خشکسالی
-
تأثیر خشکسالیها در شور شدن آب کارون
برخورداری از آب باکیفیت در هر دو حوزه مصارف انسانی و کشاورزی، امری حائز اهمیت است که بایستی بهطور دائم مورد مراقبت قرار گیرد. یافتههای یک پژوهش داخلی در این خصوص نشان میدهد که آب رودخانه کارون بهعنوان یکی از مهمترین منابع آبی کشور، طی سالهای اخیر بهواسطه بروز خشکسالیها، شورتر شده است.
-
۱۳میلیون تهرانی در آستانه بیآبی
بحران آب در بسیاری از شهرهای ایران از جمله تهران از مرز هشدار گذشته و به گفته کارشناسان با تداوم این وضعیت تا ۳۰ سال دیگر حدود ۷۵درصد از مساحت کشور خشک میشود. در این بین تهران با جمعیت ۱۳میلیون نفر که هر روز برجمعیت آن افزوده میشود، دو برابر مصرف سرانه آب را نسبت به استانداردهای جهانی دارد.
-
این استان مقام اول فرونشست را در جهان دارد
مدیر شرکت آبفای استان فارس اعتقاد دارد که به دلیل برداشتهای بی رویه از آبهای زیرزمینی، فارس نه تنها در ایران بلکه در جهان بیشترین میزان فرونشست را دارد.
-
آسمان سرخ زابل و لب تشنه هیرمند
آسمان زابل سرخ شده و هیرمندیها تشنهاند. ناف سیستان را با بیآبی نبریدهاند، اما شاید امروز کمتر روزهای پرآبی هامون و هوای مطبوع سیستان به یاد کسی بیاید.
-
اهدای تانکر آب به روستاهای زیستگاه گاندو
نذرطبیعت به گاندوها رسید
خیرین کشور 4تانکر آب را نذر تامین آب در روستاهای پاییندست سد «پیشین» کردند که در هفتههای اخیر حمله گاندو (تمساح پوزه کوتاه تالابی) به یک دختربچه در آنجا خبرساز شده بود.
-
تغییر سیاستهای کشت و زراعت، امنیت دریاچه ارومیه را تضمین میکند
احیای دریاچه با کمک کشاورزی
خشکشدن دریاچه ارومیه در سالهای اخیر زنگ خطری برای همه منابع آبی کشور بود؛ خشکشدنی که اگر چه بخشی از آن بهدلیل خشکسالیهای اخیر و گرمشدن تدریجی زمین است اما علت اصلی آن را باید در عادتهای اشتباه و سوءمدیریتها جستوجو کنیم.
-
هرچه آمارها افزایش یابد باز کمبود آب داریم!
با این که سال ۱۳۹۸ مرطوبترین سال در ۵۰ سال اخیر بوده است، اما خشکسالیهای نیم قرن اخیر در کشور را جبران نکرده و همچنان آمارها از وجود بحران آب حکایت دارند.
-
سوءمدیریت ایران را با بحرانی خطرناک روبرو کرده
خشکسالی ایران را به عربستان تبدیل میکند؟
مطالعات نشان میدهند که نزدیک ۲۰میلیون هکتار اراضی مساعد تولید گردوخاک در کشور وجود دارد، اگر نتوانیم تالابها را زنده نگه داریم و آبهای زیرزمینی حفظ کنیم ممکن است در تمدن ما به واسطه گردوخاک شرایط به جایی برسد که مردم مهاجرت کنند.
-
ماجرای حمله «گاندو» به دختر ١٠ ساله در چابهار از زبان مادرش
محرومیت بار دیگر در سیستان و بلوچستان حادثه آفرید. اینبار بیآبی جان یک دختربچه را به خطر انداخت. «حوا» ١٠ساله تا چندقدمی مرگ رفت.
-
انجام طرحهای آبخوانداری و حفاظت از آبخوانها احتمال فرونشست زمین را کاهش میدهد
فرونشست دشتهای بحرانی، نیازمند اعتبار آبخوانداری
سازمان نقشهبرداری کشور که از سالجاری بهعنوان تنها مرجع رسمی مطالعه نرخ فرونشست زمین اعلام شد، تاکنون اخبار متعددی از فرونشست در دشتهای مختلف کشور و همچنین گسترش دامنه آن در بعضی مناطق شهری ازجمله تهران داده است؛ پدیدهای که بهدلیل افزایش بیرویه و بدون برنامه مصرف آب و فشار بر آبخوانها ایجاد شده و بخشهای مختلفی از سطح زمین را از چند میلیمتر تا چندمتر به پایین میکشد؛ پدیدهای که اگر برایش تدبیری اتخاذ نشود، در درازمدت لطمههای جبرانناپذیری بر فعالیتهای کشاورزی، تاسیسات زیربنایی و زندگی مردم خواهد زد.
-
عکس/ نفس های آخر زایندهرود
زایندهرود آخرینبار ۱۹ اسفند سال گذشته با باز شدن آب از سد، حیات دوباره گرفت و به برکت بارشهای بهاره، تاکنون جاری بوده است، اما برخی مسئولان از کاهش دبی آب خروجی از سد زایندهرود از اول تیرماه خبر دادهاند. شهروندان اصفهان و گردشگران هم این روزها با حضور در حاشیه رودخانه آواز خداحافظی سر دادهاند. وزیر نیرو بهتازگی از تشکیل کارگروه احیای زایندهرود خبر داده و گفته «واگذاری اختیارات لازم به کمیته استانی در حال پیگیری است و مسئولان بطور جدی در تلاش برای رفع مشکل زایندهرود هستند.»
-
خواستار سه سال تنفس برای بازپرداخت وامها هستیم
بارِ فقرِ بیست سال کمآبی بر دوش کشاورزان شمال سیستان
کشاورزان سیستانی بارِ فقر بیست سال کمآبی را به دوش میکشند و بارندگی این مدت هم نتیجه کوتاهمدتی برای آنان نداشته است. هنوز این کشاورزان توان بازپرداخت وامهایشام را ندارند. به کمک دولت وامهای خوبی به کشاورزان تعلق گرفت و تنفس سه ساله در خصوص وامهای مربوط به بذر و دیگر موارد داده شد، اما وام مربوط به کمک هزینه خرید ماشینآلات شامل تنفس نشده است.
-
عکس/ خشکسالی به کرخه رسید
در هفته گذشته آب رودخانه کرخه نور در پایین دست رودخانه کرخه در شهرستان هویزه به شدت کاهش یافت و تقریباً خشک شد، به طوری که کشاورزان برای کشت تابستانه در مضیقه هستند.