيم است اين در حالي است كه ورديهاي واريسي پيچ در پيچ است.
اين متخصص عروق در ادامه تصريح كرد: واريس اگر به موقع تشخيص داده شود با چند آمپول ميتوان آن را برطرف كرد ولي در غير اين صورت اگر واريس تبديل به زخم شود به سختي ميتوان آن را درمان كرد و گاهي حتي اين زخمها تا استخوان فرد پيش ميرود كه معالجه را غير ممكن مي سازد.
وي افزود: واريس به دليل رشد تدريجي كه دارد بيشتر در سنين بالا ديده ميشود و كمتر جوانها را گرفتار ميكند.
دكتر كلانتر معتمدي يادآور شد: البته جاي نگراني براي گرفتن واريس در افراد وجود ندارد و بيشتر كساني بايد از بروز آن پيشگيري كنند كه زمينه ارثي در آنها وجود دارد اين افراد بايد با كوچكترين علائم واريس براي درمان مراجعه كنند كه نسبت به درمان آن اقدام شود.
وي در پايان تاكيد كرد: در همه مشاغل ممكن است فرد به واريس مبتلا شود و در واقع واريس يك بيماري شغلي نيست بلكه بيشتر با زمينه ارثي فرد در ارتباط است.