چهارشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۵
کد خبر: 386495

یک فوق‌تخصص چشم‌پزشکی هشدار داد که آلرژی چشمی در صورت عدم درمان مناسب می‌تواند به عارضه‌ خطرناک قوز قرنیه منجر شود. مالش مداوم چشم‌ها، از مهم‌ترین عوامل بروز این مشکل است.

مالش چشم ممنوع! قوز قرنیه در کمین است

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،دکتر هاشم دریاباری، فوق‌تخصص چشم‌پزشکی با تأکید بر اهمیت تشخیص و درمان به‌موقع آلرژی چشمی گفت: حساسیت‌های چشمی از جمله بیماری‌های شایع چشم هستند که اگر کنترل نشوند، می‌توانند عوارض جدی به‌همراه داشته باشند؛ از جمله آسیب به قرنیه و حتی عوارض دارویی در صورت مصرف بی‌رویه داروها.

حساسیت فصلی؛ شایع‌ترین نوع آلرژی چشمی

وی اظهار کرد: یکی از شایع‌ترین انواع آلرژی چشمی، حساسیت فصلی است که در فصل‌های بهار و پاییز شیوع بیشتری دارد. این نوع حساسیت ممکن است تنها چشم را درگیر کند یا با دیگر علائم عمومی آلرژی در بدن همراه باشد.

خارش، قرمزی و ترشح؛ زنگ خطر آلرژی چشم

دریاباری درباره علائم آلرژی چشمی توضیح داد: خارش شدید، قرمزی و ترشح از چشم‌ها از جمله علائم رایج هستند. افراد مبتلا معمولاً تمایل زیادی به مالیدن چشم دارند؛ اما این کار به‌شدت خطرناک است و ممکن است منجر به قوز قرنیه (کراتوکونوس) شود؛ بیماری‌ای که شکل طبیعی قرنیه را تغییر داده و موجب تاری دید و ضعف بینایی می‌شود.

درمان آلرژی چشم؛ پرهیز، قطره، مراقبت

وی بهترین روش درمان آلرژی‌های خفیف چشمی را شناسایی و دوری از عامل حساسیت‌زا دانست. به گفته او، گردوغبار، گرده گیاهان و حتی برخی مواد غذایی می‌توانند محرک‌های آلرژی باشند.

برای درمان دارویی، پزشکان معمولاً قطره‌های ضدحساسیت مانند لوراتادین را تجویز می‌کنند. در موارد شدیدتر، داروهایی مانند بتامتازون یا فلوکورت به‌صورت کوتاه‌مدت (حداکثر ۲ تا ۳ هفته) به‌کار می‌روند، چرا که مصرف طولانی‌مدت این داروها می‌تواند عوارض خطرناکی برای چشم داشته باشد.

آلرژی چشمی در کودکان؛ نیازمند درمان کامل

این چشم‌پزشک با اشاره به ابتلای کودکان به آلرژی چشمی گفت: والدین باید درمان را تا پایان دوره ادامه دهند، حتی اگر علائم به‌طور موقت کاهش یابد. قطع درمان در میانه راه باعث عود مجدد علائم خواهد شد.

هشدار نهایی: مالش چشم ممنوع!

دریاباری در پایان تاکید کرد: برای پیشگیری از عوارض طولانی‌مدت، باید از تماس دست با چشم‌ها خودداری کرد. مالش شدید چشم نه‌تنها درمان نیست، بلکه یکی از مهم‌ترین عوامل ابتلا به قوز قرنیه محسوب می‌شود و سلامت بینایی را به خطر می‌اندازد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha