با نزدیک شدن به تابستان، زمان آن رسیده که از خطرات خورشید آگاه شوید.

علائم اولیه سرطان پوست؛ تغییر خال یا لک می تواند اولین علامت هشدار دهنده باشند

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزیاتو، آفتاب سوختگی مداوم، استفاده نکردن از ضد آفتاب یا نادیده گرفتن خال ها یا کک و مک های غیر معمول می تواند باعث ایجاد مشکلات زیادی شود. موارد سرطان پوست در سال های اخیر به شدت افزایش یافته است و با گرم شدن کره زمین و سولاریوم، قرار است این آمار بیش از پیش افزایش یابد. در مورد هر گونه علائم سرطان پوست در خال، کک و مک یا لک جدید پوست خود مراقب باشید.

علائم سرطان پوست چیست؟

زمانی که تومور نازک است و هنوز از سطح به سمت پایین هجوم نیاورده است و احتمالا به شکل خال یا لک دیده می شوند، برای آغاز درمان، وقت مناسب تری است. اگر تومور به لایه‌هایی رسیده باشد که آن را قادر می‌سازد به نواحی دیگر بدن گسترش یابد، کنترل آن بسیار سخت تر خواهد بود. قرار گرفتن در معرض منابع مصنوعی اشعه ماوراء بنفش، سولاریوم و لامپ‌های داخلی، دومین عامل شایع سرطان پوست است.

آکادمی پوست آمریکا روش ABCDE را برای بررسی علائم سرطان پوست در خال ها توصیه می کند:

A: عدم تقارن
B: تغییر مرز
C: تغییر رنگ
D: تغییرات قطری (مانند افزایش اندازه)
E: ارتفاع یا تکامل (رشدی که در طول زمان تغییر کرده است).
در صورت مشاهده هرگونه تغییر در اندازه، شکل، رنگ یا برافراشتگی لکه ای روی پوست خود یا هر علامت جدیدی در آن مانند خونریزی، خارش یا پوسته پوسته شدن، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید. قرار گرفتن بیش از حد در معرض اشعه ماوراء بنفش خورشید (UV) می‌تواند به DNA سلول‌های پوست آسیب برساند. سرطان پوست عمدتاً در نواحی از پوست که در معرض آفتاب قرار دارد از جمله پوست سر، صورت، لب‌ها، گوش‌ها، گردن، سینه، بازوها، دست‌ها و روی پاها ایجاد می‌شود.

علائم سرطان پوست چیست؟

اما شایان ذکر است که سرطان پوست می تواند در نواحی که به ندرت نور به آنها می رسد نیز شکل بگیرد؛ مثل کف دست، زیر ناخن های دست یا پا و ناحیه تناسلی. مهم است که به طور منظم پوست خود را چک کنید و اگر چیز جدیدی، هر گونه تغییر یا علائم غیرعادی مشاهده کردید، با پزشک تماس بگیرید.

علائم سرطان پوست چیست؟

برای به حداقل رساندن خطر سرطان پوست توصیه می شود:

– لباسی بپوشید که بازوها و پاهای شما را در زیر نور خورشید بپوشاند
– برای سایه انداختن روی صورت، سر، گوش ها و گردن از کلاهی با لبه پهن استفاده کنید
– از عینک آفتابی استفاده کنیدکه اشعه UVA و UVB را مسدود کند
– از کرم ضد آفتاب با فاکتور محافظت در برابر آفتاب (SPF) 30 یا بالاتر استفاده کنید
– از ساعت ۱۱ صبح تا ۳ بعد از ظهر از نور خورشید دوری کنید
– تصور نکنید که چون هوا ابری است  نمی سوزید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha