دكتر شكوراميدي در گفت وگو با ایسنا افزود: 70 درصد بيماران ديابتي از ابتلاي خود به اين بيماري اطلاع ندارند و اين باعث بروز مشكلاتي براي آنها ميشود.
وي اظهار داشت: در بسياري از تصادفات كه بيمار به اورژانس منتقل ميشود، يكي از درمانهاي اوليه تزريق سرم قند به بيمار است. اما اين كار براي بيماران ديابتي بسيار خطرناك است چرا كه با بالا رفتن قند خون بيمار ديابتي، حتي امكان مرگ وي به وجود ميآيد.
اميدي با بيان اينكه آمار مشخصي از مرگ و مير بيماران ديابتي به علت تزريق نابجاي سرم قند وجود ندارد، گفت: تعداد زيادي از مرگ و مير بيماران ديابتي در پي تصادفات ناگهاني و به تبع آن تزريق سرم قند، رخ ميدهد.
اين مشاور عالي كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي، «پلاك شناسايي» بيماران ديابتي را در كاهش اين نوع حوادث ناگوار، بسيار موثر دانست و گفت: در بسياري از كشورهاي دنيا بيماران ديابتي «پلاك شناسايي» را كه شامل نوشتهاي با مضمون «من ديابتي هستم» به همراه دارند.
اميدي با استناد به آمار سازمان بهداشت جهاني از افزايش 3 برابري جمعيت ديابتيهاي كشور تا سال 2025 خبر داد و افزود: در كشور ما اين پلاكهاي شناسايي علاوه بر اعلام ديابتي بودن فرد، نشان ميدهد كه بيمار مبتلا به چه نوع ديابتي است.
وي با تاكيد براين كه تغذيه نامناسب، استرس، سبك نادرست زندگي از علل اساسي افزايش ديابت در كشور است، گفت: با اطلاع رسانيهايي كه انجمن تا كنون انجام داده علاوه بر توزيع پلاك شناسايي در بين بيماران، مبتلاياني كه از بيماري خود اطلاع ندارند، نيز شناسايي ميشوند.
رييس انجمن حمايت از بيماران ديابتي افزود: در حال حاضر يك ميليون و 300 هزار بيمار ديابتي شناسايي شدهاند و با اجراي طرح شناسايي مبتلايان حتي در بعضي از استانها روزانه 100 بيمار جديد به جمع بيماران ديابتي افزوده ميشوند.
اميدي با اعلام اين كه با يك آزمايش ساده قند خون فرد از احتمال ابتلاي خود به ديابت آگاه ميشود، خاطرنشان كرد: با همكاري دستگاههاي مربوطه و فرهنگ سازي ميتوان سطح آگاهي جامعه را در خصوص اين بيماري افزايش داد.
وي ادامه داد: در طرح شناسايي و معرفي بيماران ديابتي براي دريافت پلاك شناسايي تاكنون وزارت كار و امور اجتماعي، نهضت سواد آموزي، بسيج جامعه پزشكي، وزارت كشور، بسيج سپاه پاسداران با انجمن حمايت از بيماران ديابتي همكاري مفيدي داشتهاند.
مشاورعالي كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي خواستارهمكاري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در اين زمينه شد.