یکشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۰
کد خبر: 367382

مدیر اداره توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: طبق مطالعات صورت گرفته و بدلیل استفاده بی رویه از تلفن همراه، ۲ بیماری دیسک گردن ( گردن پیامکی) و زانو درد از شایع ترین بیماری های اسکلتی عضلانی در کشور به شمار می روند.

"گردن پیامکی" تهدیدی برای سلامت همگان

به گزارش سلامت نیوز از روابط عمومی علوم پزشکی استان، "میثم مرتضوی" روز یکشنبه اظهار کرد: اگرچه در آمارهای بیماری های اسکلتی _عضلانی، ۴۰ درصد افراد بالای ۳۰ سال درد اسکلتی_ عضلانی را تجربه می کنند اما امروزه نه تنها افراد با سنین بالاتر بلکه تمام بازه های سنی به خصوص کودکان، اختلالات کمر درد و گردن درد را نیز تجربه می کنند.

مرتضوی با اشاره به علت های بیماری های اسکلتی _عضلانی گفت: در افراد میانسال عمدتا به مشاغل و سبک زندگی این افراد بستگی دارد این در حالی است که در سنین نوجوانی و جوانی اختلالات عضلانی به عواملی از قبیل تروماهای ورزشی،تصادفات و استفاده بیش از حد از گوشی تلفن همراه مربوط می شود.

وی تکست نک (Text Neck)یا بیماری گردن پیامکی را یکی از عوارضی دانست که بین نوجوانان و جوانان جامعه شیوع دارد به تعبیری تکست نک (Text Neck) به معنی سفتی و یا دردناکی گردن است که در اثر استفاده بیش از حد و نسبتاً مداوم از تلفن همراه ایجاد می‌شود.

مدیر اداره توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی ادامه داد: به دلیل اینکه در زندگی روزمره ما ساعات زیادی را از تلفنهای همراه چه برای استفاده از شبکه‌های اجتماعی، ارسال پیامک به همکاران، خواندن اخبار و یا استفاده از برنامه های دیگر استفاده می کنیم این موضوع میتواند سبب ناراحتی و مشکلات زیادی شود.

مرتضوی علت اصلی معضل گردن پیامکی در دوران نوجوانی را استفاده مکرر از تلفن همراه و درگیری شدید سیستم شناختی و حواس فرد دانست و افزود: به دلیل جذابیت استفاده از گوشی، فرد متوجه فشار و آسیبی که به دیسک و عضلات گردن وارد می گردد، نمی شود لذا وزن سر هنگام استفاده طولانی مدت از تلفن همراه ۳ برابر می شود به همین علت عضلات گردن و دیسک، وزن و فشار زیادی را تحمل می‌کنند که این تنش در صورت مکرر و زمان طولانی باعث ایجاد عارضه می گردد.

وی درد گردن، آرتریت، بیماری تخریبی استخوان و دیسک را از جمله بیماری های ناحیه گردن برشمرد و تاکید کرد: با توجه به نقش مهم مهره‌های گردن در فعالیت‌های روزانه و حساس‌بودن ناحیه نخاعی، عدم توجه به دردهای گردن و به تاخیر انداختن درمان آن‌ها آسیب‌های جبران‌ناپذیری را ایجاد می‌کند.

مدیر اداره توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی در ادامه با اشاره به اختلالات عضلات کمر گفت: کمر درد شایع ترین بیماری اسکلت عضلانی است که علل و عوامل مختلفی زمینه ساز بروز آن می شود.

صالحی ادامه داد: شرایط بیومکانیکی بدن در هنگام جابه جایی های غیراستاندارد بارهای سنگین که تا ده برابر وزن بار مورد حمل به دیسک بین مهره ای فشار وارد می شود همچنین وضعیت های نامناسب بدن، تکرارهای بیش از حد حرکات، شرایط شغلی و کاری نامناسب و زندگی پراسترس را از عوامل مهم آسیب به ساختار اسکلتی عضلانی دانست.

رفتارهای ناصحیح، استرس شغلی، استرس روحی روانی، استفاده از ابزار های غیر استاندارد، عدم تناسب بین تکنولوژی و انسان و بی توجهی به نگرش و ایده های نو در جهت استاندارد سازی ابزار مورد استفاده از دیگر عوامل ابتلا به دیسک کمر هستند.

مدیر اداره توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی ،مناسب ترین روش برای اختلالات دیسک کمر را تقویت عضلات حمایتی، حرکات اصلاحی و کششی با تاکید بر رعایت اصول این مداخلات عنوان کرد و افزود: استفاده از ریز مغذی ها در سلامت مفاصل مکمل روش های درمان دیسک است.

مرتضوی با اشاره به نبود نگاه سلامت محور در جامعه و نبود ورزش در برنامه های کارمندان و شاغلان پیشنهاد کرد: اگر بخشی از بودجه های ورزشی سازمان ها را صرف برنامه های مداخله ای رفتاری کوتاه مدت اختصاص داد بی شک از کارافتادگی و هزینه های ناخواسته تحمیلی به سازمان ها و افراد کاسته خواهد شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha