مرتضي صفوي در گفتوگو با فارس افزود: مصرف اندك سوسيس و كالباس مثلاً ماهي يكبار مضر نيست اما اگر خوردن اين غذاها عادت شود و به علت آساني تهيه و ارزان بودن بيش از حد مجاز مصرف شود عوارض زيادي را به دنبال دارد كه سرطانزا بودن يكي از آنهاست.
مدير كل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: معمولاً در تهيه سوسيس و كالباس به جاي گوشت خوب از چربيهاي مختلف گوشت استفاده ميشود، ضمن اينكه در طبخ آن نيز از روغنهاي معمولي جامد با ترانس بالا استفاده ميشود كه بسيار مضر هستند.
وي گفت: اگر در تهيه سوسيس و كالباس از مواد اوليه مناسب و روغنهاي بدون ترانس استفاده شود و مصرف آنها نيز بيش از حد مجاز نباشد مصرف اين مواد مشكلي ندارد اما متأسفانه شاهد مصرف بيش از حد اين نوع غذاها به خصوص در بين نوجوانان و جواناني كه بيشتر از غذاهاي خياباني مصرف ميكنند هستيم كه خطر بزرگي براي سلامت نسل جديد در آينده است.
وي افزود: در حال جمعآوري اطلاعات علمي درباره ميزان مصرف اين نوع غذاها و آثار سوءمصرف آنها هستيم و به زودي طي ماههاي آينده با آمار و ارقام دقيق اطلاعات لازم را درباره مصرف سوسيس، كالباس، نوشابه و شكر در ايران و آخرين وضعيت آنها اعلام ميكنيم.