نوروویروس، ویروسی که قرار است مانند کرونا اسمش را زیاد بشنوید. نوروویروس یک ویروس بسیار مسری است که با نام آنفولانزای معده یا ویروس استفراغ زمستان هم شناخته می‌شود. این ویروس از طریق غذا، آب و سطوح آلوده منتقل می‌شود.این ویروس همچنین از جهاتی شبیه به روتراویروس بوده و افراد را در تمام گروه‌های سنی مبتلا می‌کند.

درباره ویروس واگیردار جدید این روزها

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ضمیمه خانواده روزنامه اطلاعات، شیوع این بیماری معمولا در فضاهای شلوغ و بسته مانند خانه سالمندان یا خوابگاه‌ها اتفاق می‌افتد.در ایالات متحده آمریکا بیشترین میزان شیوع این بیماری در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی اتفاق افتاده است. از دیگر مراکز رایج این ویروس در آمریکا رستوران‌ها، کشتی‌های تفریحی و مدرسه‌ها است. در مواردی شیوع این ویروس به حدی بوده که دولت مجبور به بستن مدرسه‌ها شده است.

به گفته سازمان جهانی بهداشت: «شواهد نشان می‌دهد که بیماری نوروویروس با التهاب روده و سوتغذیه طولانی مدت همراه است. همچنین سالانه ۶۸۵ میلیون مورد نوروویروس مشاهده می‌شود که ۲۰۰ میلیون آن متعلق به کودکان زیر ۵ سال است.»

علائم نوروویروس

علائم اولیه نوروویروس اسهال و استفراغ است که یک یا دو روز پس از ابتلا به ویروس ظاهر می‌شود. بیماران همچنین ممکن است احساس تهوع کرده و از دل درد، تب، سر درد و بدن درد رنج ببرند. در موارد شدید ابتلا به این ویروس، از دست دادن مایعات می‌تواند منجر به کم آبی شدید بدن نیز بشود. علائم کم آبی بدن عبارتند از: کاهش ادرار، دهان و گلوی خشک و داشتن سرگیجه هنگام ایستادن. نوزادانی که دچار کم آبی بدن می‌شوند نیز اغلب بدون هیچ اشکی گریه کرده و بیش از حد می‌خوابند.

پیشگیری از ابتلا به اسهال و استفراغ ویروسی

معمولا در ماه‌های گرم سال، ابتلا به اسهال و استفراغ‌ ویروسی چندان دور از انتظار نیست. اما در دو ماه اخیر موارد ابتلا به این بیماری‌، نسبت به سال گذشته، افزایش چشمگیری داشته است. به‌خصوص در مناطق گرمسیری کشور که بیشتر در معرض خطر قرار دارند. از مهمترین عوامل تاثیرگذار در افزایش موارد بیماری می‌توان به کاهش میزان بارندگی در سال گذشته، مصرف آب‌های غیر بهداشتی، میوه و غذاهای آلوده اشاره کرد.

همانطور که گفتیم بیماری از طریق تماس با فرد یا سطوح آلوده یا مصرف آب و غذای آلوده منتقل شده و علائم بیماری بین ۱۲ تا ۴۸ ساعت بعد از آلوده شدن، خود را نشان می‌دهد.

بیماری با علائمی مثل دل‌پیچه، درد معده، دردهای عضلانی، حالت تهوع، اسهال و استفراغ بروز می‌کند و در بعضی موارد با تب همراه است. گاهی اوقات افراد آلوده به نوروویروس علائمی از خود نشان نمی‌دهند و تنها دیگران را مبتلا می‌کنند.

به گفته کارشناسان مهمترین راه پیشگیری از ابتلا به این ویروس، رعایت نکات بهداشتی و بهداشت فردی است. شستن و ضدعفونی کردن کامل میوه‌ها وسبزیجات، مصرف آب سالم و قابل شرب، شستشوی دست‌ها قبل از صرف یا طبخ غذا و مصرف مواد غذایی سالم و بهداشتی از مهمترین نکات در پیشگیری از این بیماری است.

این را در نظر داشته باشید که نوروویروس نسب به گرما مقاوم است تا دمای ۱۴۵ درجه فارنهایت هم زنده می‌ماند. پس بهتر است از بخارپز کردن سرسری غذا در حال حاضر جلوگیری کنید.

اگر خودتان مریض هستید به هیچ وجه غذا درست نکنید. در صورت از بین رفتن علائم سعی کنید باز هم تا دو روز به آشپزخانه نروید زیرا هنوز احتمال انتقال ویروس وجود دارد.

اگر علائم اسهال و استفراغ را دارید، سرویس بهداشتی را دائم با تمیز کننده‌ای که بر پایه وایتکس باشید بشورید زیرا نوروویروس در مدفوع شما وجود داشته و در صورت تمیز نکردن سرویس بهداشتی می‌تواند دیگر اعضای خانواده را مبتلا کند.

اگر لباس‌هایتان کثیف شد آن‌ها را به سرعت بشورید. ابتدا یک جفت دستکش پوشیده و پارچه‌های آلوده را بدون این که تکان داده یا به جایی دیگر بمالید داخل ماشین لباسشویی بیندازید. سپس ماشین لباسشویی را را با مواد شوینده و آب داغ روشن کرده و روی سریع‌ترین حالتش بگذارید تا بالاترین حرارت پارچه را خشک کند.

همچنین در صورت بروز علائم مراجعه زودهنگام به مراکز درمانی و خودداری از مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها از مهمترین اقدامات است. به‌علاوه از آنجا که این ویروس معمولا تا دو هفته بعد از بهبود علائم در مدفوع فرد بیمار باقی می‌ماند، بهتر است بیماران برای جلوگیری از انتشار بیماری، به رعایت بهداشت فردی توجه ویژه‌ای داشته باشند.

درمان نوروویروس

بهترین درمان نوروویروس این است که به آن زمان بدهید تا خودش از بین برود. عفونت این ویروس حتی در شدیدترین موارد هم بین ۲ تا ۳ روز از بین می‌رود. اگر فرد بیمار جوان بوده و قبل از این ویروس سابقه بیماری خاصی را نداشته باشد با چند روز استراحت و خوردن مایعات می‌تواند از دست این ویروس خلاص شود. در حال حاضر هیچ واکسن یا دارویی که مختص این ویروس ساخته شده باشد وجود ندارد.

اگر مبتلا به این ویروس هستید به هیچ وجه نگذارید آب بدنتان کم نشود. در موارد شدید بیماران باید با تزریق وریدی و سرم مایعات را دریافت کنند.

کمی بیشتر درباره نوروویروس

این ویروس به نام ویروس نورواک هم شناخته میشود، چرا که در نوامبر ۱۹۸۶ در شهر نورواک، اوهایو این نوع التهاب روده ای حاد در بین کودکان دبستانی به ویژه دبستان برانسون شیوع پیدا کرد.

نوروویروس ها در سه گروه متفاوت تقسیم بندی می شوند که هر کدام در بروز علائم تفاوت هایی با یکدیگر دارند اما حساس ترین گروه دربرابر نوروویروس ها کودکان کمتر از ۷ سال هستند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha