به گزارش سلامت نیوز به نقل ازفارس، كامران باقري لنكراني، امروز در چهارمين همايش مسئولان كارآفريني وزارت بهداشت، افزود: ما در گروه رشتههاي پزشكي و پيراپزشكي با وجود بيكاري تعداد زيادي از فارغ التحصيلان با فرصتهاي شغلي خالي زيادي نيز مواجه هستيم به عنوان مثال براي ماماها حدود 2 هزار ظرفيت شغلي خالي داريم اما ماماهاي بيكار به علت شرايط زندگي قادر به رفتن به مناطق مورد نياز ما نيستند.
وي ادامه داد: براي جلوگيري از بروز چنين مشكلاتي بايد به تربيت نيروي بومي اقدام كنيم مانند تجربه موفق بهورزان كه از افتخارات نظام سلامت كشور است و با وجودي كه 20 سال پيش با اجراي اين طرح افراد با تحصيلات ابتدايي پس از يك دوره آموزش بكارگيري ميشدند اما اكنون با ارتقاي سطح سواد و توقع جامعه بهورزي به سطح كارداني ارتقا يافته است.
وزير بهداشت اضافه كرد: يكي از برنامههاي وزارت بهداشت براي هماهنگ شدن نظام آموزشي با نياز جامعه اعمال تغييراتي است در سيستم كارورزي دانشجويان رشتههاي گروه پزشكي كه با همين نگاه تغييرات آن در حال تدوين است.
وي گفت: راهنمايي و هدايت فارغالتحصيلان و دانشجويان به سمت ايجاد شغلهاي پايدار و مورد نياز جامعه نيز از ديگر اقدامات وزارت بهداشت است كه با ايجاد كلينيكهاي اشتغال از امسال در 10 دانشگاه علوم پزشكي كشور فعال ميشود، اين مراكز بايد فارغالتحصيلان رشتههاي مختلف را به تناسب شغلشان به فعاليت در عرصههاي جديد از جمله كار در صنايع غذايي، جادهها و فعاليت در مناطقي كه با بحرانهاي خاص مواجهند، هدايت كنند.
باقريلنكراني افزود: فعاليت در عرصههاي جديد فناوري از جمله زيست فناوري نيز بايد مورد توجه باشد، سال گذشته با سرمايهگذاري يك ميليارد توماني توانستيم 5 محصول جديد بيوتكنولوژي را در كشور توليد كنيم، توليد يك گرم محصول نوتركيب 10 تا 40 دلار قيمت دارد و سال گذشته با توليد 5 فرآورده از اين نوع 20 ميليارد تومان فروش اين محصولات را داشتيم.
وي گفت: توليد داروهاي شيميايي و حتي داروهاي سنتي نيز از ديگر زمينه هاي فعاليت و شغل پايدار است، به همين منظور امسال مراكز رشد داروهاي سنتي و طب گياهي را در كشور افتتاح ميكنيم در زمان حاضر 200 نوع محصول دارويي گياهي ثبت شده در كشور داريم اما با توجه به تنوع گياهي كشور و ارزش افزوده آن اين نوع فعاليتها نيز مي تواند بسيار سود آور و اشتغال زا باشد.
وي افزود: علاوه بر آن ما در يك گذر سلامتي به سر ميبريم و جامعه ايران به سرعت به سمت پير شدن در حركت است، قسمت بزرگ هرم سني كشور ما اكنون در اختيار 10 تا 15 سالههاست و اين گروه سني 40 سال آينده جمعيت بالاي سالخوردگان كشورند، 15 سال پيش جمعيت سالخوردگان كشور 5/1 ميليون نفر بود اما اكنون 5/6 ميليون سالخورده بالاي 65 سال داريم و اين افراد نيازمند مراقبتهاي خاص و پيشگيري سلامت محور هستند و اين عرصهاي است كه نيازمند نيروي انساني ماهر است.
وزير بهداشت اضافه كرد: وزارت بهداشت براي ارائه خدمات مناسب به سالمندان در منزل در صدد تدوين طرح جامع سلامت سالمندان است و آيين نامه اجرايي اين كار تدوين ميشود.
وي درباره اعزام نيرو كار به خارج از كشور گفت: به هيچوجه مايل نيستيم نيروهاي كاري را براي اجراي كارهايي به خارج اعزام كنيم كه در معرض خطر قرار ميگيرد و در هر شرايطي حفظ كرامت و سلامت شهروندان ايران براي ما اولويت دارد و گر چه هر كس خودش آزاد است كه براي كار به هر جاي دنيا بروند ولي ما ترويج كننده اين نوع مشاغل نيستيم بلكه مشاغلي را در خارج كشور ترويج ميدهيم كه كرامت و سلامت ايرانيان را حفظ كند.
باقري لنكراني گفت: با اجراي طرحهاي كارآفريني تاكنون حدود 15 هزار فرصت شغلي جديد ايجاد شده است البته همه آنها ايجاد شغل براي افراد بيكار نبوده است و عدهاي با اجراي اين طرحها در صدد بهبود شرايط كاري و افزايش درآمد خود بودهاند با اين حال تا 2 يا 3 ماه آينده اين ميزان به حدود 28 هزار نفر ميرسد.
وي افزود: براي اجراي اين طرحها تاكنون 170 ميليارد تومان هزينه شده است و براي اجراي كامل طرحهاي پيشنهادي حدود 460 ميليارد تومان تسهيلات پرداخت ميشود اما نبايد رقم ريالي دريافت اين اعتبارات ملاك ارزيابي باشد بلكه دانشگاه يا استاني كه با رقم كمتر شغل بيشتر ايجاد كند بايد بيشتر مورد تشويق قرار گيرد.
وي گفت: خدمات تخصصي و سطح 3 درماني بسيار پرهزينه و نيازمند تجهيزات گران قيمت هستند اما خدمات سطح يك و دو را ميتوان با هزينه بسيار اندك و با سرمايه نيروي انساني انجام داد و البته اين خدمات مورد نياز افراد بيشتري در جامعه هستند.
وي افزود: كارآفريني حالا حالا بحث روز كشور است و با تا 40 سال آينده براي ايجاد مشاغل جديد در كشور كار داريم.