مدیر پرستاری بیمارستان مهدیه هشدار داد: کاهش تمایل دانش‌آموختگان پرستاری برای ورود به محیط بالینی و ناهمخوانی دریافتی با سختی کار، چالشی جدی برای نظام بهداشت و درمان کشور ایجاد کرده است.

کمبود پرستار، چالشی جدی برای نظام سلامت / رغبت پایین دانش‌آموختگان به ورود به چرخه خدمت

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،منصوره خاوری، مدیر پرستاری بیمارستان مهدیه، با اشاره به بحران کمبود پرستار در نظام سلامت کشور گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد میزان دریافتی پرستاران با فشار کاری، شیفت‌های سنگین و مسئولیت‌پذیری بالای آنها همخوانی ندارد. این عدم تعادل باعث شده بسیاری از فارغ‌التحصیلان رشته پرستاری، رغبتی برای ورود به چرخه خدمت نداشته باشند.

وی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا توضیح داد: در آزمون استخدامی اخیر، میزان مشارکت داوطلبان حتی کمتر از ظرفیت‌های تخصیص‌یافته دانشگاه‌های علوم پزشکی بود؛ موضوعی که نشان‌دهنده کاهش علاقه به ورود به عرصه بالینی است.

خاوری افزود: در حال حاضر، دلیل قانع‌کننده‌ای برای تشویق بسیاری از دانش‌آموختگان به خدمت در بیمارستان‌ها نداریم. تفاوت نگرش نسل جدید نسبت به اشتغال و عدم احساس امنیت شغلی یا رفاه نسبی در این حرفه، از جمله عوامل تأثیرگذار است. وی تأکید کرد: اگرچه برای نسل ما، قبولی در آزمون استخدامی نوعی موفقیت بود، اما نسل جوان این سوال را مطرح می‌کند که «۳۰ سال کار با این میزان فشار و حقوق چه دستاوردی خواهد داشت؟»

وی با اشاره به دریافتی پایین پرستاران نسبت به مشاغل کم‌زحمت‌تر، گفت: با وجود افزایش تعرفه‌های پرستاری و بهبود پرداخت اضافه‌کار در سال جاری، همچنان حقوق پرستاران تناسبی با حجم وظایف، مسئولیت‌ها و ساعت‌های کاری فشرده ندارد.

مدیر پرستاری بیمارستان مهدیه همچنین اظهار کرد: کمبود پرستار باعث شده برخی مراکز درمانی ناچار به اجبار کارکنان برای حضور در شیفت‌های متعدد و فشرده شوند. این فشار مضاعف بر پرستاران، در دوران همه‌گیری کرونا و شرایط بحرانی دیگر نیز به‌وضوح مشاهده شد.

او با تأکید بر اینکه خروجی دانشگاه‌ها در حوزه پرستاری بالاست، گفت: آمارها نشان می‌دهد فقط بخش کوچکی از این فارغ‌التحصیلان، به کار بالینی وارد می‌شوند. به عنوان نمونه، در بیمارستان مهدیه تنها یک‌دهم دانش‌آموختگان وارد چرخه خدمت شده‌اند. وی معتقد است که در صورت بهبود شرایط کاری و پرداختی، می‌توان شاهد افزایش تمایل پرستاران جوان به کار در مراکز درمانی بود.

خاوری درباره راهکارهای جایگزین برای رفع کمبود نیروی پرستاری گفت: بیمارستان مهدیه به عنوان مرکز تک‌تخصصی زنان، با مجوز وزارت بهداشت از ظرفیت دانش‌آموختگان مامایی در قالب طرح استفاده می‌کند. وی توضیح داد: با آموزش‌های لازم، این ماماها به بخش‌های مختلف منتقل می‌شوند، اما حضور آن‌ها در ابتدا ممکن است فشار کاری سایر همکاران را افزایش دهد، زیرا تجربه و دانش بالینی کمتری نسبت به پرستاران دارند.

او در پایان تأکید کرد: استفاده از ماماها به‌عنوان نیروی کمکی، صرفاً در بیمارستان‌هایی با ماهیت تخصصی همچون مهدیه ممکن است و این راهکار نمی‌تواند پاسخگوی نیاز کلی نظام درمانی کشور به پرستاران باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha