دوشنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۱
کد خبر: 388179

ضیائیان درباره خبری که از روز گذشته در فضای مجازی درباره به اوج رسیدن تابش اشعه فرابنفش در تهران در  ساعت 12 ظهر امروز منتشر شد و از تهرانی‌ها خواسته شده که از خانه خارج نشوند، گفت: «به طور کلی نه در تهران بلکه در سراسر ایران در تابستان تابش اشعه فرابنفش در وضعیت خطرناکی قرار دارد و قرار گرفتن بدون پوشش در نور مستقیم آفتاب خطرناک است. ما به شهروندان توصیه می‌کنیم نه امروز و نه فردا بلکه در طول تابستان از ساعت 11 تا 16 حتی‌الامکان پوست‌شان به طور مستقیم و بدون حفاظ در معرض نور آفتاب قرار نگیرد. از کلاه و عینک آفتابی استفاده کنند و کرم ضد آفتاب بزنند.»

چگونه در هوای 50 درجه تاب بیاوریم؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایران، تا یک هفته آینده برنامه‌های خود از سفر تا طبیعت‌گردی یا حضور در فضای خارج از خانه به هر دلیلی را متناسب با این واقعیت برنامه‌ریزی کنید که هوا گرم است و گرم‌تر هم می‌شود. موج گرمای جدید تمام پهنه ایران را فرا گرفته و بسیاری از مناطق از جمله نیمه شمالی کشور گرمای کم‌سابقه را تجربه می‌کنند. در تهران گرما به ۴۵ درجه هم می‌رسد و در کرمانشاه در مرز ۵۰ درجه قرار می‌گیرد. در اغلب شهرهای بوشهر این هفته دما به ۵۰ درجه می‌رسد. افزایش دما چالش تأمین آب و برق را در سراسر کشور جدی‌تر کرده است، به‌طوری‌که جدول خاموشی‌ها در برخی کلانشهرها از جمله مشهد تغییر کرده و ساعات خاموشی با توجه به موج جدید گرما افزایش پیدا کرده است.

روزهای گرم‌تری در انتظار کشور است

«صادق ضیائیان»، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی  با تاکید بر اینکه استقرار هوای گرم تا اواخر هفته قطعی است، گفت: البته با وجود شدت گرفتن گرما به خصوص در روز سه شنبه نقاطی از کشور نیز هوای خنک تری را تجربه خواهند کرد.به ا ین موضوع توجه داشته باشیدکه خنک بودن به این معنی نیست که ما شاهد کاهش دما باشیم بلکه این موضوع به لحاظ اقلیم آن مناطق است.

وی ادامه داد: «طی روزهای گذشته منطقه آب پخش با دمای 51.04 ، روانکار 51.3 وشبانکاره بوشهر۵۱ درجه گرم‌ترین نقطه کشور بوده اند. البته از بین مراکز استان گرمترین مراکز به ترتیب اهواز با دمای 48.9 ، قم 44 و خرم آباد 43.7 بوده اند.همچنین خنک‌ترین مراکز شهرکرد با دمای ۱۲ درجه ، اردبیل با دمای ۱۵ درجه و زنجان با دمای ۱۶ درجه به ثبت رسیده اند.»

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی سازمان هواشناسی افزود: «البته از میان ایستگاه های هواشناسی خنک ترین ایستگاه ها، «توچال» در استان تهران با دمای ۱۰ درجه ، «لاله‌زار» در استان کرمان با دمای ۱۰درجه و «دشت نمدان» استان فارس با دمای 10.5 بوده اند.»

وی با تاکید بر اینکه تا پایان تابستان نباید انتظار روزهای خنک را داشته باشیم، افزود: «ممکن است در روزهای آینده تا پایان شهریور شاهد تغییرات چند درجه ای هوا باشیم اما قطعا این تغییرات جزئی بوده و به شکل محسوس نیست.» ضیائیان با تأکید بر اینکه شدت گرما متغیر بوده و مردم باید در مصرف آب و برق صرفه‌جویی کنند، افزود: «با توجه به ماندگاری گرما در بیشتر نقاط کشور جوی آرام و پایدار حاکم است و تنها در مناطقی از شمال آذربایجان‌شرقی و آذربایجان‌غربی، ارتفاعات البرز مرکزی، ارتفاعات جنوب سیستان و بلوچستان و شرق و شمال هرمزگان، در ساعات بعدازظهر افزایش ابر، گاهی وزش باد و رگبار پراکنده پیش‌بینی می‌شود.


رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: «از امروز (۳۰ تیر) با وجود ادامه روند افزایش دما وقوع رگبار خفیف در مناطقی از شمال آذربایجان‌غربی، ارتفاعات جنوب کرمان و شمال هرمزگان، دور از انتظار نیست. در همین بازه، وزش باد در نیمه شرقی کشور نیز شدت خواهد گرفت و امکان خیزش ریزگردها وجود دارد.»


ضیائیان درباره خبری که از روز گذشته در فضای مجازی درباره به اوج رسیدن تابش اشعه فرابنفش در تهران در  ساعت 12 ظهر امروز منتشر شد و از تهرانی‌ها خواسته شده که از خانه خارج نشوند، گفت: «به طور کلی نه در تهران بلکه در سراسر ایران در تابستان تابش اشعه فرابنفش در وضعیت خطرناکی قرار دارد و قرار گرفتن بدون پوشش در نور مستقیم آفتاب خطرناک است. ما به شهروندان توصیه می‌کنیم نه امروز و نه فردا بلکه در طول تابستان از ساعت 11 تا 16 حتی‌الامکان پوست‌شان به طور مستقیم و بدون حفاظ در معرض نور آفتاب قرار نگیرد. از کلاه و عینک آفتابی استفاده کنند و کرم ضد آفتاب بزنند.»


  
هشدار نارنجی در کرمانشاه

«سعید قاسمی»، رئیس مرکز پیش‌بینی اداره‌کل هواشناسی استان کرمانشاه از صدور هشدار نارنجی نسبت به افزایش گرما تا فردا(سه‌شنبه) در تمامی نقاط استان خبر داد.


وی افزود: «متوسط دمای هوا در سطح استان کرمانشاه، تا روز سه‌شنبه بویژه در نواحی مرکزی و تا پایان هفته در نواحی شمالی و غربی استان به‌تدریج افزایش می‌یابد. لذا انتظار می‌رود دمای هوا در روزهای یاد شده و به طور غالب، در مناطق گرمسیر بین ۴۵ تا ۴۹ درجه و در سایر نقاط بین ۳۸ تا ۴۲ درجه سانتیگراد در نوسان باشد.»


 قاسمی با هشدار نسبت به مخاطرات ناشی از استقرار هوای گرم در استان یادآور شد: «براساس بررسی آخرین داده‌های هواشناسی، این شرایط تا روز جمعه با احتمال ماندگاری حداقل تا اواسط هفته آینده پیش‌بینی می‌شود.»
 رئیس مرکز پیش‌بینی اداره‌کل هواشناسی استان کرمانشاه با بیان اینکه افزایش محسوس دمای هوا و ماندگاری هوای گرم موجب افزایش مصرف آب و برق خواهد شد، نسبت به اجتناب از ورزش یا تردد در هوای گرم (بخصوص افراد حساس به گرما) استفاده از پوشش یا سایه‌بان برای کولرهای آبی، پرهیز از آبیاری مزارع و باغات در ساعات اوج گرما، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و اطلاع‌رسانی بموقع از طریق رسانه‌های محلی را توصیه کرد.


 
رکوردشکنی مصرف برق در مشهد

موج گرمای شدید که از ابتدای هفته کل کشور و همچنین مشهد را فراگرفته، مصرف بالای برق را به دنبال داشته و سبب رکورد شکنی مصرف برق و افزایش خاموشی‌ها در این شهر شده است. بر اساس اعلام روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق مشهد، میزان برق مصرفی این شهر در اوج مصرف حدود ۲ هزار مگاوات بوده، اما گرما سبب شده این میزان در روزهای گذشته از مرز ۲ هزار مگاوات فراتر برود.
«علیرضا کاشی»، سخنگوی شرکت توزیع نیروی برق مشهد با اشاره به هشدارهای هواشناسی مبنی بر افزایش دما اعلام کرد: «موج گرمای شدید سبب مصرف بالای برق در این شهر شده است. از این رو، خاموشی‌هایی بدون‌ برنامه در مشهد لحاظ خواهد شد. براین اساس از فردا (۳۰ تیرماه) تغییراتی در جدول خاموشی برق در سطح شهر مشهد لحاظ خواهد شد.»
 وی با تأکید بر اینکه جدول خاموشی براساس میزان بار مصرفی تعیین می‌شود، گفت: «شهروندان نیز برای اطلاع از برنامه خاموشی می‌توانند با مراجعه به سایت شرکت توزیع نیروی برق مشهد و اپلیکیشن «برق من»، از برنامه خاموشی اشتراک خود مطلع شوند.»

احتمال خسارت به محصولات کشاورزی

وی تصریح کرد: «روز سه‌شنبه (۳۱ تیر) نیز شدت وزش باد در نواحی شرق و جنوب شرق کشور افزایش می‌یابد و در برخی مناطق از جمله شرق خراسان جنوبی و شمال سیستان و بلوچستان، احتمال خیزش گردوخاک وجود دارد. در ساعات بعدازظهر همان روز، در ارتفاعات شرقی سیستان و بلوچستان، افزایش ابر و وقوع رگبار پیش‌بینی می‌شود.»

 این کارشناس هواشناسی با تأکید بر لزوم صرفه‌جویی در مصرف منابع انرژی گفت: «با توجه به هم‌زمانی افزایش دما با کمبود منابع انرژی و گذر از سالی بسیار خشک، مصرف آب و برق به ‌طور طبیعی افزایش یافته است؛ بنابراین از مردم تقاضا می‌شود در مصرف این منابع مهم صرفه‌جویی کنند.»

ضیائیان با اشاره به تداوم موج گرمای هوا در کشور افزود: «این شرایط می‌تواند منجر به گرمازدگی، افزایش مصرف انرژی، آسیب به محصولات کشاورزی و آتش‌سوزی در جنگل‌ها شود.»  وی با اشاره به پیامدهای موج گرما گفت: «افزایش مصرف حامل‌های انرژی، بالا رفتن شاخص اشعه فرابنفش (UV)، احتمال گرمازدگی برای افراد در معرض گرما، افزایش احتمال آتش‌سوزی در مراتع و جنگل‌ها، افزایش نیاز آبی گیاهان و جانوران و احتمال آسیب به محصولات کشاورزی، تجهیزات صنعتی و وسایل نقلیه از جمله پیامدهای محتمل است.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha