-
یک ابرشهر بدون امکانات و زیرساختهای کافی
چطور افزایش جمعیت بی برنامه تهران باید کنترل شود؟
قرار است براساس قانون در سال ۱۴۰۵ سرشماری عموم، نفوس، مسکن انجام شود، اما حتی با استناد به آخرین آمار نفوس و مسکن جمعیت تهران نسبت به زیرساختها و امکانات طراحی شده استاندارد حدود دو برابر است. با توجه به تغییرات اقلیمی و کمبود بارشها در پایتخت تهران حتی در زمینه منابع زیرزمینی و طبیعی نیز با چالشهایی مواجه است و در این شرایط، این پرسشها مطرح است که چرا جمعیت تهران از حد عادی فراتر رفته و این افزایش جمعیت چگونه قرار است با توجه به زیرساختهای موجود، خدمات دریافت کنند؟
-
افزایش 20 الی 45 درصدی حقوق کارمندان در سال 1404
بخشنامه تدوین بودجه سال ۱۴۰۴ ابلاغ شد و در یکی از هفت پیوست آن پیشبینی شد که حقوق کارمندان بین ۲۰ تا ۴۵ درصد افزایش پیدا کند. در این پیوست ذکر شده است که افزایش حقوق سال آینده برای افراد مجرد ۲۰ درصد و برای افراد متاهل و دارای فرزند از ۲۰ تا ۴۵ درصد خواهد بود.
-
رکوردشکنی بیسابقه مصرف برق در ایران/ پیک مصرف به ۸۰ هزار مگاوات رسید
رکورد پیک مصرف (اوج مصرف) برق پارسال برای چهلمین بار متوالی در هفته اول شهریور ۱۴۰۳ شکسته شد. این در حالی است که وضع شبکه برق ایران اصلا خوب نیست.
-
هدررفت آب؛پنجبرابر کل مصرف مردم!
بحران آب در ایران جدی است/ ضرورت توجه ویژه به آبخیزداری و چالشهای نادیدهگرفتهشده
ایران در زمره ۱۲کشوری در منطقه خاورمیانه است که با تنش آبی روبهرو هستند. البته «موسسه منابع آب جهان» نیزدرسال۲۰۲۳ درگزارشی این پیشبینی رامطرح کرده که تاسال۲۰۴۰، ۴۴ کشور با شرایط بحرانی و فوقبحرانی در زمینه آبی دستبهگریبان خواهند بود که بر اساس آنچه موسسه مذکور اعلام کرده، ایران یکی از این کشورهاست.
-
تأثیر مثبت سیبزمینی پخته در کنترل دیابت
بیش از 4000 نوع سیب زمینی در سراسر جهان وجود دارد که سرشار از مواد مغذی هستند. یک مطالعه جدید نشان می دهد که این سبزیجات متراکم زمانی که به درستی پخته شوند، می توانند به افراد مبتلا به دیابت در راستای کاهش وزن خود و حفظ سطح قند خون در محدوده سالم تر کمک کنند.
-
گفتوگو با تنها بازپرس زن ویژه قتل
خانم مهری درویشی، تنها بازپرس زن در کشور است که حالا در یکی از مهمترین شعبهها، یعنی شعبه ویژه قتل دادسرای ویژه نوجوانان فعالیت میکند و آنقدر در کارش جدی است که بهگفته خودش مجرمان سابقهدار از دیدن او میترسند، چراکه میدانند گریه و نقش بازی کردن بر تصمیم خانم بازپرس هیچ تأثیری ندارد و او هرگز در رسیدگی به پروندههای خشن اسیر احساسات نمیشود.
-
چاههای خشک و وعدههای توخالی
روستایی در شهرستان شاهرود آب شرب و کشاورزیاش را از دست داد
روستای خیج، یکی از بزرگترین روستاهای شهرستان شاهرود با بیش از دو هزار نفر جمعیت، درگیر بحرانی شدید شده است. خشک شدن قناتها و بیآبی مداوم، زندگی روزمره مردم و کشاورزی منطقه را فلج کرده است. باغهای وسیع که روزگاری رونق داشتند، حالا به یک پنجم کاهش یافتهاند و مردم روستا فقط روزی یک تا دو ساعت به آب شرب دسترسی دارند؛ آن هم در نیمه شب.
-
عوامل مؤثر بر تاب آوری روانی عاطفی افسران پلیس
آموزش تابآوری بر توسعه مکانیسمهای مقابله سازگارانه، تلقیح استرس و تنظیم هیجانی تمرکز دارد و به افسران قدرت میدهد تا سلامت روانی خود را در مواجهه با ناملایمات حفظ کنند. روانشناسی پلیس با اولویت دادن به مداخلات روانشناختی، تقویت تاب آوری و ترویج فرهنگ سازمانی حمایتی، به ایجاد نیروی کار مجری قانون که قادر به عبور از پیچیدگی های دنیای مُدرن باشد کمک می کند.
-
توسعه بدون برابری، بحرانهای اجتماعی را عمیقتر میکند
یک جامعهشناس با تأکید بر نقش فقر و نابرابری در ایجاد آسیبهای اجتماعی، اظهار داشت که مقابله با این آسیبها نیازمند تمرکز بر برابری و کاهش شکاف طبقاتی است. سیمین کاظمی در گفتوگو با ایسنا بیان کرد که آسیبهایی مانند اعتیاد و بیخانمانی در حال گسترش هستند و تاکنون بیشتر تلاشها برای مقابله با این آسیبها به شیوههای نادرست مانند پنهان کردن آنها از دید جامعه و استفاده از رویکردهای خیریهای موقت بوده است. وی افزود که قربانیان آسیبهای اجتماعی نتیجه مستقیم شرایط اقتصادی نابرابر و تبعیضآمیز هستند.
-
آینده تاریک تحصیلات در ایران با حذف طبقه متوسط
بر اساس گزارشهای اقتصادی، ایران در هفت سال گذشته با تورمی دو برابر میانگین بلندمدت مواجه بوده و شاهد کاهش چشمگیر در اندازه طبقه متوسط کشور است. این وضعیت باعث شده است که حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از طبقه متوسط به طبقات فقیر جامعه منتقل شوند. این بحران در حالی ادامه دارد که دولت چهاردهم با مشکلات اقتصادی متعدد روبرو است.
-
ناجیان گمنام اربعین
امدادگران سلامت در نقطه صفر مرزی ایران را شاید کمتر کسی بشناسد یا دربارهشان صحبت کند؛ همانهایی که دلشان در کربلاست، اما ماندهاند تا در بازگشت زائران خسته از گرما و راه طولانی، آرامش را نهتنها در تجربه معنوی خود، بلکه در دستان دلسوز جوانان داوطلب هلالاحمر هم ببینند.
-
نحوه افزایش حقوق بازنشستگان اعلام شد
عباسعلی سلطانیکیا در رابطه با متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و با انتقاد از شیوه تعیین درصد حقوق بازنشستگان به روش پلکانی معکوس گفت: روال معمول باید این باشد که کسی که بیمهپردازیِ بیشتری دارد، حقوق بیشتری هم دریافت کند. اما روش پلکانیِ معکوس حقوق بازنشستگان سایر سطوح را سال به سال کمتر کرده است و این روش بسیار ناعادلانه است.
-
تمدید مهلت سنجش سلامت برای نوآموزان جامانده
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با بیان اینکه نوبت جدید سنجش برای سال تحصیلی آینده احتمالا مهرماه است گفت: نوآموزان جامانده امسال تا ۱۵ شهریور جهت انجام سنجش فرصت دارند.
-
افزایش چشمگیر سن ازدواج در ایران/ کاهش 45 درصدی نرخ ازدواج طی یک دهه گذشته
برآوردهای مرکز پژوهشهای مجلس نشان میدهد که سن ازدواج بهطور چشمگیری رو به افزایش است و به طور متوسط، پسران در سن 28.3سالگی ازدواج میکنند. این روند صعودی در کنار کاهش نرخ ازدواج 45درصدی از ابتدای دهه 90 تا 1402، نشاندهنده تحولات عمیق در الگوهای ازدواج در جامعه است. تغییر در اولویتهای انتخاب همسر، با تاکید بر مسائل مالی و ظاهری و همچنین تحولات نگرشی نسبت به ازدواج و خانواده، از مهمترین عوامل موثر بر این تغییرات هستند.
-
معاون اطلاعات و آمار استان تهران :
آمار ۹۱ میلیون نفری شدن ایران صحت ندارد
مسعود افشین، معاون اطلاعات و آمار سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران، اعلام کرد که بر اساس برآوردهای اخیر، جمعیت استان تهران در سال ۱۴۰۳ به حدود ۱۴ میلیون و ۴۲۵ هزار نفر رسیده است. او یادآور شد که آخرین سرشماری نفوس و مسکن کشور در سال ۱۳۹۵ انجام شده بود، که جمعیت استان تهران در آن زمان حدود ۱۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بوده است.
-
درخواست استرداد لایحه «حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب» از مجلس به رئیسجمهور
لایحه ای که حقوق اساسی مردم به ویژه زنان را نادیده گرفته
موسسه مطالعات و تحقیقات زنان با ارسال نامهای به رئیسجمهور، خواستار بازپسگیری و بازنگری لایحه «حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب» شد. در این نامه به اعتراضهای گسترده جامعه زنان و نگرانیهای شهروندان نسبت به این لایحه اشاره شده و درخواست شده است که این لایحه منطبق بر حقوق شهروندان و اصول قانون اساسی مورد بازبینی قرار گیرد.
-
چالش های دردناک کودکان کار دیده نمی شود
هر روز بر تعداد کودکانی که برای امرار معاش مشغول به کار میشوند، افزوده میشود. دختر و پسرهایی که حتی برای کار زیاد قید درس و مدرسه را میزنند و متحمل چالشهای بسیاری میشوند. از ساعتهای طولانی کار تا آسیبهای جسمی و روحی، مانند تصویر کمر سوزاندهشده سه کودک در یک کارگاه خیاطی در مریوان به دست کارفرمای آنها که به قصد تنبیه، بدن آنها را سوزانده بود.
-
وضعیت خروج از کشور مشمولان غیرغایب سربازی
سخنگوی فراجا اعلام کرد که مشمولین غیرغایب سربازی تنها یک بار در سال میتوانند بدون سپردن وثیقه و برای زیارت اربعین از کشور خارج شوند.
-
ادارات این استان فردا تعطیل شد
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری کهگیلویه و بویراحمد از تعطیلی «پنجشنبه» یکم شهریور ماه به علت گرمای هوا در استان خبر داد.
-
قطع مستمری ۱۳هزار معلول و مددجوی بهزیستی
اخیراً گزارشهایی مبنی بر قطع مستمری ۱۳ هزار معلول و مددجوی بهزیستی منتشر شده است. این خبر نگرانکننده است، زیرا مستمریهای بهزیستی نقش مهمی در تأمین نیازهای اساسی این گروه از جامعه دارند.
-
تاخیر در پرداخت حقوق بازنشستگان/ وعدههای ناتمام همچنان ادامه دارد
بازنشستگان تأمین اجتماعی سالهاست در انتظار اجرای کامل طرح متناسبسازی حقوق خود هستند، در حالی که نارضایتی از بیعدالتی در پرداختها و تأخیرهای مکرر در حقوقشان به اوج رسیده است. با وجود وعدههای دولتی و پرداختهای مقطعی، مشکلات ریشهای در صندوق بازنشستگی و عدم پرداخت بدهیهای دولتی، همچنان بازنشستگان را با معضلات جدی معیشتی روبهرو کرده است.
-
تاتوهای موقت آسیب بیشتری به پوست میرسانند
شیوه جدید استفاده کاسبان مجازی از کودکان
استفاده از کودکان زیر۱۰سال برای معرفی خدمات زیبایی نظیر تاتو و تجاوز به دنیای پاک کودکی آنها به شیوه جدید کاسبان مجازی تبدیل شده و یک زنگ خطر فرهنگی را به صدا درآورده است!
-
۹۰ هزار واحد نانوایی، در یکماهۀ اخیر قطع برق روزانه یک ساعت یا سه ساعت را تجربه کردند
دردسرهای جدی نانوایان به علت قطعی برق
قطع برق ۹۰ هزار واحد نانوایی در کشور، با شروع نخستین موج گرما در کشور و ناتوانی وزارت نیرو در تأمین برق مورد نیاز، بهرغم ادعای موفقیتآمیزبودن مدیریت برق از سوی وزارت نیرو، منجر به هدررفت بالای آرد تبدیلبهخمیرشده در نانواییها شده است.
-
تیغزنی با لباس فرم مدارس!
پشت پرده قیمتگذاری لباس فرم مدارس
داستانی تکراری و بیسرانجام که هر سال بر سر کیفیت پایین و قیمت بالای آن بحثهای زیادی مطرح میشود. درحالیکه هنوز اتحادیه صنف خیاطان تهران، نرخ امسال لباسهای فرم مدارس را اعلام نکرده اما عاطفهسادات مدبرنژاد، مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزشوپرورش ضمن تاکید بر اینکه مدرسهها حق تغییرسالانه طرح ورنگ لباسفرم را ندارند، گفت: «دانشآموزان میتوانند از لباسفرم پارسال خود استفاده کنند و اجباری برای تهیه لباس جدید نیست.»
-
زائران پاکستانی هنگام ورود به ایران، معاینه میشوند
درحالیکه روز گذشته خبری نگرانکننده درباره مشاهده اولین موارد آبله میمونی در پاکستان و در همسایگی ایران در رسانهها منتشر شد، امروز رئیس سازمان اورژانس کشور و رئیس کمیته بهداشت و درمان اربعین از پایش و کنترل دقیق زائران پاکستانی که از طریق پایانههای مرزی میرجاوه و ریمدان وارد ایران میشوند، خبر داد.
-
...
لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت که در دوران مسئولیت خانم معصومه ابتکار به عنوان معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در دولت دوازدهم به نتیجه رسید و پس از تصویب نهایی در کمیسیون مربوطه به مجلس تقدیم شد، یک گام اساسی در مقابله با خشونت علیه زنان در ایران شناخته میشود. این لایحه با هدف ایجاد چارچوب قانونی جامع برای محافظت از زنان در برابر خشونتهای خانگی و اجتماعی طراحی شده است. بهویژه، ضرورت اجرای این لایحه و تقویت اورژانس اجتماعی در پرتو فجایع اخیر مانند قتل رومینا اشرفی، بیش از پیش محسوس است.جنایتی که روح جامعه را آزرد و نشان داد چقدر زنان در این جامعه نیاز به حمایت قانونی محکمی دارند.
-
تنها مزاحمانی که بلاک نمیشوند
چرا با مزاحمان تلفنی دستگاههای امدادی برخورد نمی شود؟
ایجاد مزاحمت برای دستگاههای امدادی تنها مختص ایران نیست و در بسیاری از کشورهای جهان بهعنوان یک مشکل جدی مطرح است. این پدیده نه به کشورهای توسعهیافته محدود میشود و نه تنها در کشورهای در حال توسعه رخ میدهد. مزاحمان گاهی با بهوجود آوردن مأموریتهای غیرواقعی، بهدنبال ایجاد لحظاتی مفرح برای خود هستند، اما در این میان با اشغال بیمورد نیروهای امدادی، افراد نیازمند را از دریافت خدمات ضروری و بهموقع محروم میکنند.
-
جامعه از کسب وکارهای خانگی زنان حمایت نمی کند
با وجود تأکیدات فرهنگی بر اهمیت نقش زنان در خانه، ورود آنان به عرصه اقتصاد همچنان با چالشهای فراوانی همراه است. در حالی که زنان بسیاری توانستهاند با تلاش و پشتکار، کسبوکارهای خانگی موفقی ایجاد کنند، موانع متعددی از جمله فقدان سکوی فروش مناسب و شرایط اقتصادی جامعه، همچنان بر سر راه توسعه این کسبوکارها قرار دارد.
-
حسین ایمانی جاجرمی مطرح کرد:
با فشار و تنبیه نمیتوان مردم را مجبور به فرزندآوری کرد/ کدام زیرساخت شهری و رفاهی را برای فرزندآوری آماده کردهایم؟!
صراحتا بگویم قطعا سیاستهای تنبیهی در حوزه فرزندآوری و اعمال هر نوع فشاری در این زمینه از همان اول شکست خورده است. اگر قرار است کاری انجام شود، باید مبتنی بر سیاستهای تشویقی باشد. سیاستهای تشویقی هم سرمایه میخواهد. برای مثال دولت، الگوی سکونت را تغییر داده و به سمت خانههای حیاط دار با فضای سبز ببرد که مناسب زندگی خانوادگی پرجمعیت است یا کار در خانه را به رسمیت بشناسند و هزینههای آن را پرداخت کنند. یا ارزشهای مادری را افزایش دهند یا برای کودکان در خانواده امتیازاتی خاص قائل شود. هم اکنون طراحی شهرهای ما اصلا مناسب زیست کودکان نیست.
-
فضای مسموم مجازی عامل تحریککنندهی انجام عملهای زیبایی
سن انجام عملهای زیبایی به زیر ١٤سال رسیده
متخصصان حوزه زیبایی هشدار میدهند که انجام عملهای زیبایی به زیر ١٤سال رسیده و این خطر بزرگی برای نسلهای بعدی به شمار میرود. ماجرا اینجاست که تمایل به انجام این تغییرات میتواند چهره طبیعی بچهها را در آینده تغییر دهد. از سوی دیگر دوران نوجوانی، زمان تغییر استخوانبندی اعضای بدن است و این احتمال وجود دارد که این تغییرات چهره تا رسیدن به دوران جوانی تا حدودی تغییر کند.