-
آیا تغییرات اقلیمی میتواند احتمال زلزله را افزایش دهد؟
بر اساس تحقیقات جدید دانشگاه میامی، تغییرات اقلیمی با وجود اینکه مستقیماً منجر به زلزله نمیشود، میتواند شرایط زمینشناسی را به نحوی تغییر دهد که احتمال وقوع زلزله در برخی مناطق افزایش یابد.
-
آزارگری کودکان پنهان در لایههایی از شرم
براساس گزارشهای جهانی، آمار دقیقی از تعداد کودکانی که در یک سال گذشته در جهان مورد تعرض و تجاوز قرار گرفتهاند، در دسترس نیست. این موضوع به دلیل ماهیت پنهانی و پیچیدگیهای فرهنگی، اجتماعی و قانونی در کشورهای مختلف، بهویژه در زمینههای مربوط به کودکان، بهسختی قابل اندازهگیری است.
-
ابلاغ «راهنمای کشوری خدمات مامایی و زایمان ۱۴۰۴» به دانشگاههای علوم پزشکی
رئیس مرکز جوانی جمعیت و سلامت خانواده وزارت بهداشت از ابلاغ و انتشار بازنگری چهارم «راهنمای کشوری خدمات مامایی و زایمان» ویژه سال ۱۴۰۴ خبر داد؛ سندی علمی که بهعنوان مرجع رسمی ارائه مراقبتها و آموزشهای مامایی در سراسر کشور مورد استفاده قرار میگیرد.
-
هشتگ پز نیست، سبک زندگیمه میلیونی شد
حواشی حرکت عجیب گلزار در اینستاگرام
میلیونی شدن هشتک « پز نیست، سبک زندگیمه» و ناداستانهای تصویری مردم با این عبارت از نشان دادن کیف پول و حساب بانکی خالی تا غذای ساده و هل دادن ماشین خراب و... بیانگر این است که در میانه بحران اقتصادی که عموم مردم با آن دست و پنجه نرم میکنند، منتشر شدن چنین تصاویر و اظهارنظرهایی خطا و برخلاف حال عمومی جامعه است.
-
هشدار درباره مهاجرت پزشکان و ناکارآمدی بیمارستانهای کوچک/ آموزش پزشکی بدون "اقتصاد سلامت" ناقص است
مشاور عالی وزیر بهداشت با هشدار نسبت به پدیده مهاجرت پزشکان و ناکارآمدی اقتصادی برخی بیمارستانهای دولتی، خواستار بازنگری جدی در ساختار آموزش پزشکی، افزایش بهرهگیری از فناوریهای نوین و گنجاندن اقتصاد سلامت در آموزش پزشکان شد.
-
هزینه سنگین آلودگی هوا بر جان و اقتصاد ایرانیان؛ ۵۱ هزار مرگ زودرس در یک سال
آلودگی هوا در سال ۱۴۰۰ جان ۵۱ هزار ایرانی را گرفت، ۴۲۰ هزار سال عمر مفید را از بین برد، و باعث شد امید به زندگی در زنان و مردان تا ۱.۸ سال کاهش یابد. این مرگهای خاموش نه تنها بر سلامت، بلکه بر بهرهوری و اقتصاد کشور نیز اثر مخرب گذاشتهاند.
-
با مصرف این آبمیوهها از سکته مغزی پیشگیری کنید
پیشگیری از وقوع سکته مغزی در میان ایرانیان بیش از پیش ضروری به نظر میرسد.
-
هشدار وزش باد شدید و گردوخاک در اغلب مناطق کشور تا چهارشنبه
سازمان هواشناسی با صدور هشدار جدید اعلام کرد از امروز تا چهارشنبه بیشتر مناطق کشور بهویژه نواحی غربی و شمالی با وزش باد شدید، رعد و برق، بارش باران و احتمال گردوخاک مواجه خواهند بود. تهران نیز از عصر امروز با افزایش سرعت باد و گردوخاک روبهرو میشود.
-
ارتقای کیفیت زندگی کودک در بزرگسالی با گفتاردرمانی
گفتاردرمانی به شما کمک میکند توانایی صحبت کردن و برقراری ارتباط با زبان را بهبود بخشید.
-
هشدار درباره بحران اقتصادی در درمان دولتی
نیمی از بیمارستانهای کشور زیاندهاند
جانشین وزیر بهداشت با اشاره به اینکه بیش از نیمی از بیمارستانهای دولتی کشور کمتر از ۱۰۰ تخت دارند، تأکید کرد که این مراکز از نظر اقتصادی تراز مثبت ندارند و ادامه فعالیت آنها صرفه اقتصادی ندارد. او همچنین به چالشهای مهمی چون افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی بدون تأمین زیرساخت، ضعف آموزش اقتصاد سلامت، و نابرابری در دسترسی به خدمات درمانی پرداخت.
-
باورهای غلط درباره قهوه
«اعتیاد» شاید کلمه زیاد مناسبی برای توصیف علاقه مفرط به نوشیدن قهوه نباشد. درحالیکه فرد به بیدار شدن با قهوه مورد علاقه خود عادت میکند، این اثر دائمی نیست.
-
در گفتگو با جراح نخستین پیوند قلب در عمان
افتخاری در سایه اعتماد به پزشکی ایران
دکتر سیدمحسن میرحسینی، فوقتخصص پیوند قلب و عضو هیأت علمی دانشگاه علومپزشکی شهیدبهشتی بهعنوان یکی از حاذقترین جراحان پیوند قلب در سطح منطقه و کشورهای اروپایی نخستین جراحی پیوند قلب عمان در بیمارستان رویال مسقط را به نام ایران ثبت کرد.
-
حمله قلبی در زنان چه تفاوتی با مردان دارد؟
حمله قلبی یا انفارکتوس میوکارد (Myocardial Infarction) یکی از دلایل اصلی مرگومیر در سراسر جهان است. درحالیکه اغلب علائم و الگوهای این بیماری بر پایه مطالعات مردانه تعریف شدهاند، پژوهشهای جدید نشان میدهند که حمله قلبی در زنان میتواند علائمی متفاوت، روند تشخیص دشوارتر و پیشآگهی متفاوتتری نسبت به مردان داشته باشد. در این مقاله، به تفاوتهای کلیدی در بروز، علائم، تشخیص، درمان و پیامدهای حمله قلبی در دو جنس پرداخته میشود.
-
جعبههایی که جان میگیرند؛
هشدار درباره داروهای تقلبی با بستهبندی جعلی
با افزایش گزارشها از بستهبندیهای تقلبی داروهای گرانقیمت و آرایشی، کارشناسان صنعت چاپ نسبت به لزوم استانداردسازی امنیت بستهبندیها هشدار دادند. به گفته امیرهومن محمدی، فعال حوزه چاپ و بستهبندی، همایش فارمکس فرصتی برای بررسی راهکارهای جلوگیری از تقلب در داروها خواهد بود.
-
تأثیر داروهای خواب بر کیفیت زندگی سالمندان
بیخوابی یکی از نگرانیهای مهم برای سلامت و کیفیت زندگی سالمندان است؛ بهطوریکه حدود نیمی از افراد بالای ۶۵ سال علائم بیخوابی را تجربه میکنند. در مطالعهای جدید، پژوهشگران کالج بهداشت و توسعه انسانی دانشگاه ایالت پنسیلوانیا و دانشگاه پزشکی تایپه، دادههای پنجسالهای از سالمندان در ایالات متحده را بررسی کردند. یافتهها نشان داد که شدت بیشتر علائم بیخوابی و استفاده از داروهای خوابآور با افزایش خطر ناتوانی در سال بعد همراه است.
-
تنفس بیدغدغه در پایتخت؛ هوای تهران قابلقبول شد
پس از روزی آلوده برای گروههای حساس، امروز تهران هوایی با کیفیت «قابل قبول» دارد و نفس کشیدن در پایتخت کمی آسانتر شده است.
-
هشدار بیماریهای خاموش؛ سبک زندگی ناسالم ایران را بیمار کرده است
با افزایش نگرانکننده بیماریهایی مثل دیابت و فشار خون، وزارت بهداشت وارد عمل شده تا با اصلاح سبک زندگی و توسعه خدمات بهداشتی، زنگ خطر بیماریهای غیر واگیر را خاموش کند.
-
خانهتکانی بدن؛ پیادهروی و کارهای روزمره، سد راه سرطان!
پژوهشهای جدید نشان میدهند که حتی فعالیتهای ساده روزانه مانند پیادهروی یا انجام کارهای خانه، میتوانند نقش مهمی در کاهش احتمال ابتلا به سرطان ایفا کنند.
-
تهران روی موج امید؛ ذخایر خون جان گرفت!
با افزایش استقبال مردم از اهدای خون، حالا تعادل میان دریافت و توزیع خون در مراکز درمانی تهران برقرار شده و نگرانیها از کمبود خون در پایتخت رنگ باخته است.
-
چشمهایی که کرونا را لو میدهند!
گرچه اغلب کرونا را با تب و سرفه میشناسیم، اما گاهی اولین نشانههای آن از چشمها شروع میشود؛ جایی که قرمزی، تاری دید یا حتی درد میتواند هشداری برای شروع یک درگیری جدی با ویروس باشد.
-
آیا این سنگ سرطان زا است؟
مطالعات علمی نشان دادهاند که میزان تشعشعات سنگ گرانیت در کاربردهای ساختمانی معمولاً بسیار ناچیز است و خطر سرطانزایی آن هنوز بهطور قطعی اثبات نشده است.
-
افزایش همکاریهای ایران و چین در زمینه دارو و تجهیزات پزشکی
محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت کشورمان ضمن تشکر از برگزارکنندگان چینی و ایرانی برای برگزاری این رویداد، اظهار کرد: همکاری در حوزه سلامت یکی از ابعاد حقوق بشری بوده و از گذشته ایران و چین همکاریهای خوبی در حوزه سلامت داشته اند.
-
انتقال آلزایمر از پدر به فرزند
بر اساس یافتههای منتشر شده، افرادی که پدرانشان مبتلا به آلزایمر شدهاند، پروتئینهای تاو در مغزشان بیشتر پخش میشود.
-
هشدار وزارت بهداشت:
آبله مرغان در بزرگسالی خطرناکتر است
معاون بهداشت وزارت بهداشت از افزایش موارد شدید آبلهمرغان در بزرگسالانی که در کودکی با این ویروس مواجه نشدهاند هشدار داد.
-
ایجاد کارگروه مشترک تخصصی ما بین وزارت بهداشت و ستاد سمن های شهر تهران
مدیر کل سازمانهای مردم نهاد و خیرین سلامت وزارت بهداشت، اظهار داشت: در حال حاضر، وزارت بهداشت با حدود سههزار موسسه خیریه و سازمان مردمنهاد در سطح کشور همکاری دارد و مسئولیت صدور تأییدیههای تخصصی، نظارت، پشتیبانی و تسهیل فعالیت این تشکلها در حوزه سلامت را از طریق ادارهکل خیرین و سمنهای سلامت برعهده دارد.
-
به مناسبت روز جهانی مالاریا
دستاوردهای ایران در مهار مالاریا
۲۵ آوریل مطابق با ۵ اردیبهشت ماه به عنوان روز جهانی مالاریا است.
-
آهن در این میوهها بیشتر است
بدن برای ساخت هموگلوبین، پروتئین موجود در گلبولهای قرمز و برخی هورمونها به آهن نیاز دارد. آهن همچنین از ماهیچهها، مغز استخوان و عملکرد اندامهای سالم حمایت میکند.
-
هوای تهران ناسالم شد
کیفیت هوای تهران از ابتدای سال تاکنون، ۶ روز «پاک» و ۲۸ روز «قابل قبول» و یک روز «ناسالم برای گروههای حساس» بوده است
-
مصرف داروی لاغری، بدون ورزش تراکم استخوان را کاهش می دهد
پوکی استخوان به عنوان یک «بیماری خاموش» شناخته میشود و معمولاً تا زمان بروز شکستگی، بهویژه در نواحی لگن، مچ دست یا ستون فقرات، علائم چندانی ندارد. این بیماری هم زنان و هم مردان را تحت تأثیر قرار میدهد، اما بالاترین خطر کاهش تراکم استخوان در زنان یائسه دیده میشود. این نکته اهمیت غربالگری را به ویژه برای زنان ۶۵ ساله و بالاتر، که به انجام اسکن سنجش تراکم استخوان توصیه شدهاند، برجسته میکند.دکتر اسا دیویس، استاد پزشکی خانواده و جامعه در دانشگاه مریلند، بر اهمیت این غربالگری تأکید کرده و هشدار میدهد که پوکی استخوان میتواند به ناتوانی و حتی مرگ منجر شود. بر اساس پژوهشها، ۲۱ تا ۳۰ درصد افرادی که دچار شکستگی لگن میشوند، در سال اول فوت میکنند.با توجه به آمارها، از هر پنج زن بالای ۵۰ سال در آمریکا، حداقل یک نفر مبتلا به این بیماری است که نیاز به توجه جدی به مسائل پیشگیری و شناسایی زودهنگام را نشان میدهد.
-
دانشمندان فرمول «یک روز عالی» را کشف کردند
بر اساس یک تحقیق جدید از دانشگاه بریتیش کلمبیا، برنامهریزی هوشمندانه فعالیتهای روزانه میتواند کیفیت زندگی و احساس رضایت افراد را به طرز چشمگیری بهبود بخشد. این پژوهش نشان میدهد که ترکیبی از زمانگذاری مناسب با خانواده، دوستان و ورزش، به همراه محدود کردن زمان استفاده از صفحات نمایش، میتواند فرمول رسیدن به یک «روز عالی» را برای بسیاری از افراد ارائه دهد.