سه‌شنبه ۱۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴
کد خبر: 358994

یکی از کارهای کلیدی سیستم ایمنی بدن کشف و حذف عوامل بیماری‌زا مانند باکتری‌ها و ویروس‌هاست. نوعی سلول تی موسوم به «لنفوسیت تی کشنده» می‌تواند پروتئین‌های جهش‌یافته سلول‌های سرطانی را شناسایی کند، بنابراین باید بتواند آن‌ها را از بین ببرد، اما در بیشتر بیماران، سلول‌های سرطانی به‌رغم وجود سلول‌های تی، به رشد خود  ادامه می‌دهند. چرا چنین اتفاقی می‌افتد؟ وب‌سایت علمی کانورسیشن در مقاله‌ای به این سوال پاسخ می‌دهد.

چرا سیستم ایمنی ما جلوی سرطان کم می‌آورد؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه خراسان، سلول‌هایی که خسته می‌شوند توضیح فعلی دانشمندان درباره علت ناتوانی سلول‌های تی در حذف سلول‌های سرطانی این است که «خسته می‌شوند». تصور این است که سلول‌های تی در اولین مواجهه با سلول‌های سرطانی خوب عمل می‌کنند اما پس از مواجهه‌های مکرر، به‌تدریج توانایی‌شان در کشتن سلول‌های سرطانی را از دست می‌دهند.


روش‌های ایمنی‌درمانی نتایج امیدبخشی در بهبود بلندمدت برخی بیماران مبتلا به سرطان‌های درمان‌ناپذیر داشته است، اما بیشتر بیماران به این روش‌های درمانی واکنش بلندمدت نشان نمی‌دهند و علت اصلی «خستگی سلول‌ تی» است.


اهمیت تقویت سلول‌های تی


پژوهشگران در تلاش‌اند راه‌هایی بیابند که بتوانند عملکرد سیستم ایمنی و سلول‌های تی در مقابل تومورهای سرطانی را کنترل و تقویت کنند. سرطان در بیشتر بیماران زمانی تشخیص داده می‌شود که سیستم ایمنی بدنشان ماه‌ها یا سال‌هاست با سلول‌های سرطانی دست‌وپنجه نرم می‌کند. در مقاله کانورسیشن آمده است که عملکرد سلول‌های تی بین ۶ تا ۱۲ ساعت پس از مواجهه با سلول‌های سرطانی دچار اختلال می‌شود و این سلول ها دچار هزاران تغییر ژنتیکی می‌شوند.


راه‌حل تغییر بنیادین در سلول‌های تی


پژوهشی جدید نشان می‌دهد ژن‌های دخیل در ایجاد التهاب در سلول‌های تی که با عفونت مواجه می‌شوند به‌شدت فعال‌اند، اما در سلول‌های تی در معرض سلول‌های سرطانی این‌طور نیست. یافته‌های پژوهشگران همچنین نشان می‌دهد که تغییرات اولیه در دی‌ان‌ای این سلول‌ها با ادامه قرارگیری در معرض سلول‌های سرطانی تثبیت و تقویت می‌شود. اکنون پژوهشگران در حال بررسی راه‌هایی هستند تا زمانی که سلول‌های تی با سلول‌های سرطانی مواجه می‌شوند واکنش التهابی ایجاد کنند تا عملکردشان مشابه زمانی باشد که با عفونت مواجه می‌شوند و سلول‌های سرطانی را به‌صورت موثرتری از بین ببرند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha