-
علائم کلیدی ابتلا به سینوزیت
مطالعات نشان میدهد ۹۰ تا ۹۸ درصد موارد سینوزیت ناشی از علل ویروسی است، بنابراین در مصرف آنتی بیوتیک نباید تعجیل کرد و به طور معمول به عنوان پزشک در مواردی آنتی بیوتیک را تجویز میکنیم که ترشحات چرکی قطعی وجود داشته باشد، بیش از چهار روز از سیر بیماری گذشته باشد و اطمینان پیدا کنیم یک عفونت باکتریال به صورت ثانویه روی عفونت ویروسی سوار شده باشد.
-
پاییز و افزایش بیماریهای تنفسی: هشدارها درباره آلودگی هوا و عوارض آن
آیا پاییز شما را در معرض خطر قرار میدهد؟ آلودگی هوا و بیماریهای تنفسی به هم پیوستهاند!
-
تنهایی؛ عامل مهم در ابتلا به زوال عقل
تحقیقات جدید نشان میدهد که «تنهایی» در میانسالی و سالمندی، خطر ابتلا به زوال عقل را تا ۳۱ درصد افزایش میدهد.
-
چاقی، عامل ۴۰ درصد از سرطانهای سینه در زنان یائسه
یک مطالعه جدید نشان میدهد که چاقی به عنوان عاملی قویتر از آنچه تصور میشد، در ۴۰ درصد از موارد سرطان سینه هورمون مثبت در زنان یائسه نقش دارد.
-
کمردرد: ۵ منشاء اصلی و ضرورت جراحی در ۱۰ درصد موارد
در آستانه روز جهانی ستون فقرات، متخصصان به بررسی عوامل بروز کمردرد پرداختند و هشدار دادند که در حالی که این مشکل یکی از شایعترین بیماریهای عضلانی-اسکلتی است، تنها ۱۰ درصد از موارد به جراحی فوری نیاز دارند.
-
پوکی استخوان: بیماری خاموشی که به هشدار نیاز دارد؛ آغاز پویش همگانی آگاهیرسانی
معاون بهداشت وزارت بهداشت در آستانه روز جهانی پوکی استخوان، به شدت بر لزوم آگاهیرسانی در مورد این بیماری خاموش و خطرناک تاکید کرد و از شروع پویش همگانی برای پیشگیری و مدیریت این بیماری خبر داد.
-
بدترین مکان برای نگهداری تخم مرغ
تخم مرغ ماده غذایی سرشار از پروتئین، ویتامین و مواد معدنی است و یک غذای سالم و سیر کننده و ارزان بوده که می توانید آن را در رژیم غذایی خود جای دهید؛ اما متخصصان هشدار می دهند که نگهداری غیر صحیح از تخم مرغ، نه تنها فایده ای به بدن شما نمی رساند، حتی ممکن است شما را در معرض بیماری های جدی قرار دهد.
-
بهترین و صحیح ترین روش عذرخواهی
آگاهی بر چگونگی و زمان مناسب عذرخواهی میتواند به ترمیم آسیبهای یک رابطه کمک کند، اما اگر عذرخواهی شما صادقانه نباشد، ممکن است اوضاع را بدتر کنید.
-
ارتباط کمبود کلسیم و بی حسی بدن
بیشتر افراد بزرگسال روزانه به ۱۰۰۰ میلیگرم کلسیم نیاز دارند؛ اما خانمهای بالای ۵۰ سال و آقایان بالای ۷۰ سال به ۱۲۰۰ میلیگرم کلسیم در روز نیازمندند
-
ایمپلنت دندانی: گزینهای مناسب برای چه افرادی؟
متخصصین دندانپزشکی به بررسی شرایط لازم برای استفاده از ایمپلنت دندانی پرداخته و تأکید میکنند که این درمان مناسب بسیاری از افراد است، اما باید با احتیاط و تحت نظر متخصص انجام شود.
-
روش مقابله با کمر درد زندگی کارمندی!
کمر درد یک مشکل شایع در جهان است و سبک زندگی کارمندی امروزی را می توان مهم ترین دلیل افزایش این درد دانست! خطر ابتلا به کمر درد می تواند در افراد دارای اضافه وزن، پیرتر یا مبتلا به شرایط مرتبط با استرس افزایش یابد. متخصصان می خواهند بدانند که کدام مداخلات سبک زندگی برای افراد مبتلا به کمر درد موثرترین خواهند بود.
-
خطرات ایستادن طولانیمدت برای سلامت قلب و عروق
تحقیقات جدیدی که در مجله «اپیدمیولوژی» (Epidemiology) منتشر شده است، نشان میدهد که ایستادن هم پیامدهای خاص خودش را دارد، بهویژه وقتی حرف «سلامت قلب» به میان میآید.
-
اختلال خودشیفتگی چیست و چه علائمی دارد؟
خودشیفتگی از نظر روانشناسی یعنی چه؟ از نظر روانشناسان، خودشیفتگی یک اختلال شخصیتی عمیق است که احساس برتری و استحقاق بیمورد به وجود میآورد. تفاوتهای زیادی بین خودشیفتگی و عزت نفس وجود دارد. برای اینکه اثرات مخرب این اختلال پیچیده بر زندگی فرد و اطرافیانش کاهش پیدا کند، لازم است از افراد متخصص و حرفهای کمک بگیرند. بهترین راه حل در حال حاضر، شرکت در دورههای آموزشی استاد فرناز قورچیان است.
-
خطرات مسمومیت با الکل: نجات جان با شناسایی سریع علائم و اقدام فوری
مسمومیت با الکل، به ویژه انواع تقلبی آن، یک تهدید جدی برای سلامت عمومی به شمار میرود. دکتر کشاورز ملکی، سرپرست گروه تجویز و مصرف فراوردههای سلامت سازمان غذا و دارو، درباره افزایش موارد مسمومیت با الکل، به خصوص متانول، هشدار داده و اهمیت شناسایی سریع علائم و اقدامات درمانی فوری را تأکید میکند.
-
درک اختلال اوتیسم: علائم، علل و روشهای تشخیص
اختلال اوتیسم، یک اختلال عصبی پیچیده، بر تعامل اجتماعی و رفتار افراد تأثیر میگذارد. علائم این اختلال معمولاً در اوایل کودکی نمایان میشود و شناخت زودهنگام آن میتواند به بهبود کیفیت زندگی کمک کند.
-
حفظ بافت در جراحیهای نوین سرطان سینه؛ بهبود کیفیت زندگی بیماران
با پیشرفتهای نوین در جراحی سرطان سینه، امکان حفظ بافت پستان در حین درمان فراهم شده و این تغییرات به کاهش عوارض روحی و جسمی بیماران کمک میکند.
-
روش های درمانی سرطان دهانه رحم
دهانه رحم قسمت پایینی رحم است، جایی که رحم به واژن می رسد. سرطان دهانه رحم (سرطان سرویکس) زمانی اتفاق میافتد که سلولهای طبیعی در دهانه رحم، به سلولهای غیرطبیعی تبدیل میشوند و خارج از کنترل، رشد میکنند. اکثر افرادی که در مراحل اولیه، سرطان دهانه رحم آنها تشخیص داده می شود و درمان می شوند؛ پیامد بسیار خوبی دارند.
-
کمبود کدام ویتامین باعث استرس می شود؟
مطالعات متعدد، ارتباط میان کمبود ویتامینهای خاص و اختلالات اضطراب و استرس را ثابت کرده است. شاید یک مشاوره ساده با پزشک و استفاده از مکملهای ویتامین میتواند راه سادهای برای درمان این اختلالات باشد.
-
مکملهای غذایی؛ سلاحی موثر در مبارزه با سرطان مغز
تغذیه سالم و استفاده از مکملهای غذایی میتواند نقش حیاتی در پیشگیری و درمان سرطان داشته باشد. بیماران سرطانی که به سوءتغذیه دچار هستند، باید بهطور ویژه به این موضوع توجه کنند، زیرا مکملها میتوانند به تقویت سیستم ایمنی و کاهش خطر پیشرفت بیماری کمک کنند. در این مقاله به مهمترین مکملهایی که میتوانند در مبارزه با سرطان مغز مؤثر باشند، پرداخته میشود.
-
جراحی: آخرین گزینه درمان چاقی؛ خطرات داروهای لاغری و عوارض مخرب آنها
دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی، دکتر محمد هاشمی، به بررسی افزایش چاقی در کودکان و نوجوانان، عوارض ناشی از چاقی، و راهکارهای درمانی شامل جراحی و خطرات داروهای لاغری پرداخت.
-
آلودگی هوا: عامل اصلی افزایش آسم در کشور
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، علیرضا زالی، از ارتباط مستقیم آلودگی هوا با افزایش بیماری آسم در کشور خبر داد و بر ضرورت توجه به این بحران سلامت تأکید کرد. بر اساس برآوردها، حدود ۹ تا ۱۳ درصد از جمعیت کشور به این بیماری مبتلا هستند که بخش عمدهای از آن را کودکان تشکیل میدهند.
-
4 چیزی که باعث ایجاد چین و چروک می شود
ایجاد خطوط ظریف و چین و چروک بخشی طبیعی از روند پیری است.
-
کم خونی ارثی قابل درمان است؟
کم خونی ارثی یک بیماری ژنتیکی است که در آن فرد ژنهای غیرطبیعی را از یک یا هر دو والدین به ارث میبرد. این موضوع منجر به کاهش توانایی گلبولهای قرمز خون برای حمل اکسیژن در سراسر بدن میشود.
-
ارتباط مصرف بیش از حد چای و ابتلا به این بیماری ها
با مصرف بیش از حد چای ممکن است به برخی از بیماری ها نظیر مشکلات گوارشی یا کم خونی دچار شویم.
-
پف زیر چشم می تواند نشانه بیماری قلبی باشد؟
دیابت و فشار خون بالا می تواند به قلب و کلیه ها آسیب برساند. اگر بیماری قلبی دارید، احتمالاً بیماری کلیوی دارید و بالعکس.
-
افسردگی در سالمندان: علل، شیوع و راهکارهای درمان
افسردگی در میان سالمندان یک مشکل شایع و نگرانکننده است که طبق آمار جهانی بیش از ۱۴ درصد از این گروه سنی را تحت تأثیر قرار میدهد. در خانههای سالمندان، این رقم به بیش از ۷۰ درصد میرسد. این مقاله به بررسی علل، شیوع و راهکارهای مؤثر در درمان افسردگی در سالمندان میپردازد.
-
ناشنوایی و کمشنوایی؛ معلولیت پنهان و چالشهای اجتماعی آن
ناشنوایی و کمشنوایی، دو مشکل شنوایی که به عنوان «معلولیت پنهان» شناخته میشوند، با باورهای نادرست اجتماعی و کمتوجهی عمومی مواجهاند. این موضوعات نه تنها سلامت افراد را تحت تأثیر قرار میدهند، بلکه به نظام سلامت نیز هزینههای سنگینی تحمیل میکنند. دکتر سعید محمودیان، رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت، بر لزوم آگاهیرسانی و غربالگری مناسب در این زمینه تأکید دارد.
-
سندرم آسپرگر چیست و چه تفاوتی با اوتیسم دارد؟
ممکن است تا به حال با کودکانی مواجه شده باشید که اگر چه توانایی یادگیری دارند اما هنگام برقراری ارتباط اجتماعی، انجام برخی فعالیتها و رفتارها دچار محدودیت یا مشکل میباشند. این اختلال سندرم آسپرگر نام دارد.
-
درمان بیماریهای فصل سرما با طب ایرانی
از آنجایی که همراه با فصل سرما آنفلوآنزا و برخی از سویههای جدید کرونا و یک سری از بیماریهای ویروسی دیگر نیز از راه میرسند. لزوم پیشگیری و استفاده از مناسبترین شیوهها برای درمان این بیماریها بیش از سایر فصلهای سال ضروری به نظر میرسد.
-
آمار عجیب حیوان گزیدگی در ایران
مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اخیراً آمار نگرانکنندهای از موارد حیوان گزیدگی در کشور منتشر کرده است. در سال ۱۴۰۲، مجموع موارد حیوان گزیدگی به ۳۸۶ هزار و ۵۲۱ مورد رسیده که از این تعداد، ۱۸ مورد مبتلا به هاری شدهاند. همچنین، در این سال، ۹ هزار و ۶۵۱ مورد مارگزیدگی و ۶۳ هزار و ۷۶۰ مورد عقرب گزیدگی ثبت شده است.