سلامت نیوز : سازمان غذا و داروی آمریكا مصرف داروی كورلیم (korlym) را به عنوان اولین درمان دارویی تایید شده برای كنترل قند خون بالا در بزرگسالان مبتلا به سندرم كوشینگ اندوژنوس (درونزا)، مجاز اعلام كرد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، سندرم كوشینگ اندوژنوس در واقع یك اختلال در عملكرد غدد درون ریز است و در ایجاد این اختلال غده فوق كلیوی و غده هیپوفیز دخالت دارند. علایم این سندرم در اثر زیاد ترشح شدن هورمون كورتیزول مانندی كه توسط غده فوق كلیوی تولید میشود به وجود میآیند. افزایش ترشح این هورمون میتواند دلایل مختلفی چون وجود تومور در غده فوق كلیوی و یا وجود تومور در غده هیپوفیز باشد كه باعث ترشح بیش از اندازه هورمونی از غده هیپوفیز میشود و محرك ترشح هورمون شبه كورتیزولی از غده فوق كلیوی است.
این سندرم عمدتا افراد بالغ بین 25 تا 40 ساله را مبتلا می سازد. به گفته كارشناسان دارویی در سازمان غذا و داروی آمریكا، كورلیم در واقع میتواند از پیوستن هورمون كورتیزول به گیرنده آن جلوگیری كند. بنابراین گزارش، داروی كورلیم كه یكی از محصولات مهم شركت داروسازی «كورسپت تراپتیك» است، تولید كورتیزول را كاهش نمیدهد اما اثرات نامطلوب تولید بیش از حد این هورمون مثل افزایش قند خون را كمتر میكند.
به گفته پزشكان، شایعترین علائم این سندرم شامل گرد شدن صورت و پف كردن چشمها، رنگ قرمز گلگون صورت، رشد موهای صورت در زنان، تجمع چربی در نواحی كمر و پشت همراه با به وجود آمدن نواری قرمز روی پوست، فشار خون بالا، تغییرات روانی و عاطفی گاهی حتی تا حد روانپریشی، تغییرات عادت ماهانه مثل توقف عادت ماهانه و افزایش یا نامنظمی دوره خونریزی و نیز كاهش مقاومت در برابر عفونتها هستند.
طبق اعلام این سازمان، تاكنون بیخطر بودن و كارآیی كورلیم در بیماران مبتلا به این سندرم در یك آزمایش بالینی با حضور 50 بیمار مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین شایعترین عوارض جانبی این دارو در بیماران مزبور شامل حالت تهوع، خستگی ، سردرد، استفراغ، تورم اندامهای تحتانی، سرگیجه و كاهش اشتها بوده است.
به توصیه متخصصان، مهمترین نكته در رژیم غذایی این بیماران، افزایش میزان پروتئین و پتاسیم موجود در برنامه غذایی روزانه و كاهش مصرف كالری، كربوهیدرات و سدیم است.