سلامت نیوز: یک پژوهشگر حوزه اعتیاد با بیان اینکه تقریباً در تمام معتادان سوء تغذیه و عوارض مختلف آن دیده میشود، گفت: مواد مخدر به دلیل تأثیر منفی بر روی دستگاههای بدن، هضم و جذب مواد غذایی مصرفی را دچار اختلال و اشکال میکند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، مسعود حاجیرسولی در نشست علمی – پژوهشی که با عنوان «نقش تغذیه در درمان اعتیاد» در مجموعه فرهنگی شقایق برگزار شد، گفت: معتادان به دلیل نیاز به تهیه و مصرف موادمخدر همواره از سلامتی خود غافلند و غالباً از وضعیت تغذیهای بسیار بدی برخوردارند و قسمت اعظم درآمد خود را صرف خرید مواد مخدر میکنند و کمتر به بهداشت و تغذیه خود اهمیت میدهند.
وی با بیان اینکه تقریباً در تمام معتادان، سوء تغذیه و عوارض مختلف آن دیده میشود، افزود: مواد مخدر به دلیل تأثیر منفی و مستقیم بر سیستم عصبی و سایر دستگاههای بدن، هضم و جذب مواد غذایی مصرفی را دچار اختلال و اشکال میکند.
این پژوهشگر حوزه اعتیاد اظهار داشت: کبد، قلب و عروق، ریهها، دستگاه عصبی مرکزی، کلیهها، استخوانها، خون، مخاط، پوست و دستگاه گوارش معتادان به خاطر مصرف مواد مخدر همواره دچار مشکل میشود؛ بهعنوان نمونه قلب، عروق و ریه معتادان به علت مصرف مواد مخدر، دچار اختلالات شدید، نارسائی قلبی، تنگی شریانی و حتی بیماریهای انسدادی ریه میشود.
حاجی رسولی با اعلام اینکه مصرف مواد مخدر افیونی باعث افت فشار خون و همچنین سوء مصرف مواد مخدر محرک موجب افزایش بیرویه فشار خون میشود، گفت: کمبود پروتئین مصرفی یکی از دلایلی است که باعث بینظمی ضربان قلب در معتادین میشود.
وی افزود: همچنین در دستگاه گوارش معتادان عوارضی همچون تحریک معده، افزایش خطر زخم معده و اختلالات مربوط به معده، خطر جذب ناقص مواد غذایی و احتمال بروز انواع سرطانهای دستگاه گوارش وجود دارد.
این پژوهشگر حوزه اعتیاد بیان داشت: به فراوانی دیده می شود که کبد معتادین دچار اختلال عملکرد، التهاب و تورم میشود و معمولاً باعث ترشح ناکافی اسیدهای صفراوی و اشکال در هضم مواد غذایی مفید بهویژه چربیها خواهد شد و شاید یکی از دلایل لاغری مفرط معتادان، بهخاطر عدم هضم و جذب چربیهای موجود در خوراکیها باشد.
به گفته وی، بهترین راه برای بهبود وضعیت تغذیهای بیماران اعتیاد، درمان اعتیاد و ترک قطعی مواد مخدر است.
حاجی رسولی با اشاره به تغذیه در دوران ترک مواد مخدر و بهبودی گفت: معتادانی که اقدام به درمان و ترک مواد مخدر میکنند، علاوه بر استفاده از تمام حمایتها و آموزشهای خانوادگی، عاطفی، روانی، ورزشی و پزشکی میبایست در حد مقدور از دانشهای تغذیهای بهرهگیری کنند و با توجه به وضعیت جسمی، اقتصادی و روانی خود بهطور اختصاصی از برنامه غذایی ویژهای استفاده کنند.
وی در پایان به چند روش تغذیهای در بیماران در حال درمان اشاره کرد و افزود: مصرف آب به میزان 12-8 لیوان در روز، مصرف صبحانه بهعنوان مهمترین وعده غذایی، مصرف میوه، سبزیجات و مصرف سالاد، عدم مصرف غذاهای پرچربی و سرخکردنی و همچنین غذاهای آماده و فرآوری شده همچون سوسیس و کالباس، عدم مصرف تنقلات پرکالری و چاق کننده نظیر بستنی، پفک، چیپس و شیرینی، عدم مصرف قند و شکر، شکلات و آبنبات و به طور کلی کربوهیدراتهای ساده و مصرف زیاد کربوهیدراتهای پیچیده نظیر نان کامل، برنج قهوهای و ماکارونی غنی شده با سبوس، نان کامل و سبوسدار و غذاهای حاوی فیبر می تواند به طور مستقیم تاثیر بهسزایی در تغذیه بیماران و بهبود حال آنان داشته باشد.
پربازدیدترین اخبار
پیشنهاد سردبیر
-
چرا بعد از غذا خوردن درد داریم؟
سوء هاضمه، پرخوری، عدم تحمل غذایی و سنگ کیسه صفرا از علل شایع درد معده فوقانی بعد از غذا خوردن است که به عنوان درد پس از غذا شناخته می شود. ناراحتی ممکن است حتی به بالای ناحیه دنده نیز برسد.
-
مهمترین نکات تغذیهای که باید در وعده "سحری" رعایت شود
در ماه مبارک رمضان با رعایت تنوع و تعادل در مصرف غذا، میتوانید نیازهای تغذیهای شامل آب، املاح، ویتامینها، مواد معدنی، پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن را تامین کنید. در این میان سحری یکی از وعدههای مهم غذایی این ایام است که به هیچ عنوان نباید فراموش شود.
نظر شما