به گزارش سلامت نيوز به نقل از ايسنا، دكتر مسعود پزشكيان وزير سابق بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در جلسه هم انديشي روز گذشته كه به مناسبت بيست وهشتمين سالگرد انقلاب ايران در دانشكده پزشكي دانشگاه تهران برگزار شد در سخنراني خود با عنوان پايه ريزي پزشك خانواده و بيمه درماني وسيع مبناي گسترش سلامت گفت: طرح پزشك خانواده و سيستم ارجاع در جهت پاسخگويي به نياز جامعه و خدمت رساني به اقشار آسيب پذير جامعه شكل گرفت.
وي با اعتقاد به اين كه مرگ، اكثرافراد بي سواد، سالخورده، كودكان، زنان، زنان باردار، حاشيه نشينان و محرومان جامعه را تهديد ميكند، در ادامه افزود: رسالت اصلي وزارت بهداشت و دولت پاسخگويي به اين افراد و ارايه خدمات سلامت به گروه هدف است.
پزشكيان ادامه داد: اگر به دنبال عدالت هستيم با اجراي طرح پزشك خانواده قادر خواهيم بود كه گروه هدف را پوشش دهيم چرا كه در اين راستا هر ايراني صاحب پزشكي خواهد شد كه مسئوليت سلامت وي را بر عهده دارد.
وي در ادامه توضيح داد: هر پزشكي مسوول سلامت جمعيت تعريف شدهاي خواهد بود و همه افراد از خدمات سلامت يكسان برخوردار خواهند بود.
پزشكيان با اشاره به اجراي بيمه سر تخت بيماران در جهت حمايت از اقشار محروم و بي بضاعت گفت: بدين ترتيب دولت پذيرفت تا 80 درصد از هزينههاي بستري افراد را بپردازد و در قالب بيمه روستايي نيز 450 ميليارد تومان براي پوشش اقشار آسيب پذير اختصاص يافت.
وي اجراي طرح پزشك خانواده و سيستم ارجاع را در ايجاد اشتغال زايي گروه پزشكي موثر برشمرد و افزود: اين سيستم چنانچه بدرستي اجرا شود پزشك عمومي، ماما و پرستار به كار گرفته ميشود و سهم هر يك مشخص است.
وزير سابق بهداشت،درمان و آموزش پزشكي گفت: اجراي طرح پزشك خانواده با بهكارگيري 5 هزار پزشك ،ماما و پرستار آغاز شد و بدين ترتيب تحول عظيمي را در بكارگيري نيروي انساني ايجاد كرد. نگاه به پزشك عمومي تغيير كرد و دريافتي آنان صرفا بر اساس عدالت صورت پذيرفت و گرايش از نگاه اداري به خدمتي تغيير كرد.
وي با اعتقاد به اينكه هر چند اجراي پزشك خانواده آغاز شده اما هنوز به طور كامل مستقر نشده است در ادامه افزود: استقرار و اجراي كامل پزشك خانواده به 10 تا 12 سال وقت نياز دارد.
پزشكيان در ادامه به تجهيز مراكز بهداشتي و درماني كشور اشاره كرد و افزود: قبل از تصويب مجوز مجلس اين مراكز با اعتبارات وام جهاني مجهز شدند يكهزار و اندي دستگاه موسو خريداري شد و كارگاههاي آموزشي براي گروههاي هدف برگزار و دارو و تجهيزات نيز مستقر شد.
وي با بيان اينكه در اجراي اين طرح تلاش شد تا منابع به نفع روستاييان جذب شود، گفت: بدين ترتيب 20 ميليون روستايي بيمه شده و 700 ميليارد تومان اعتبار به نفع اقشار آسيب پذير جذب شد. (450 ميليارد از طريق بيمه، 120 ميليارد از طريق سوانح و حوادث و 200 ميليارد از طريق بيمه سرتخت)
وي با بيان اينكه طرح پزشك خانواده و سيستم ارجاع هنوز راه زيادي را در پيش دارد،گفت: هنوز سطح سوم اين طرح شكل نگرفته است.
پزشكيان گفت: بايد سهم سلامت هر ايراني از منابع مشخص شود و هر خدمت سلامت با استانداردي واحد به همه مردم در اقصي نقاط كشور ارايه شود اين يعني عدالت در سلامت، كه طرح پزشك خانواده اين امكان را فراهم ميكند.
به گفته پزشكيان، با اجراي پزشك خانواده اعتبار هيچ روستايي به جايي نخواهد رسيد و امكان پاسخگويي مناسب نيز فراهم مي شود.