دكتر حسين مژدهي پناه درگفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، گفت: در حال حاضر حدود سه هفته از تشكيل كميته بيماران MS كه متشكل از 5 پزشك متخصص مغز و اعصاب است، ميگذرد.
وي در ادامه اظهار داشت: آمار بيماران MS در استان مشخص نيست. تنها آمار موجود حكايت از وجود 110 تا 120 بيمار مصرف كننده داروهاي خانواده اينترفرون دارد.
دبيركميته بيماران MS قزوين در مورد توزيع داروي اين بيماران در سطح استان گفت: سال پيش توزيع كننده اصلي اين داروها سازمان هلال احمر استان بود كه به صورت مستقيم داروها را در اختيار بيماران قرار ميداد اما از آغاز سال جديد طرحي مطرح شده كه به واسطه آن پزشكان كميته منتخب وزارتخانه بايد مصرف دارو را براي بيمار ضروري دانسته و سپس معاونت درمان استان آن را تاييد كرده تا بيمار بتواند دارو را از سازمان هلال احمر دريافت نمايند.
وي هزينه بالاي دارو را مشكل اصلي كمبود آن دانست.
دكتر مژدهي پناه مشكل توزيع داروي بيماران MS را مقطعي عنوان كرد و گفت:در استان قزوين در حال حاضر مشكل مادي وجود ندارد.
وي نداشتن مكان مشخصي براي پزشكان و بيماران MS را يكي ديگر از مشكلات عنوان كرد و گفت: ما بارها درخواست داشتن اتاق اختصاصي براي برگزاري جلساتي با بيماران را با دانشگاه علوم پزشكي مطرح كردهايم اما هنوز با اين درخواست موافقت نشده است.
وي در ادامه افزود: ارتباط بيماران در قالب انجمنها و استفاده از تجارب همديگر از لحاظ رواني تاثير مثبتي بر روي بيماران MS دارد از سوي ديگر مشكلات مادي را ميتوان با كمك دولت، بيمهها و يا افراد خير حل كرد.
مژدهي پناه در پايان اظهار داشت: بيماري MS بيشتر در افراد جوان ظاهر ميشود و دليل توجه بيشتر به اين بيماري، محدوده سني افراد درگير شونده است.
لازم به ذكراست، بيماري MS يكي از بيماريهاي دستگاه عصبي است كه مغز و نخاع را درگير ميكند و علت مشخصي ندارد، بيماران MS مادام العمر با عوارض و عضلات بيماري درگير هستند. اين بيماري دورههاي اوج