دكتر سيد "محمد حسن امامي " در همايش بازآموزي پزشكان عمومي با موضوع"گوارش"در تالار "زيتون" دانشگاه علوم پزشكي اصفهان افزود: بيماري هپاتيت به معناي التهاب و ورم كبد است كه مهمترين عوامل ايجادكننده اين بيماري ويروسها هستند.
اين فوق تخصص گوارش و كبد گفت:تاكنون حداقلشش نوع ويروس عامل بروز انواع هپاتيت شناسايي شده كه نامگذاري آنها بر اساس حروف الفباي انگليسي شامل " هپاتيت E ،D ،C ،B ،Aو " Gاست.
وي بياشتهايي،تغيير رنگ پوست وچشم به زردي، خارش بدن، خستگي، بيحالي و كاهش توانايي در انجام فعاليتهاي روزانه رااز علايم ابتلا به بيماري هپاتيت حاد ذكر كرد.
وي بااشاره به اينكه بيرنگ شدن مدفوع، تيره شدن ادرار، تهوع و استفراغ از علايم ديگر ابتلا به هپاتيت حاد است،اظهار داشت:مراكز درماني، زبالههاي بيمارستاني ، معتادان تزريقي و روابط نامشروع از جمله عوامل اصلي اين بيماري است.
وي گفت: به دنبال تماس با ويروس مولد بيماري هپاتيت، پس از طي دورهاي كه هفتهها تا ماهها متغير است و به آن " دوره نهفته" گفته ميشود ، علائم حاد ابتلا به هپاتيت ظاهر ميشود.
وي افزود: در ۹۵درصد موارد هپاتيت حاد، علايم بيماري خود به خود و حتي بدون درمان در مدت چهار تا شش هفته برطرف و ويروس از بدن دفع ميشود و در ۵درصد موارد ابتلا به ويروس" هپاتيت ،" Bويروس عامل بيماري در بدن فرد مبتلا باقي ميماند.
وي افزود: در برخي موارد به دنبال ابتلا به هپاتيت ، ضايعات پوستي همچون كهير بروز ميكند كه ناشي از رسوب آنتي ژنهاي هپاتيت در پوست است.
وي اظهار داشت:"هپاتيت " Aمرگ و مير بسيار كمي دارد و پس از بهبود نيز هيچگونه عارضهاي بر جاي نميگذارد و " هپاتيت " Bنيز در اغلب موارد قابل درمان است و در ۵درصد از بيماران نيز، ويروس در بدن باقي مانده و احتمالا با تكثير خود براي بيمار مشكلاتي را در آينده ايجاد ميكند.
دكتر "طالب آزرم"نيز در اين سمينار بابيان اين كه اين بيماري در معتادان رو به افزايش است، گفت: از آن جا كه يكي از راههاي مهم انتقال هپاتيت ""C و" ، "Bاعتياد تزريقي است مهمترين راه پيشگيري از ابتلا به بيماري هپاتيت در معتادان، ترك اعتياد است.
وي اظهار داشت:فقط يك بار اشتراك در وسايل تزريقي كافياست كه شخص به اين ويروس آلوده شود.
وي گفت:اشتراك در وسايل استفاده شده در تزريق، همچون سرنگ و سر سوزن كه به خون آلوده ميشود، ويروس را از فردي به فرد ديگر انتقال ميدهد.
وي با بيان اين كهعلايم بيماري به شكلهاي مختلف ظاهر ميشود، افزود: اغلب مبتلايان هيچ علامتي ندارند و از بيماري خود مطلع نيستند و فقط با انجام آزمايش خون، ابتلاي به بيماري در آنان مشخص ميشود.
آزرم تصريح كرد: تشخيص بيماري هپاتيت" "Cو" "Bاز روي علايمدر افراد معتاد مشكل است، چرا كه بسياري از علايم به علت اعتياد تزريقي و يا مصرف مشروبات الكلي نيز ديده ميشود و بر اين اساس بهترين راه تشخيص بيماري در افراد معتاد، انجام آزمايش است.
بهگفته وي، هپاتيت در بيماران معتاد تزريقي قابل درمان است، اما شرط لازم و ضروري،ترك موادمخدر تزريقي است، زيرا درصورت ادامه اعتياد تزريقي تاثير داروهاي تجويز شده توسط پزشك معالج بشدت كاهش مييابد.
همايش بازآموزي پزشكان عموميبا حضور ۷۰نفر از پزشكان عمومي برگزار شد و در آن بيماريهاي خوني، عفوني و فصلي گوارش مورد بررسي قرار گرفت.