به گزارش سلامت نیوز به نقل ازفارس، مويد علويان در گردهمايي كارشناسان پيشگيري و تشخيص، بهداشت و تغذيه و سلامت مدارس آموزش و پرورش استثنايي، معاونت پرورشي و تربيتبدني و معاونت سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي استانهاي كشور كه امروز در باشگاه فرهنگيان تهران برگزار شد، اظهار داشت: مقوله سلامت و لزوم ارتقا و حفظ آن بر همگان آشكار است.
وي ادامه داد: برخي فكر ميكنند كه بيمارستانهاي مدرن و پزشكان حاذق ميتوانند در ارتقاي سلامت جامعه نقش اساسي داشته باشند اما سطوح اوليه درماني و بهداشتي و بهورز (كسي كه نوآموزان را سنجش ميكند) نقش برجستهتري در شاخصهاي سلامت دارند.
علويان اظهار داشت: بايد كاري كنيم كه مردم در عين سلامت، سلامتشان حفظ شود لذا بايد ساختار فعلي نظام سلامت عوض شود.
وي با بيان اينكه نميتوانيم بدون استفاده از خود مردم، سلامت را ارتقا دهيم، گفت: خيلي از رفتارهاي جامعه در سنين پايين نهادينه ميشود.
معاون سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي به طرح سنجش سلامت جسماني و آمادگي تحصيلي كودكان بدو ورود به دبستان اشاره كرد و افزود: امسال در نظر داريم كه بتوانيم يك ميليون و 200 هزار نوآموز بدو ورود به دبستان را تحت پوشش اين طرح قرار دهيم.
وي ادامه داد: در 10 سال گذشته اين طرح نوپا بود و به مرور وسعت پيدا كرد. اگر مشكلات درماني اين تعداد دانشآموزان مشخص نميشد و درمان نمييافت، درمان در مراحل بعدي هزينه گزافي را در پي داشت در حاليكه بيماريابي خيلي مقرون به صرفهتر از درمان است.
علويان افزود: اطلاعات به دست آمده از طرح سنجش نوآموزان بدو ورود به دبستان بايد مستندسازي شده و در برنامههاي بعدي تقويت شود.
وي با بيان اينكه بعد از انقلاب اسلامي ايران خدمات درماني توسعه پيدا كرد، اظهار داشت: عمر مفيد مردم از 55 سال به 70 سال رسيده است كه رشد وضعيت سلامت را نشان ميدهد.
معاون سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: ارتقاي سلامت حاصل كار جمعي بوده اما به صورت عادلانه توزيع نشده است. يعني در يك استان شانس زنده ماندن يك نوزاد دو برابر منطقه محروم است.
وي اضافه كد: هزينه كردن براي تأمين سطح اوليه سلامت براي همه مردم، تكليف دولت است.
علويان افزود: در طرح سنجش هر كجا كه مي بينيم توزيع ناعادلانه وجود دارد، بايد مشخص شده و رسيدگي شود.