-
بحران بزرگ برای محیط زیست در جهان
کاهش ۷۳ درصدی جمعیت جهانی حیات وحش در ۵۰ سال گذشته
گاردین در گزارشی به قلم پاتریک گرینفیلد بر اساس شاخص Living planet هشدار میدهد که جمعیتهای حیات وحش در نزدیکی «نقاط بدون بازگشت» است. براساس این گزارش متوسط کاهش جمعیت در برخی مناطق به ۹۵ درصد میرسد که این امر باعث گردیده کارشناسان این حوزه خواستار اقدام فوری برای حل این مشکل باشند.
-
سرنوشت دریاچه ارومیه، سرنوشت همه ماست
تلاش ملی برای نجات دریاچه ارومیه: احیای سرنوشت مشترک
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در یادداشتی به ضرورت احیای دریاچه ارومیه اشاره کرد و خواستار همکاری ملی و استفاده از تجربیات گذشته برای بهبود وضعیت این دریاچه شد. در بیستمین جلسه کارگروه ملی نجات دریاچه، تأکید شد که حقابه محیط زیست باید به عنوان پیشفرض در تمام تصمیمگیریها مد نظر قرار گیرد.
-
وضعیت کیفیت هوا در تهران: تنفس هوای قابل قبول
بر اساس گزارش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، میانگین کیفیت هوای پایتخت در تاریخ ۲۱ مهر ۱۴۰۳ در وضعیت قابل قبول قرار دارد. آلاینده اصلی که در این روز مورد بررسی قرار گرفته، «ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون» است.
-
رگبار باران و رعد و برق در برخی استانها: هشدارهای سازمان هواشناسی
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور، از وقوع رگبار باران همراه با رعد و برق و وزش باد در چندین استان خبر داد.
-
آلودگی هوا؛ بحرانی با ۴۵ هزار قربانی سالانه
با وجود تصویب قانون هوای پاک در سال ۹۶، تنها ۱۲ درصد از احکام این قانون اجرا شده و آلودگی هوا همچنان جان ۴۵ هزار نفر را در کشور، از جمله ۹ هزار تهرانی، میگیرد. بهدلیل عدم اجرای کامل این قانون و سوءمدیریت دستگاهها، بحران آلودگی هوا علاوه بر تلفات جانی، سالانه ۱۱.۲ میلیارد دلار خسارت اقتصادی به کشور وارد میکند.
-
پروژه تکثیر مرجانهای خلیجفارس به نتیجه رسید
خلیجفارس مقاومترین مرجانهای دنیا را دارد؛ مرجانهایی که آستانه تحملشان در برابر تغییرات اقلیمی و افزایش دمای هوا بیشتر از دیگر مرجانهای دنیاست، اما با این وجود، میزان سفیدشدگی و مرگ آنها در سالهای اخیر افزایش یافته است.
-
کیفیت هوای تهران در وضعیت «قابل قبول»
بر اساس گزارش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، میانگین کیفیت هوای پایتخت در تاریخ ۱۹ مهر در شرایط قابل قبول قرار دارد.
-
پیشبینی جوی ناپایدار در کشور: باران و باد شدید تا پایان هفته
با نزدیک شدن به پایان هفته، رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی از پیشبینی وقوع بارش باران و وزش باد شدید در اکثر نقاط کشور خبر داد.
-
تداوم وضعیت نارنجی هوای تهران
بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، وضعیت هوای پایتخت در تاریخ ۱۸ مهر همچنان در شرایط نارنجی و ناسالم برای گروههای حساس قرار دارد.
-
ورود سامانه بارشی به کشور؛ کاهش دما و بارشهای پراکنده
با نفوذ یک سامانه بارشی به سواحل دریای خزر در روز شنبه (۲۱ مهر)، انتظار میرود بارش باران و کاهش دما در برخی از مناطق کشور آغاز شود. سازمان هواشناسی همچنین افزایش غلظت آلایندههای جوی در شهرهای بزرگ را پیشبینی کرده است.
-
آخرین خبرها از وضعیت توله شیر زخمی باغوحش صفادشت
سرنوشت حیوانات باغ وحش صفادشت چه خواهد شد؟
توله شیر باغ وحش صفادشت 20 روز پیش زخمی شده یا سه ماه قبل؟ دست و پایش در اثر درگیری با حیوانات دیگر باغ وحش آسیب دیده یا حیوان دچار خودخوری شده؟ مسئولان سابق باغ وحش صفادشت ادعا میکنند که توله شیر زخمی در چند روز گذشته همزمان با خلع ید آنها و تعطیلی باغ وحش، به این حال و روز افتاده است اما اصغرزاده رئیس گروه ارزیابی و بهرهبرداری پایدار حیات وحش در سازمان حفاظت محیط زیست تأکید دارد که زخمهای توله شیر تازه نیست و در یک هفته یا دو هفته پیش ایجاد نشده، بلکه، هم دست و هم پای حیوان سه ماه پیش در اثر درگیری آسیب دیده است.
-
«آب» چطور «بحران» شد؟
وقتی برهای در بهار به دنیا میآید، شیر مادر اول از همه برای اوست و اگر شیر مازادی وجود داشت برای سایر موارد، مورد استفاده قرار میگیرد. بدینترتیب آب یک رودخانه هم اول از همه مال خود رودخانه است. آب رودخانه زایندهرود برای این نیست که در کشاورزی یا صنعت از آن استفاده شود. اگر آب اضافه بود، میشود آن را در جاهای دیگر خرج کرد. آب زایندهرود باید جریان داشته باشد تا تالاب معروف گاوخونی باقی بماند.
-
شش استان از نظر وضعیت آب جزو استانهای زیرنرمال هستند
شش استان کشور از نظر وضعیت آب جزو استانهای زیرنرمال هستند که شامل استانهای تهران، بوشهر، قزوین، چهارمحالوبختیاری، فارس و سمنان است
-
آسمان تهران در غبار: کیفیت هوای پایتخت به وضعیت «نارنجی» رسید»
کیفیت هوای تهران امروز، ۱۷ مهر، به شرایط «ناسالم برای گروههای حساس» تغییر کرده است. افزایش غلظت آلایندههای هوا، بهویژه ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون، نگرانیهایی را برای سلامتی گروههای حساس ایجاد کرده است.
-
رگبار و رعد و برق در برخی استانها: هشدارها و پیشبینیها
با ورود جبهههای هوایی جدید به کشور، رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی از وقوع رگبار و رعد و برق در تعدادی از استانها خبر داده است. این تغییرات جوی ممکن است به خساراتی منجر شود، بنابراین آگاهی از وضعیت هوا برای شهروندان حائز اهمیت است.
-
علت فرونشست در فرودگاه امامخمینی و اطراف آن
سه لکهٔ فرونشستی کوچک در جنوب تهران وجود دارد که هرکدام حامل داستان خود است. همهٔ این سه لکه وجوهات متمایزی از یک پیام مشترکند: توسعهٔ ناپایدار دلایلی و عوارضی دارد. از نظر «مهدی معتق»، استاد مرکز تحقیقات علوم زمین و دانشگاه لایبنیس هانوفر آلمان، توسعهٔ ناپایدار در بخش کشاورزی بدون در نظر گرفتن شرایط بلندمدت اقلیمی میتواند به فرونشست دامن بزند، حتی اگر هدف خود را تخفیف این پدیده تعیین کرده باشد.
-
هوای پایتخت در وضعیت "قابل قبول"؛ نفس راحتی برای تهران
بر اساس گزارش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، کیفیت هوای پایتخت در روز ۱۶ مهر ماه در وضعیت قابل قبول قرار دارد. شاخص آلاینده اصلی که ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون است، در ۲۴ ساعت گذشته با میانگین عددی ۷۴ و در حال حاضر با میانگین ۸۹ ثبت شده که همچنان در محدوده قابل قبول باقی مانده است.
-
بارشهای پراکنده و طوفانهای شدید در انتظار چندین استان ایران | هشدار هواشناسی برای هفته پیش رو
بر اساس گزارش سازمان هواشناسی کشور، طی روزهای آینده برخی از استانهای کشور شاهد بارشهای پراکنده، رگبارهای شدید و وزش بادهای سهمگین خواهند بود. این شرایط جوی که در روزهای ۱۶ و ۱۷ مهر آغاز خواهد شد، شامل مناطق شرقی و جنوبشرقی کشور میشود و انتظار میرود که برخی نقاط با کاهش دما و ناپایداریهای جوی مواجه شوند.
-
فعالیت های انسانی عامل انقراض 600 گونه پرنده
تحقیقات جدیدی که انجام شده است نشان میدهد که فعالیتهای انسانی که در سالهای اخیر انجام شده است، عامل انقراض دستکم ۶۰۰ گونه از پرندگان بوده است.
-
گونه گیاهی "نفت بو" و رقابت و حذف گونه های بومی ایران
هجوم گونه های مهاجم، انقراض خاموش و بیوتروریسم در هیرکانی
سلامت نیوز: جنگلهای هیرکانی در حوزه اکولوژی یک "پناهگاه زیستی" مهم بهشمار میروند و به نوعی پناهگاهی برای حفظ گونههای گیاهی هستند. با توجه به اهمیت هیرکانی توجه به حضور گونه های مهاجم در این منطقه ضروری است. تعداد گونه های مهاجم متناسب با توان تهاجم در منطقه هیرکانی نیست و به دلیل شرایط محیطی مساعد برای رشد آنها، قدرت هجوم، بیشتر است. همچنین هجوم این گونه ها به دلیل نبود سیستم نظارتی مناسب رو به افزایش است. یادداشت رامتین هوشنگی کارشناس محیط زیست و عضو خانه محیط زیست رامسر در اینباره توضیحات مفید و قابل توجهی دارد.
-
قوانین بازیافت پسماند، زیر خروارها زباله مانده
اگر استانهای شمالی که سالانه میزبان میلیونها مسافر و گردشگر هستند ونمیدانند با هزاران خروار زباله تولید شدهای که در کوه، ساحل، دریا و جادههایشان ریخته چه کنند، استانهای دیگرهم حال و روز بهتری نسبت به شمالیها ندارند. جمعآوری، دفع، بازیافت و مدیریت پسماند در استانهای ایران با توجه به نوع و کیفیت زبالهها با سایر کشورهای جهان تفاوت دارد و بهکارگیری هرگونه روش و فناوری بدون بررسی و شناخت مواد و سازگاری عوامل محلی کار ارزندهای نیست، چون در ایران حدود ۷۰درصد پسماندهای تولیدی «تر» و۳۰درصد آنها «خشک» هستند ولی در اروپا ۳ درصد «تر» و ۷۰درصد پسماندها «خشک» است.
-
نقش بلاگرها در حیوان آزاری
حیوان دوستی حقیقی، اهمیت دادن به زیستگاه حیوانات است
بقای جانور به بقای طبیعت وصل است. باید بدانیم که هر نوع آسیب به طبیعت، حتی آسیب به طبیعت شهری، منجر به آسیب به حیات وحش میشود. کوچکترین کارها، مثل ریختن زباله یا حتی ریختن یک فیلتر سیگار در طبیعت، کثیف کردن آب، یا رفتارهای کلانتری همچون مصرفگرایی، زندگی آنها را تحت تاثیر قرار میدهد. علاوه بر آن، زمانی که به صورت مستقیم در طبیعت حضور داریم، یعنی به محض آنکه پایمان را در طبیعت میگذاریم، باید تمام تلاشمان را به کار ببندیم تا کمترین آزار و تخریب را نسبت به طبیعت انجام دهیم
-
مشاهده پلنگ در ارتفاعات فیروزکوه
حضور پلنگ به معنای وجود طعمه، آرامش و امنیت در زیستگاه است. وجود گوشتخواران در زیستگاه به معنای جمعیت مناسب علفخواران در زیستگاه نیز هست.
-
نرخ سالانه فرونشست در ایران بیش از 10 سانت است
359 دشت کشور با خطر فرونشست مواجهند
طبق نتایج یک مقاله علمی معتبر، حدود 3 تا 5 درصد پهنههای زمینی در کل دنیا، فرونشست بالای 10 سانت در سال دارد، اما در کشور ما، نرخ فرونشست 11 استان بیش از 10 سانت در سال است. نرخ فرونشست سالانه در حوالی رفسنجان در استان کرمان 40 سانت، در جنوب استان البرز، حدود 37 سانت، در جنوب غربی تهران 20 سانت، در شمال غربی شهر مشهد حدود 22 سانت، در اصفهان 15 سانت و در شیراز 22 سانت است. نرخ فرونشست در استانهای بزرگ و به ویژه در مجاورت کلانشهرها که جمعیت ساکن بسیار زیادی دارند، به اعدادی رسیده که در سطح دنیا بسیار نادر است.
-
هوای تهران در شرایط مطلوب و کیفیت هوای قابل قبول
بر اساس جدیدترین گزارش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، کیفیت هوای پایتخت در تاریخ ۱۵ مهر ۱۴۰۳ همچنان در شرایط مطلوب قرار دارد. به رغم چالشهای زیستمحیطی، هوای تهران در وضعیت قابل قبولی برای ساکنانش محسوب میشود.
-
نابسامانی جوی: وزش باد و رگبار در برخی استانها پیشبینی شد
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی از وزش باد، افزایش ابر و وقوع رگبار در برخی استانها خبر داد. پیشبینیهای جوی نشاندهنده تغییرات قابل توجهی در شرایط جوی مناطق مختلف کشور است که ممکن است به خساراتی منجر شود.
-
تهران در شرایط «قابل قبول»: هوای پایتخت بهتر از گذشته
هوای تهران هماکنون در شرایط «قابل قبول» قرار دارد و به نظر میرسد که کیفیت هوا نسبت به روزهای گذشته بهبود یافته است. بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، وضعیت هوای پایتخت در تاریخ ۱۴ مهر ۱۴۰۳، نشاندهنده وضعیت بهتری برای ساکنان این شهر است.
-
هفته بارانی در ایران: رگبار، رعد و برق و وزش باد شدید در انتظار کشور
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی از پیشبینی وقوع رگبار، رعد و برق و وزش باد شدید در اغلب نقاط کشور خبر داد.
-
پیشبینی بارشهای پراکنده و کاهش دما در برخی نقاط کشور
رییس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی از وقوع بارش پراکنده باران و وزش باد نسبتا شدید در برخی مناطق کشور خبر داد. همچنین کاهش نسبی دما در مناطق شمال شرق و دامنههای جنوبی البرز و افزایش نسبی دما از دوشنبه پیشبینی میشود.
-
خطرات زیستمحیطی جدید در دنا: تجزیه مناطق حفاظتشده و سدسازیهای غیرمجاز
در پی مصوبه شورایعالی محیطزیست مبنی بر دوپاره شدن منطقه حفاظتشده دنا، نگرانیها درباره تأثیرات منفی بر اکوسیستم و ساخت سدهای بدون مجوز در این منطقه افزایش یافته است. این وضعیت تهدیدی جدی برای ذخیرهگاه زیستکره دنا به شمار میرود و به نظر میرسد انتقال آب بینحوضهای و سدسازیهای متعدد، باعث بروز مشکلات زیستمحیطی و تغییرات اکوسیستمی خواهد شد.