سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از ورود جدی این کمیسیون به موضوع پرداخت تسهیلات بانکی به شرکت‌های دارویی خبر داد و تأکید کرد که شفاف‌سازی در نحوه هزینه‌کرد ۹۱ هزار میلیارد ریالی این منابع ضروری است.

کمیسیون بهداشت مجلس به بررسی تسهیلات ۱۰ هزار میلیاردی بانک‌ها به دارویی‌ها وارد شد

سلمان اسحاقی، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با اشاره به ضرورت شفافیت در پرداخت تسهیلات بانکی به بخش دارو، گفت: «نحوه پرداخت تسهیلات به شرکت‌های دارویی یکی از مسائل مهم نظام سلامت است و بررسی آن در دستور کار کمیسیون قرار گرفته است.»

بر اساس گزارش ارائه شده، ۱۵ بانک در سال ۱۴۰۳ مجموعاً ۹۱,۲۷۵ میلیارد ریال (حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان) به ۱۵۸ شرکت دارویی پرداخت کرده‌اند.

وی افزود: کمیسیون بهداشت، کمیته ویژه‌ای را تشکیل داده است تا ضمن احصای شرکت‌های دریافت‌کننده، عملکرد آن‌ها در مصرف منابع دریافتی، تأثیر بر ثبات قیمت دارو و کنترل زنجیره تأمین را بررسی کند. محورهای این بررسی شامل نحوه انتخاب شرکت‌ها، معیارهای پرداخت تسهیلات، نظارت سازمان غذا و دارو بر هزینه‌کرد و اثرات این منابع بر بازار دارو و بیماران است.

اسحاقی تأکید کرد: «پرداخت چنین حجم بالایی از تسهیلات بدون نظارت دقیق قابل قبول نیست. باید مشخص شود این منابع دقیقاً کجا هزینه شده‌اند و آیا توانسته‌اند به تثبیت قیمت دارو، تأمین مناسب بازار و کاهش هزینه‌های مردم منجر شوند یا خیر.»

وی همچنین خاطرنشان کرد که بررسی عملکرد شرکت‌ها تنها گام نخست نظارت مجلس است و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، گزارش لازم به نهادهای مسئول از جمله سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات و قوه قضائیه ارسال خواهد شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha