سلامت نیوز : معاون قوه قضاییه با بیان اینكه آرایش در جامعه به وضعیتی بسیار زننده و آزار‌دهنده تبدیل شده است، افزود: نفس آرایش پسندیده است اما اكنون خیابان‌ها به نمایشگاه مد تبدیل شده است و حتی با عارضه آرایش زنانه از سوی برخی مردان مواجه هستیم.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از اعتماد ؛ محمدباقر ذوالقدر در دومین گردهمایی معاونین اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری كل استان‌ها گفت: با تشكیل كارگاه‌های مدیریت و پیشگیری، فرهنگ و تلاش برای پیشگیری از جرم و آسیب‌های اجتماعی توسعه یافته و به یك ادبیات و فرهنگ مشترك در بین تمام دستگاه‌های مرتبط تبدیل شده است. وی با تاكید بر اینكه هدف از این نشست‌ها، ارتقای كیفیت كارها در حوزه پیشگیری از جرم است، ادامه داد: انتظار می‌رود این اقدام در استان‌ها و شهرستان‌های تابعه نیز پیگیری شده و تمام اعضای شبكه پیشگیری با هم‌اندیشی وارد كار شوند. ذوالقدر به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در سفر اخیر به خراسان شمالی درباره آسیب‌های اجتماعی اشاره كرد و افزود: ضعف فرهنگ كار جمعی، طلاق و فروپاشی خانواده، ‌مواد مخدر و ضعف در روابط همسایگی بخشی از آسیب‌های نام برده شده در این سفر است.

وی با تاكید بر اینكه راه‌حل اساسی كاهش جرم، پیشگیری اولیه و پرداختن به آسیب اجتماعی است، گفت: رهبر معظم انقلاب، ضعف در صله رحم، ضعف در فرهنگ راستگویی و اشاعه دروغ در جامعه را از دیگر آسیب‌های موجود در جامعه بیان كردند. معاون قوه قضاییه با بیان اینكه رهبر انقلاب به نداشتن برخی الگوهای مورد نیاز برای سبك زندگی ایرانی - اسلامی نیز اشاره كرده‌اند، افزود: فقدان الگوی تفریح سالم، نداشتن الگوی معماری و لباس بومی، عارضه آرایش در بین زنان و مردان و ضعف در فرهنگ رانندگی، بخش‌های دیگری از آسیب‌های اجتماعی است. وی همچنین، سخن گفتن پشت سر یكدیگر، كارگریزی، بی صبری و نابردباری، رعایت نكردن حقوق افراد، پرخاشگری، قانون‌گریزی و ضعف در وجدان كاری را از دیگر نكاتی دانست كه رهبر معظم انقلاب از آن به عنوان آسیب یاد كرده‌اند. محمدباقر ذوالقدر با تصریح بر اینكه آسیب‌های مطرح شده از سوی رهبر انقلاب اسلامی به عنوان محور كارهای این معاونت قرار خواهد گرفت، ادامه داد: فقدان انضباط اجتماعی، محقق نشدن طرح‌های خوب، كم بودن ساعات مفید كاری، مصرف گرایی، وجود ربا در جامعه و رعایت نكردن حقوق همسر و فرزندان دیگر نكاتی است كه به عنوان آسیب در این سخنان مطرح شده است. وی برپایه سخنان رهبر معظم انقلاب، نادیده گرفتن كرامت زن، كاهش نسل، خانه‌های مجردی و میل به تجمل و تجمل‌گرایی را دیگر معضلات اجتماعی برشمرد و گفت: تمام این نكاتی كه رهبری مطرح كرده‌اند، باید در دستور كار همه واحدهای پیشگیری قرار گیرد و بر اساس فراوانی هریك در هر استان برنامه‌ریزی شود.

سرپرست معاونت اجتماعی قوه قضاییه با بیان اینكه 70 درصد زندانیان كشور را مربوط به مواد مخدر تشكیل داده‌اند، گفت: مواد مخدر منشا بسیاری از جرایم و آسیب‌های اجتماعی است. محمد باقر ذوالقدر با بیان اینكه آرایش در جامعه به وضعیتی بسیار زننده و آزار‌دهنده تبدیل شده است، افزود: نفس آرایش پسندیده است اما اكنون خیابان‌ها به نمایشگاه مد تبدیل شده است و حتی با عارضه آرایش زنانه از سوی برخی مردان مواجه هستیم. معاون راهبردی قوه قضاییه با بیان اینكه ماموریت پیشگیری از وقوع جرم بر اساس اصل 156 بر عهده قوه قضاییه گذاشته شده است، گفت: متاسفانه حدود 30 سال دیر به این موضوع پرداخته‌‌ایم. وی با اشاره به اینكه در دوره مدیریت جدید قوه قضاییه، پیشگیری از وقوع جرم به صورت جدی در دستور كار قرار گرفت و زیرساخت‌های آن فراهم شد، افزود: در مركز، معاون قوه قضاییه، در استان‌ها، معاون دادگستری و در همه شهرستان‌های كشور، دادستان‌ها مسوول پیشگیری از وقوع جرم هستند كه با هم ارتباط منظم و دایمی دارند.

 ذوالقدر با تاكید بر اینكه با اقدامات انجام شده، قوه قضاییه پدیده پیشگیری از وقوع جرم، ابعاد و راهكارهای آن را به خوبی شناخته است، ادامه داد: این برنامه به صورت سندی مكتوب در دستور كار شبكه پیشگیری از وقوع جرم است. سرپرست معاونت اجتماعی قوه قضاییه با بیان اینكه در سال گذشته كارگاه‌های پیشگیری از وقوع جرم، در همه استان‌ها برگزار شد و طی آن حدود 20 دستگاه نسبت به پیشگیری توجیه شدند، گفت: با ترویج فرهنگ پیشگیری از وقوع جرم، در سال 90 نسبت به سال 89 در روند رشد ارتكاب جرایم، كاهش داشتیم. وی شاخص ارزیابی كاهش نرخ رشد جرایم را ورودی پرونده‌ها به محاكم، تعداد زندانیان و گزارش‌های پلیس بیان كرد و ادامه داد: اگر نرخ رشد ورودی‌های پرونده به محاكم در سال‌های گذشته 13 درصد بود، در سال 90 این رقم به هشت درصد رسید. معاون راهبردی قوه قضاییه با بیان اینكه بودجه قوه قضاییه كاهش یافته و بودجه پیشگیری از وقوع جرم نیز به هشت میلیارد تومان رسیده است، تصریح كرد: حتما در اجرای برنامه‌های این حوزه مشكل پیش خواهد آمد و ناگزیریم كه خود را با آن تطبیق دهیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha