به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر مهدی پیرصالحی در آیین افتتاح نمایشگاه بینالمللی فارمکس خاورمیانه از وضعیت نگرانکننده نقدینگی در صنعت دارو خبر داد و گفت:«در پایان سال گذشته بخشی از بدهیها با کمک نهادهای ذیربط پرداخت شد، اما هنوز حدود ۵۰ درصد مطالبات شرکتهای دارویی باقی مانده که پرداخت نشده است.»
وی افزود: این وضعیت نقدینگی صنعت را دچار بحران کرده و ادامه این روند، تولید دارو را تهدید میکند. به گفته او، اگر صنعت داخلی نتواند ادامه فعالیت دهد، با کمبود گسترده دارو مواجه خواهیم شد؛ چرا که امکان تأمین ارز برای واردات هم وجود ندارد.
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه بیش از ۹۷ درصد داروهای مصرفی کشور از نظر تعداد در داخل تولید میشود، گفت:«از نظر ارزش نیز ۸۲ درصد داروها در داخل کشور تولید میشوند؛ این در حالی است که ارزبری این ۸۲ درصد تنها ۷۰۰ میلیون دلار است، در مقایسه با یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار برای واردات ۱۸ درصد باقیمانده.»
او تأکید کرد: «این یعنی ارزش افزوده واقعی در تولید داخلی است و باید تمرکز سیاستها بر حمایت از آن باشد.»
پیرصالحی گفت:«پایدارترین راه تأمین دارو و کالاهای سلامت، حمایت از تولید داخل است. حمایت از صنعت، حمایت از مردم است. ما مسئول تأمین نیازهای سلامت جامعه هستیم، حتی اگر با بیمهریهایی روبرو شویم.»
وی خواستار همکاری همهجانبه نهادهای کشور شد و ادامه داد:«بیش از یک سال و نیم است که نتوانستهایم برای تأمین دستگاهها و قطعات داروسازی ارز دریافت کنیم. برای جذب سرمایهگذاری جدید و توسعه صنعت دارو، نیازمند همراهی سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و وزارت صمت هستیم.»
رئیس سازمان غذا و دارو به برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و گفت:«طبق برنامه، صادرات دارو باید به مرز یک میلیارد دلار برسد. اما این هدف بدون فراهمسازی بسترهای اولیه برای صنعت، دستنیافتنی خواهد بود. ما باید مسیر صادرات را هموار کنیم.»
در بخش دیگری از سخنان خود، پیرصالحی درباره چالش قیمتگذاری دارو گفت:«اگر قیمتها متناسب با هزینههای تولید اصلاح نشود، صنعت امکان ادامه فعالیت نخواهد داشت. قیمتگذاری باید به گونهای باشد که هم به بیماران فشار وارد نشود و هم تولیدکننده از چرخه خارج نشود.»
پیرصالحی با اشاره به وجود بیش از ۶۲۰۰ کد IRC تولیدی در حوزه دارو، مواد اولیه، بستهبندی و تجهیزات جانبی گفت:
«این عدد نشاندهنده ظرفیت بالای صنعت دارویی کشور است که باید به آن افتخار کرد.»
وی در پایان اظهار امیدواری کرد که نمایشگاه فارمکس خاورمیانه به فرصتی برای معرفی توانمندی شرکتهای داخلی و توسعه صادرات تبدیل شود و گفت:
«کیفیت همواره یکی از اولویتهای ماست. ما در سازمان غذا و دارو تلاش میکنیم در کنار نظارت، همراهی مؤثر با صنعت داشته باشیم تا مسیر رشد هموار شود.»
نظر شما