سلامت نیوز:دیروز و ظرف 24 ساعت، آمار فوت كرونا دركشور با افزایش 27 درصدی به 405 نفر افزایش یافت. به گزارش وزارت بهداشت ظرف شبانهروز 28 تا 29 فروردین 405 نفر از مبتلایان كووید 19 دركشور فوت كردند در حالی كه در شبانهروز 27 تا 28 فروردین، تعداد فوتیهای كرونا 319 نفر ثبت شده بود.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه اعتماد ،به دنبال فوت 405 مبتلای كووید 19 در كشور، تعداد كل مرگ این بیماری ویروسی در كشور به 66 هزار و 732 نفر افزایش یافت علاوه بر آنكه با شناسایی 21 هزار و 644 مبتلای جدید، مجموع مبتلایان كرونا دركشور هم به عدد دو میلیون و 237 هزار و 89 نفر رسید. هشدارهای اخیر متخصصان عفونی و پزشكی درباره تاثیر جبرانناپذیر آزادسازی سفرها و ضعف نظارت بر بیتوجهیهای عمومی به پروتكلهای بهداشتی، حكایت از آن دارد كه آمار مرگ كرونا در ایران در روزهای آتی، باز هم بیشتر از این ارقام خواهد شد.
علیرضا رییسی؛ سخنگوی ستاد ملی مقابله با كرونا هم دیروز این هشدار نگرانكننده را داشت كه در آینده نزدیك نباید منتظر خروج شهرها از وضعیت قرمز باشیم. صرفنظر از اینكه جمعیت عمومی حتما در ایجاد شرایط امروز نقش و سهم دارد اما چرا در جلسات دولت، وزیر بهداشت جرات نمیكند یك بار هم انگشت تقصیر را رو به مسوولانی بگیرد كه با بیتوجهی به خواستههای یك عضو كابینه، بار مجددی و البته سنگینتر از همه آنچه تا حالا اتفاق افتاده، بر دوش دولت و نظام سلامت تحمیل كردند؟ اینكه سخنگوی ستاد ملی مقابله با كرونا، بخشی از اظهارات هر روزه خود را به سرشماری مسافران دارای تست مثبت كرونا اختصاص دهد، حتما باعث سرافكندگی است، چراكه تضییع حقی بالاتر از این قابل تصور نیست.
اما اگر جادههای كشور بسته بود، اگر ورود به استانهای مسافرپذیر ممنوع بود، اگر ورود هر سواری و وسیله حمل مسافر اعم از قطار و اتوبوس و خودروی شخصی، به تمام نقاط در معرض خطر اوجگیری دوباره گردش ویروس ممنوع میشد، آیا همین 21 هزار نفری كه امروز به عنوان «مسافر دارای تست مثبت كرونا» در صف اول محاكمه ایستادهاند، قادر به سفر و گشت و سیاحت بودند؟
كنار هم گذاشتن این اخبار، نتیجه عملیاتی و موثر ندارد و آنچه امروز شاهد هستیم؛ تكمیل شدن ظرفیت تختهای بستری، دو برابر شدن آمار بستریها در مقایسه با پیك قبلی بیماری(در اوج پیك قبلی، كل بستریهای كرونا در كشور 23 هزار نفر بود و حالا 43 هزار نفر است) دستور اكید وزیر بهداشت به روسای دانشگاههای علوم پزشكی درباره ممنوعیت جدی و قطعی برای پذیرش و بستری هر مراجعه غیر اورژانسی، تبدیل تختهای عادی بیمارستانها به تخت بستری مبتلایان كرونا، فاجعهای محصول عادیسازی نانوشته و دستوری در روزهای پایانی سال 99 و دو هفته آغازین فروردین امسال است و حالا، سوال مهم هر متخصص عفونی و ویروسشناسی و حتی پزشكانی كه در راهروهای بیمارستانهای محل بستری مبتلایان كرونا، شاهد عمیقتر شدن ابعاد این فاجعه هستند،
این است كه چرا دولت، رضایت به تعطیلی 10 روزه یا دو هفتهای شهرهایی همچون تهران كه از بابت شیوع ویروس و تاثیرات ناشی از وخامت شرایط، در آستانه بحرانی غیر قابل كنترل قرار دارد، نمیدهد آن هم در حالی كه مسوولان حوزه شهری و رصد وضعیت شیوع بیماری در پایتخت، هر روز اخبار محرمانه و غیر محرمانه نگرانكنندهتری را با تهراننشینان در میان میگذارند؟ فراگیری بحران در پایتخت آمار روزانه فوت كرونا به بیش از 130 نفر رسید دیروز، محسن هاشمی، عدد تاثربرانگیزی از تعداد فوتیهای كرونا در پایتخت داد.
رییس شورای شهر تهران در ابتدای جلسه 287 شورای شهر تهران، بار دیگر بابت تشدید تلفات كرونایی در تهران ابراز نگرانی كرد و گفت: «آمار روزانه تلفات تهران به بیش از 130 نفر رسیده و روند افزایشی آن، از بازگشت شرایط وخیم پاییز گذشته خبر میدهد و متاسفانه محدودیتهای دیرهنگام نیز تاكنون تاثیرگذار نبوده لذا باید قرنطینه كردن بخش عمدهای از فعالیتها را در نظر گرفت.» محسن هاشمی در ادامه هشدارهای خود گفت:«نگرانی زیاد از موج چهارم را به ستاد كرونای كلانشهر تهران و ستاد ملی كرونا اعلام میكنیم. طبق بررسیای كه دركمیته شورای شهر در موضوع كرونا داریم، موج چهارم همچنان ادامه دارد چراكه پروتكلهای بهداشتی در سطح شهر كمتر از ۶۰ درصد اجرا میشود.گزارشهایی داریم كه حتی رعایت پروتكلها شاید كمتر از ۵۰ درصد هم باشد.
این موضوع خطرناك است و باعث میشود پاندمی و پیك چهارم به صورت فوری كنترل نشود. به زودی ۴ انتخابات دیگر در پیش داریم و خود انتخابات و حضور افراد برای تبلیغ یك خطر است كه نگرانیها روز به روز حداقل در تهران بیشتر میشود. این مساله را به بحث گذاشتیم و بررسی تعداد فوتیها و مبتلایان نشان میدهد كه این نگرانی بسیار زیاد است و آن را به ستاد كرونای كلانشهر تهران و ستاد ملی كرونا اعلام میكنیم. به نظر میآید باید یك كمیته بحران جدی برای دو ماهی كه در پیش داریم، تشكیل شود.
البته تعطیلی یا قرنطینه كامل هم امكانپذیر نیست اما باید بیشتر از قرنطینه فعلی باشد.» با این اعلام رییس شورای شهر تهران، پایتخت، در حالی مرز بحران را هم رد كرده كه بسیاری از متخصصان پزشكی و حتی اعضای شورای شهر تهران، تراكم نگرانكننده در وسایل حمل و نقل عمومی را عامل بسیار موثری در انتقال ویروس در تهران میدانند.
دیروز، مدیرعامل شركت بهرهبرداری متروی تهران و حومه در یك گزارش آماری از وضعیت حمل و نقل مسافر با قطار شهری، خبر داد كه در حال حاضر، روزانه بیش از 800 هزار مسافر با مترو سفر میكنند و به گفته فرنوش نوبخت، آمار جابهجایی مسافر با متروی تهران، پس از تعطیلات نوروزی و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، افزایش بیش از ۶۳ درصد و نیمه دوم فروردین ماه در مقایسه با دو هفته آغازین امسال، افزایش ۳۱ درصدی داشته علاوه بر اینكه آمار جابهجایی مسافر در 27 روز ابتدای امسال در مقایسه با مدت مشابه سال 1399 هم از افزایش بیش از دو برابری برخوردار بوده است.
شرایط كنونی پایتخت، دلیلی بود كه اعضای شورای شهر را واداشت تا خواستار تشكیل كمیته بحران برای پیشگیری از وخامت هر چه بیشتر شرایط ظرف دو ماه آینده شوند و هاشمی دیروز در این باره هم گفت:«نامهای تهیه و اعلام كردهایم كه كمیته بحران باید جهت پیشگیری از شیوع بیشتركرونا به ویژه طی دو ماه آینده ایجاد شود و آییننامههایی برای فعالیتهای انتخاباتی باشد كه هم انتخابات پرشور برگزار شود و هم شاهد انتقال كرونا نباشیم. بر اساس گزارش اتحادیه حمل و نقل عمومی اگر كسی 15 تا 20 دقیقه بیشتر در مترو نباشد خطر چندانی ندارد ولی در مدت زمان بیشتر و حتی در زمان كمتر با ظرفیت 40 تا 50 درصد واگنها خطرناك است و شهروندان نباید از حمل و نقل عمومی استفاده كنند.»
فرمانده عملیات مدیریت كرونا دركلانشهر تهران هم حرفهای متفاوتی از رییس شورای شهر پایتخت ندارد. دیروز علیرضا زالی با پیشبینی ۲ هفته بسیار سخت و حساس كرونایی برای استان سیاسی كشور گفت:«الگوی مراجعه بیماران در روزهای اخیر تغییر كرده و بیماران با علایم شدیدتری به مراكز درمانی مراجعه میكنند. ضرورت دارد هر چه سریعتر از جابهجایی غیرضروری بیماران خودداری شود.
اكسیژن از حیاتیترین مولفههای درمان بیماران كرونایی است و باید برای روزهای آتی نیز تدابیری برای تامین اكسیژن مورد نیاز مراكز درمانی اندیشیده شود و موضوع اكسیژن درمانی تحت پوشش بیمهها قرار گیرد.»بعد از صحبتهای زالی، طبق تاكیدات معاونان درمان دانشگاههای علوم پزشكی استان تهران مقرر شد كه برای از دست نرفتن فرصت طلایی درمان و جلوگیری از سردرگمی، از امروز بیماران كرونایی، بدون قید و شرط در همه بیمارستانهای استان پذیرش شوند و روسای بیمارستانهای سراسر استان هم موظف شدند با لغو تمام عملهای جراحی غیرضروری؛ همه ظرفیت خالی خود را به بستری بیماران كرونایی اختصاص دهند.»
نظر شما