• کارگر معدن طبس فرشته نجات سه فرد دیگر شد

    کارگر معدن طبس فرشته نجات سه فرد دیگر شد

    صدای گریه پرهام 10روزه در این خانه صدای زندگی است؛ خانه‌ای که حادثه انفجار معدن طبس در روز 31شهریور یک زندگی را از آن گرفت.

  • اقتصاد ایران در دام دلالی؛ تولید و مدیریت ناکارآمد

    کارشناسان معتقدند مهار تورم در شرایط تحریم ها و حل نشدن مشکل نقدینگی سخت به نظر می رسد

    اقتصاد ایران در دام دلالی؛ تولید و مدیریت ناکارآمد

    اقتصاد ایران به‌جای تولید و سرمایه‌گذاری واقعی، به سمت سفته‌بازی و دلالی کشیده شده است. خرید سکه، دلار و زمین به‌عنوان سودآورترین مسیر، تولیدکنندگان را نیز از فعالیت‌های مولد دور کرده است. افزایش تورم ناشی از ناترازی در نظام بانکی و ارزی، به‌همراه سیاست‌های ناکارآمد اقتصادی، فشار زیادی بر مردم و تولیدکنندگان وارد کرده و آینده‌ای نگران‌کننده برای اقتصاد ایران رقم زده است.

  • عواقب اجتماعی ازدواج دختران ایرانی با اتباع افغان/ بلاتکلیفی هویتی فرزندان اتباع

    عواقب اجتماعی ازدواج دختران ایرانی با اتباع افغان/ بلاتکلیفی هویتی فرزندان اتباع

    پدیده دیگری را هم‌زمان با افزایش حضور اتباع به‌ویژه اتباع افغانستانی شاهد هستیم؛ ازدواج آنها با زنان و دختران ایرانی. ماده 1060 قانون مدنی ایران، ازدواج مرد خارجی با زن ایرانی را در مواردی که منع قانونی وجود نداشته باشد، موکول به اجازه مخصوص از طرف دولت کرده است. بر همین اساس، بسیاری از مردان افغانستانی فاقد مدرک (غیرمجاز) با زنان ایرانی ازدواج کرده‌اند، اگرچه آمار رسمی و ثبت‌شده‌ای از آن در دست نیست اما گذری در مناطق مختلف کشور به‌ویژه استان‌ها یا مناطقی که حضور افغان‌ها در آن بیشتر است، آشکارا این موضوع را تأیید می‌کند. از سوی دیگر تغییر ترکیب جمعیتی و اختلاط نژادی نیز موضوعی است که جمعیت‌شناسان بارها به آن اشاره دارند.

  • سرویس مکان یاب اورژانس فعال شد

    سرویس مکان یاب اورژانس فعال شد

    به کمک سرویس مکان یاب اورژانس می توان فهمید که اگر حادثه ای رخ داده است مکان دقیق آن کجاست تا امدادرسانی هرچه سریعتر و بهتر انجام شود.

  • کسری خدمت در راه است

    کسری خدمت در راه است

     این برنامه به دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری این امکان را می‌دهد تا با انجام پروژه‌های دفاعی در حوزه بالگردها، بخشی از خدمت سربازی خود را کسر کنند.

  • افزایش آمار مسمومیت های الکلی در ایران

    افزایش آمار مسمومیت های الکلی در ایران

    اخبار مسمومیت‌های الکلی دوباره شدت گرفته است؛ ماجرایی که گرچه جایی در ادبیات و اخبار رسمی کشور ندارد، اما واقعیتی انکارناپذیر است. این افراد معمولا با علائمی ازجمله ضعف، بی‌حالی، تاری دید، اضطراب و بی‌قراری راهی مراکز درمانی می‌شوند.

  • افزایش مهاجرت معکوس از تهران بخاطر گرانی مسکن

    افزایش مهاجرت معکوس از تهران بخاطر گرانی مسکن

    افزایش اجاره مسکن در شهر تهران روزبه‌روز بر میزان مهاجرت‌های معکوس افزوده است. این موضوع باعث شده خانواده‌های بسیاری در همین یک سال گذشته و در زمان تمدید قرارداد خانه، محله‌های پایین‌تری را انتخاب کنند.

  • اختلالات روانی در فضای مجازی رمانتیک نشان داده میشوند

    اختلالات روانی در فضای مجازی رمانتیک نشان داده میشوند

    یکی از موارد ترویج اطلاعات سطحی و در بسیاری موارد اشتباه، فضای مجازی است که به افراد غیرمتخصص، مجال حضور داده و به‌واسطه تبلیغات یا تعداد دنبال‌کنندگان‌شان، از آنها مرجعی قوی برای اشاعه اطلاعات در هر زمینه تخصصی ساخته است. طوری که اگر فقط چند دقیقه در فضای مجازی بچرخیم، با ده‌ها نفر روبه‌رو می‌شویم که درمورد یک موضوع مهم و حساس، از انواع بیماری‌های صعب‌العلاج گرفته تا مسائل تخصصی روان‌درمانی، در حال اظهارنظر و بیان اطلاعات هستند اما به‌هیچ‌وجه تشخیص در حوزه بیماری‌ها، چه روان و چه جسمی، نمی‌تواند به‌وسیله افراد غیرمتخصص انجام شود. حتی افرادی که فقط تحصیلات آکادمیک کسب کرده‌اند اما صلاحیت علمی و مهارت لازم برای تشخیص را ندارند هم نباید به حوزه تشخیص بیماری و اختلالات وارد شوند.

  • سن استفاده از سیگارهای الکترونیکی زیر ۱۵سال رسیده/ هدف اصلی سیگارهای الکترونیکی دانش‌آموزان هستند

    سن استفاده از سیگارهای الکترونیکی زیر ۱۵سال رسیده/ هدف اصلی سیگارهای الکترونیکی دانش‌آموزان هستند

    درحالی‌که کمپانی‌های مختلف فروش سیگاروقلیان الکترونیکی درتبلیغات خود بر بی‌خطربودن این محصولات تاکید می‌کنند اما تحقیقات علمی چیزی دیگری را نشان می‌دهند. آکادمی ملی علوم، مهندسی و پزشکی آمریکا در گزارشی اعلام کرده، جوانانی که سیگارهای الکترونیکی می‌کشند، در معرض افزایش سرفه، خس‌خس سینه و تشدید آسم قرار دارند.

  • افزایش آمارهای تخریب و آسیب به بناهای تاریخی در دو ماه گذشته

    افزایش آمارهای تخریب و آسیب به بناهای تاریخی در دو ماه گذشته

    مدت‌هاست همه به‌خصوص کسانی که دستی بر آتش مالکیت بناهای تاریخی دارند، می‌دانند که یک روز تعطیل مساوی است با تخریب راحت‌تر بنای تاریخی یا اصلاً ساخت‌وساز بالاتر از عرصه و حریم بنا در همسایگی یک خانه! اما در این شرایط نبودن افرادی که باید بر چگونگی حفاظت از بناهای تاریخی نظارت داشته باشند، قطعاً این درصد از تخریب‌ها را به توان دو می‌رساند، دوره‌های انتقال‌ مدیریتی به‌خصوص بعد از تغییر هر دولت، یکی از همان زمان‌هاست که هر چقدر مدیران و مسئولان بالادستی دیرتر معرفی شوند، کارشناسان پایین‌دست‌تر وظایفشان را به‌سرعت بیشتری به فراموشی می‌سپارند و جا خالی می‌کنند.

  • افت نرخ اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی/ سهم بیشتر مردان از بازار کار

    بیکاری ۱۱/۶ درصدی جمعیت فعال فارغ‌التحصیلان!

    افت نرخ اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی/ سهم بیشتر مردان از بازار کار

    براساس آمارهای موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی، نرخ اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در سال تحصیلی 98-97 به 50 درصد کاهش یافته است، درحالی‌که این رقم در سال 94-93 حدود 60 درصد بود. بررسی‌ها نشان می‌دهد مردان با نرخ اشتغال 58.89 درصد همچنان سهم بیشتری از بازار کار دارند، اما زنان با روندی نزولی به 37.48 درصد کاهش یافته‌اند. همچنین دانشگاه‌های مختلف، از جمله پیام‌نور و فنی‌وحرفه‌ای، با کاهش قابل‌توجهی در نسبت اشتغال مواجه شده‌اند.

  • ۸ ساعت ورزش در ۴۵ دقیقه چقدر واقعیت دارد؟

    ۸ ساعت ورزش در ۴۵ دقیقه چقدر واقعیت دارد؟

    این روزها که تبلیغات در فضای مجازی افسار پاره کرده است و هر روز سروکله یک دستگاه و متد جدید برای بازسازی صورت و بدن افراد متناسب با شاخص‌های روز جامعه پیدا می‌شود، شیوه‌های تبلیغی مربوط به لاغری و تناسب اندام نیز به اوج خود رسیده؛ از وعده کم‌کردن ۱۰کیلو وزن در ۷۲ ساعت گرفته تا تبلیغات عریض و طویل باشگاه‌های بدون تحرک! تبلیغاتی با ادعای به‌کارگیری روش‌های نوین در عرصه ورزش که بیشتر از این‌که تناسب اندام و سلامت افراد هدف‌شان باشد، جیب آنها را نشانه گرفته است!

  • رتبه بندی سالم‌ترین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۴

    رتبه بندی سالم‌ترین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۴

    سلامت ملت‌ها توسط عوامل متعدد و به هم پیوسته‌ای شکل می‌گیرد، از کیفیت سیستم مراقبت‌های بهداشتی گرفته تا سبک زندگی و رژیم غذایی. اگرچه اندازه گیری این موضوع چالش‌برانگیز است، یک معیار رایج برای ارزیابی سلامت کلی یک جمعیت، میانگین امید به زندگی است.

  • بحران ایمنی کار در معادن ایران/ افزایش ۱۱.۳ درصدی مرگ کارگران بر اثر حادثه

    براساس آمارهای پزشکی قانونی روزانه پنج تا شش کارگر فوت می‌کنند

    بحران ایمنی کار در معادن ایران/ افزایش ۱۱.۳ درصدی مرگ کارگران بر اثر حادثه

    حادثه معدن زغال‌سنگ معدنجو که جان ۵۲ کارگر را گرفت، بار دیگر بحث ضعف ایمنی در محیط کار را به میان آورد. با افزایش مرگ‌ومیرهای ناشی از حوادث کارگری، کارشناسان خواستار ایجاد سازمان‌های تخصصی ایمنی و توجه به حقوق جوامع محلی شدند. در نشستی تحت عنوان "جان کارگران مهم است"، کارشناسان بر نیاز به اصلاحات اساسی در قوانین ایمنی و مهارت‌های کارگران تأکید کردند.

  • چالش های صیادان دریای ورشکستهٔ شمال

    چالش های صیادان دریای ورشکستهٔ شمال

    با آغاز فصل صید ماهیان استخوانی در دریای خزر، صیادان با مشکلات بی‌سابقه‌ای مواجه‌اند؛ پسروی ۱۸ متری دریا، گرانی شدید تجهیزات، نبود بیمه و شرایط سخت مناطق حفاظت‌شده، معیشت ۹ هزار صیاد شمال کشور را به‌ خطر انداخته است. درحالی‌که شیلات تلاش دارد ذخایر ماهی را حفظ کند، صیادان با ابزارهای فرسوده و بدون امکانات به دریای خالی از ماهی می‌روند، تا رزق و روزی خود را از امواج متلاطم کسب کنند.

  • یادداشتی دردناک از فرزند یک کارگر؛ داغی که هرگز التیام نمی‌یابد

    یادداشتی دردناک از فرزند یک کارگر؛ داغی که هرگز التیام نمی‌یابد

    ماجرای کشته‌شدن کارگران معدن طبس، خاطرات تلخ فرزند یک کارگر را زنده کرده است. او از درد و رنجی می‌گوید که در کودکی پس از حادثه‌ برای پدرش تجربه کرده است. این یادداشت تأکیدی است بر نبود حمایت‌های کافی از کارگران و خانواده‌هایشان که با چنین فجایعی مواجه می‌شوند و عمق درد آن‌ها هیچ‌گاه فراموش نمی‌شود.

  • تایید قصور در حادثه معدن طبس/ چه کسانی پاسخگو خواهند بود؟

    تایید قصور در حادثه معدن طبس/ چه کسانی پاسخگو خواهند بود؟

    بازپرس پرونده انفجار معدن زغال سنگ معدنجوی طبس از قصور در ایمن‌سازی معدنچیان خبر داده و اعلام کرده است که تحقیقات کارشناسان در حال انجام است. تاکنون مشخص شده که بخشی از این حادثه به دلیل نبود ایمنی کافی بوده و مسئولان معدن مقصر شناخته شده‌اند. تحقیقات برای تعیین میزان دقیق این قصور و شناسایی افراد مسئول ادامه دارد.

  • داستان درمانگری که 30 سال مصرف‌کننده بود

    داستان درمانگری که 30 سال مصرف‌کننده بود

    محمد داوری، با بیش از 14 سال پاکی از اعتیاد، زندگی خود را به‌عنوان نمادی از امید و رهایی توصیف می‌کند. او داستان زندگی سخت خود را که در سایه اعتیاد و ناامیدی سپری شد، با صراحت و صداقت روایت می‌کند. او 30 سال از عمرش را مصرف‌کننده مواد مخدر بود، سال‌هایی که همه چیزش را از دست داد، از جمله خانواده و شغل. اما اکنون، با پاکی و بهبودی، به عنوان یک درمانگر اعتیاد در تلاش است تا به دیگران کمک کند و با امید، روزنه‌ای برای تغییر در زندگی کارتن‌خواب‌ها و معتادان باز کند.

  • زنگ خطر اعتیاد: دو برابر شدن قیمت تریاک و افزایش مصرف روانگردان‌ها در ایران

    زنگ خطر اعتیاد: دو برابر شدن قیمت تریاک و افزایش مصرف روانگردان‌ها در ایران

    افزایش دو برابری قیمت تریاک و تغییرات ناشی از ممنوعیت کشت خشخاش توسط حکومت طالبان در افغانستان، بازار اعتیاد ایران را تحت تأثیر قرار داده است. در سه سال گذشته، قیمت تریاک تقریباً دو برابر شده و این وضعیت باعث رونق بازار مواد روانگردان، که قیمت کمتری دارند، شده است.

  • 8 راه حل برای مقابله با فقر

    8 راه حل برای مقابله با فقر

    فقر جهانی سال‌ها روندی کاهشی داشته، اما با شیوع بیماری‌های همه‌گیر و مشکلات اقلیمی، این روند در سال‌های اخیر معکوس شده است. با این حال، هنوز می‌توان با همکاری و ارائه راه‌حل‌های مؤثر، آینده‌ای بهتر برای میلیون‌ها نفر ساخت.

  • تامین اجتماعی سختیِ کارِ کارگران را نادیده می‌گیرد

    مسیر سخت بازماندگان معدنجوی طبس برای گرفتن مستمری یک شغل سخت و زیان‌آور

    تامین اجتماعی سختیِ کارِ کارگران را نادیده می‌گیرد

    با پایان یافتن مراسم خاکسپاری جان‌باختگان معدن طبس، خانواده‌ها با واقعیت تلخ قطع حقوق و مشکلات دریافت مستمری مواجه شده‌اند. با وجود قانون تأمین اجتماعی و تبصره‌های مربوط به مشاغل سخت و زیان‌آور، مسیر دستیابی به حقوق قانونی برای بازماندگان، از جمله محاسبه سنوات ارفاقی، پیچیده و دشوار است. این مسیر با تفاسیر متفاوت از قانون و بی‌توجهی به حقوق کارگران، درد و رنج خانواده‌ها را بیشتر می‌کند.

  • هیچ کشوری نتوانسته به اهداف برابری جنسیتی دست یابد

    بررسی نتایج گزارش اخیر سازمان ملل نشان می‌دهد

    هیچ کشوری نتوانسته به اهداف برابری جنسیتی دست یابد

    در گزارش بخش زنان سازمان‌ملل با عنوان «تصویری فوری از برابری جنسیتی در اهداف توسعه پایدار» آمده که پایان دادن به فقر شدید در میان زنان می‌تواند ۱۳۷ سال دیگر با نرخ فعلی تغییر طول بکشد. هیچ کشوری تمام قوانین مربوط به منع تبعیض، جلوگیری از خشونت مبتنی بر جنسیت، حمایت از حقوق برابر در ازدواج و طلاق، تضمین دستمزد برابر و دسترسی کامل به سلامت جنسی و باروری در سیستم قانونی خود جای نداده است. در این گزارش آمده است که برابری جنسیتی در پارلمان‌ها ممکن است قبل از سال ۲۰۶۳ محقق نشود.

  • آیا زیرساخت‌های لازم برای جمعیت 27 میلیونی سالمندان آماده است؟

    آیا زیرساخت‌های لازم برای جمعیت 27 میلیونی سالمندان آماده است؟

    با نزدیک شدن به سال‌های بحرانی ۱۴۱۰ تا ۱۴۳۰، ایران با موجی از سالمندی مواجه خواهد شد که ۳۰ درصد جمعیت کشور را در بر می‌گیرد. درحالی‌که تعداد سالمندان رو به افزایش است، کمبود زیرساخت‌های حمایتی، بیمه‌های تکمیلی، خدمات درمانی و منابع مالی پایدار به یکی از مهم‌ترین چالش‌های آینده تبدیل شده و نیازمند سیاست‌گذاری‌های فوری و موثر است.

  • شیب تند سالمندی در ایران/ وضعیت مبهم لایحه حمایت از حقوق سالمندان

    شیب تند سالمندی در ایران/ وضعیت مبهم لایحه حمایت از حقوق سالمندان

    با کاهش نرخ زاد و ولد، افزایش نرخ تجرد و عدم وجود برنامه‌های جامع حمایتی، بحران سالمندی به یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی آینده کشور تبدیل شده است. درحالی‌که سند ملی سالمندی همچنان در انتظار اجرا است و لایحه حمایت از حقوق سالمندان به تأخیر افتاده، کارشناسان هشدار می‌دهند که ایران فرصت زیادی برای آماده‌سازی زیرساخت‌ها ندارد.

  • «بازماندگی از تحصیل» می‌تواند به یک بحران ملی تبدیل شود

    «بازماندگی از تحصیل» می‌تواند به یک بحران ملی تبدیل شود

    تحقیقات مرکز پژوهش‌های مجلس نشان می‌دهد در حالی که آمار بازماندگی از تحصیل در تحصیلات ابتدایی شامل حدود 10 درصد از دانش‌آموزان می‌شود، با ورود به مقطع متوسطه و سال‌های بالاتر تحصیل، از تعداد دانش‌آموزانی که باید در مدارس ثبت‌نام کنند، کم می‌شود. یعنی افزایش سن، رابطه مستقیمی با ترک تحصیل و افزایش ترک مدرسه دارد.بحران آموزش و پرورش به بازماندگی بیشتر و ترک تحصیل بیشتر، می‌تواند به یک بحران ملی تبدیل شود. جامعه کم‌سواد در تشخیص و دفاع از منافع خودش ناتوان است و به سادگی اسیر بحران‌های اجتماعی مانند بزهکاری و جرم یا بحران‌های اخلاقی مانند دیگری‌ستیزی و پیروی کورکورانه خواهد شد.

  • هشدار کاهش جمعیت: معاون وزیر بهداشت از بحران آینده می‌گوید

    هشدار کاهش جمعیت: معاون وزیر بهداشت از بحران آینده می‌گوید

    در مراسمی که برای معرفی معاون جدید وزیر بهداشت برگزار شد، علیرضا رئیسی از احتمال کاهش چشمگیر جمعیت ایران تا ۳۰ سال آینده خبر داد و تأکید کرد که با ادامه روند کنونی، جمعیت کشور به ۴۲ میلیون نفر خواهد رسید. او این پیش‌بینی را فاجعه‌آمیز دانست و از لزوم اقدامات فوری برای جوان‌سازی جمعیت سخن گفت.

  • خطرات جدی در معادن؛ ایمنی کارگران در سایه بی‌توجهی!

    خطرات جدی در معادن؛ ایمنی کارگران در سایه بی‌توجهی!

    حوادث مرگبار و آسیب‌های جدی در معادن کشور، ناشی از کمبود زیرساخت‌های ایمنی و نظارتی، عدم آموزش کافی کارگران و بی‌توجهی به هشدارهای ایمنی است. با اینکه معدن به عنوان یکی از ظرفیت‌های کلیدی در توسعه پایدار کشور شناخته می‌شود، اما فقدان امنیت و استانداردهای لازم، این بخش حیاتی را به کانون حوادث دلخراش تبدیل کرده است. گزارش‌های اخیر حاکی از این است که تنها ۲۳ درصد از معادن کشور دارای واحد بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست (HSE) هستند و این مسئله ضرورت بازنگری در استانداردهای ایمنی معادن و توجه جدی به امنیت کارگران را دوچندان می‌کند.

  • تلاش‌های بی‌ثمر برای مقابله با گرد و غبار

    تلاش‌های بی‌ثمر برای مقابله با گرد و غبار

    گردوغبار به یکی از جدی‌ترین چالش‌های زیست‌محیطی کشور تبدیل شده و حالا دیگر نمی‌توان آن را «مهمان ناخوانده» دانست. به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، سوءمدیریت‌ها و غفلت‌های طولانی‌مدت در سال‌های گذشته باعث شده تا این مهمان نامطلوب به زندگی‌مان هجوم بیاورد و خساراتی معادل 580 هزار میلیارد ریال را به بار بیاورد. در حالی که منابع داخلی و خارجی به یک نسبت در بروز این معضل نقش دارند، اقداماتی که تاکنون در راستای مقابله با آن انجام شده، به هیچ وجه کافی نبوده و تنها به افزایش روزهای گردوغباری دامن زده است.

  • تامین اجتماعی حق کارگران را گرو می‌گیرد

    تامین اجتماعی حق کارگران را گرو می‌گیرد

    سازمان تامین اجتماعی با اجرای طرح هوشمندسازی لیست حق بیمه کارکنان، به دلیل عدم انجام تعهدات برخی کارفرمایان، خدمات خود را به کارکنان بیمه‌شده محدود کرده است. این در حالی است که طبق مواد ۳۶، ۴۰ و ۵۰ قانون تامین اجتماعی، این سازمان موظف به ارائه خدمات به تمامی بیمه‌شدگان است و نمی‌تواند به بهانه عدم پرداخت حق بیمه توسط کارفرمایان، از انجام مسئولیت‌های خود شانه خالی کند.

  • راهکارهایی برای ایجاد شهرهای دوستدار سالمند در ایران

    راهکارهایی برای ایجاد شهرهای دوستدار سالمند در ایران

    با افزایش جمعیت سالمندان در ایران، توجه به نیازها و رفاه این قشر بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است. از ارتقای سواد سلامت و تغذیه مناسب تا ایجاد محیط‌های شهری قابل دسترسی، مسئولان بر ضرورت ایجاد شهرهای دوستدار سالمند برای بهبود کیفیت زندگی سالمندان تأکید می‌کنند.