به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم، پزشک خانواده، طبیبی است که باید صدها خانواده را زیرنظر مراقبتی، پایش سلامت و درمان قرار دهد.هر پزشک خانواده باید از توانایی درمان یک نوزاد تا یکفرد سالمند برخوردار باشد؛ بنابراین پزشک خانواده باید دانش و تجربه کافی داشته و دورههای آموزشی را نیز گذرانده باشد.
از طرف دیگر، همکاران ما برای ویزیت و بررسی مشکلات یکفرد بالای ۶۰ سال، باید وقت و بررسی بیشتری صرف کنند؛ چرا که هرچه سن افراد افزایش پیدا میکند، مشکلات و بیماریهایشان هم نیازمند بررسی و شرح حالگرفتن بیشتر و دقیقتر خواهد بود.
درحال حاضر، استانهای فارس ومازندران، تحت پوشش طرح پزشک خانواده قرار دارند اما متأسفانه هم پزشکان و هم خانوادهها، رضایت کافی از این طرح ندارند. این رضایت در صورتی رقم خواهد خورد که پزشکان عمومی و پزشکان خانواده، اصول ارجاع بیماران را رعایت کنند و درصورت نیاز بیمار را به متخصص مربوطه ارجاع دهند.
بهنظر میرسد که نظام ارجاع هنوز به جایگاه اصلی خود نزدیک نشده وبسیاری ازمردم بهمحض احساس بیماری، مستقیم به پزشکان فوقتخصص مراجعه میکنندوحتی درخواست انجام آزمایشات وخدمات تصویربرداری پزشکی وپاراکلینیکی میدهند. روشن است که بهرهگیری از توان پزشک خانواده، نیازمند فرهنگسازی و بودجه کافی است؛ در حالی که بودجه وزارت بهداشت امسال هم رشد کافی نداشته است.
درواقع، هرچه تعرفه کم باشد،کیفیت درمان کاهش پیدامیکندو برای پیادهسازی مناسب برنامه پزشک خانواده،این مسأله اهمیت ویژهای دارد.ضمن اینکه بر کسی پوشیده نیست نبود امکانات بیمارستانی و پاتولوژی یا پاراکلینیکی بهخصوص درشهرهای کمبرخوردار،باعث میشود دانش وتوانایی متخصص داخلی زیرسؤال برود و دستان او در تشخیص و درمان بسته باشد.
بنابراین باید توجه مسئولان را به این نکته جلب کرد که به پزشکان جوان بهخصوص آن دسته از عزیزانی که درشهرهای دور افتاده خدمت میکنند، باید بیشتر توجه شود تا آنان نیزبادلگرمی بیشتری بهکارخود مشغول شوند.
نظر شما