-
فرونشست ممکن است تا صحن مطهر امام رضا برسد
براساس آخرین گزارش سازمان زمینشناسی، مشهد، به عنوان دومین کلان شهر بزرگ ایران گوی سبقت در فرونشست را از بقیه مناطق ایران ربود.
-
وقتی آییننامه کاهش مصرف کیسههای پلاستیکی اجرایی نمیشود
سالانه حدود ۴۵۰ میلیون تن پلاستیک در جهان تولید میشود
سالانه حدود ۴۵۰ میلیون تن پلاستیک در جهان تولید میشود. سهم ایران حدود ۴ میلیون و ۳۰۰ تا ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات پلاستیکی و پلیمری است. بخش بزرگی از این ۴ میلیون تن زباله پلاستیکی بازیافت نشده و به محیط زیست آسیبهای جدی وارد میکنند. این زبالهها اغلب به رودخانهها و سواحل شمال کشور وارد و باعث تخریب محیط زیست آبی میشوند. با توجه به افزایش جمعیت و رشد مصرفگرایی در کشور، بدون اقدامات جدی به سوی کاهش مصرف پلاستیک و بهبود سیستمهای مدیریت پسماند، این معضل بهویژه در مناطق شهری و صنعتی افزایش خواهد یافت.
-
پیشبینی زلزلههای شدید از ماهها قبل: یک رویکرد نوآورانه
محققان به تازگی رویکردی نوین برای پیشبینی زلزلههای بزرگ ارائه کردهاند که امکان شناسایی وقوع این زمینلرزهها را روزها و حتی ماهها قبل از وقوع آنها فراهم میآورد.
-
چرا جنگلهای ارزشمند حرا در معرض تهدیدند؟
چابهار، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، قشم و خوزستان از جمله استانهای صاحب جنگلهای حرا هستند و هرمزگان با 19هزار هکتار، بیشترین وسعت را بهخود اختصاص داده است. مانگروها زندهزا هستند، یعنی نهال روی خود اندام گیاه رشد کرده و سپس در آب میافتد و به رشدش ادامه میدهد و سر از آب درمیآورد. بهرهبرداری از این گیاهان بهعنوان علوفه دام، آبزیپروری کنار این جنگلها و آلودگیهای نفتی مهمترین آسیبهایی است که جنگلهای حرا را تهدید میکند.
-
کیفیت هوای تهران به وضعیت «قرمز» رسید
شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اعلام کرد که کیفیت هوای پایتخت در تاریخ ۲۴ شهریور در وضعیت «ناسالم» قرار دارد.
-
رگبار و رعدوبرق در نقاط مختلف کشور؛ پیشبینی وضعیت جوی تا پایان هفته
رییس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی از وقوع رگبار و رعدوبرق در نقاط مختلف ایران و وزش باد شدید در نیمه شرقی و نواحی مرکزی کشور در روزهای آینده خبر داد.
-
بازگشت یوزپلنگ به منطقهای متروکه پس از ۴۰ سال
یوزپلنگ، این گربهسان با شکوه و نجیب، که به عنوان یکی از ارزشمندترین گونههای حیات وحش ایران شناخته میشود، پس از سالها به زیستگاه قدیمی خود در منطقه چشمه کرباسی در پارک ملی توران بازگشته است. مشاهدات اخیر از ردپای یوزپلنگ در این منطقه نشان از موفقیت طرح حفاظت مشارکتی دارد که با همکاری مردم محلی و سازمان حفاظت محیط زیست اجرا شده است.
-
کاهش نسبی دما در اغلب مناطق کشور از فردا تا یکشنبه
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی از کاهش نسبی دما و بارشهای پراکنده در برخی مناطق کشور طی روزهای آینده خبر داد.
-
تاکید بر شفافیت و "سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری" و حفاظت مشارکتی در حکم شینا انصاری
حمید ظهرابی سرپرست محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست شد
دکتر حمید ظهرابی به عنوان سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست انتخاب شد. شفافیت، پیشگیری از تعارض منافع و فساد، "سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری" در حوزه محیط زیست و حفاظت مشارکتی از جمله موضع هایی است که در حکم رییس سازمان محیط زیست بر آن تاکید شده است.
-
افزایش 50 درصدی نرخ ورودی به مناطق حفاظتشده پس از 10 سال
سازمان حفاظت محیطزیست پس از یک دهه موفق به افزایش 24 تا 50 درصدی نرخ ورودی به مناطق حفاظتشده و موزههای طبیعی کشور برای اتباع ایرانی و خارجی شده است. این در حالی است که آییننامه تعیین این نرخها از سال ۱۳۹۱ تصویب شده بود و طبق قانون، قرار بود هر ۳ سال یکبار بر اساس تورم بهروزرسانی شود، اما برای مدتی طولانی این امر محقق نشده بود.
-
آیا خشکسالی و حوادث شدید آبوهوایی در پیش است؟
محققان نسبت به افزایش خشکسالی و حوادث شدید آبوهوایی هشدار دادهاند و تأکید میکنند که این تغییرات تهدیدی جدی برای اکوسیستمها و زیرساختهای انسانی است.
-
نبود زیرساخت و ناآگاهی مردم علت انباشت زبالهها
همانطور که احتمالا تمام ما در فضای مجازی و سایر رسانهها دیدیم، بسیاری افراد از نبود زیرساخت برای مشکل دفع زباله انتقاد کردهاند اما حتی اگر سطل زباله وسط جنگل هم تعبیه میشد، پاسخگوی این تعداد مسافر و حجم زبالههای تولیدشده بود؟ حتی اگر فرض را بر این بگذاریم که در تمام شهر و گوشهوکنار طبیعت سطل زباله بود، آیا این استانها توان جمعآوری، دفن یا بازیافت این حجم زبالههای تولیدشده را داشتند؟
-
کیفیت هوای تهران در وضعیت «قابل قبول» قرار دارد
طبق اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، میانگین کیفیت هوای پایتخت در تاریخ ۲۱ شهریور در شرایط «قابل قبول» قرار دارد.
-
پیشبینی بارش و رعد و برق در استانهای مختلف کشور طی روزهای آینده
رییس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی از احتمال وقوع رگبار و رعد و برق در نقاط مختلف کشور طی روزهای آینده خبر داد.
-
فاجعه ی عظیمی که طبیعت شمال کشور را تهدید می کند
تولید زباله و ریختن آشغال؛ نه یک اتفاق ساده، بلکه به فاجعهای عظیم برای شمال کشور تبدیل شده است. با اینکه هر بار گفته میشود با برنامهریزی نهادهای مرتبط، برای جمعآوری و اطلاعرسانی و فرهنگسازی میتوان این معضل را مرتفع ساخت، اما زبالهها به گرهی کور تبدیل شدهاند که دیگر با دندان هم باز نمیشوند.
-
آلودگی هوا در تهران: هشدار برای گروههای حساس
بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران میانگین کیفیت هوای پایتخت هماکنون (۱۹ شهریور) در شرایط ناسالم برای گروههای حساس است.
-
جزئیات بیمه حیوانات در خطر انقراض
برای حفاظت از این گونهها، سازمان حفاظت محیطزیست از اجرای ایده جدید حفاظت از حیاتوحش خبر میدهد؛ ایدهای که علاوه بر «صندوق ملی محیطزیست» و «صندوق بیمه محصولات کشاورزی» شرکتهای بیمه علاقهمند به حیاتوحش را هم پای کار میآورد.
-
هشدار هواشناسی: رگبار و رعد و برق در برخی از نقاط کشور
رییس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی از وقوع رگبار و رعد و برق در برخی نقاط کشور و وزش باد شدید در نوار شرقی، بخشهایی از مرکز، دامنههای جنوبی البرز و جنوب غرب کشور خبر داد.
-
سازمان جنگلها پیشنهاد عضویت استانداران و نمایندگان زاگرسنشین در کارگروه جنگلهای زاگرس را داد
چرا زاگرس به فراموشی سپرده شده است؟
شعبانیان، زاگرس را یک بومسازگان بسیار مهم با نقش ارزنده اما شکننده توصیف میکند که توجه ویژه میخواهد. او کارگروه پیشین احیای زاگرس را که با ریاست معاون رئیسجمهور تشکیل میشد مفید به حال زاگرس ندانست اما در همین جلسه به نماینده ویژه رئیس سازمان برنامه و بودجه پیشنهاد تشکیل کارگروهی را داد که حتماً استانداران و نمایندگان استانهای زاگرسنشین هم در آن عضو باشند. اعضای کارگروه پیشین تنها شامل وزرایی همچون کشور، نیرو، جهاد کشاورزی و... بودند. به گفته او، آنچه در کارگروه پیشین رقم میخورد، بیشتر گفتاردرمانی بود تا یک نتیجه که بتواند مرهمی بر صدها زخم جنگلهای زاگرس بگذارد.
-
افزایش بیرویه سگهای ولگرد؛ تهدیدی برای انسان و حیاتوحش
همه ما کموبیش حیوانات را دوست داریم و به محض دیدن سگ یا گربهای بلاصاحب احساساتمان جریحهدار میشود و تمایل به کمککردن و غذادادن به آنها را داریم. هرچند که داشتن حس مثبت به حیوانات و طبیعت و آسیب نزدن به آنها در نوع خود امری پسندیده و برای حفظ محیطزیست لازم است اما از آنجا که سگهای ولگرد عامل انقراض حداقل ۱۱ گونه و همچنین تهدید بالقوه برای ۱۸۸ گونه دیگر در حیات وحش ایران محسوب میشوند، چنین موضوعی در مورد این دسته از حیوانات نهتنها غیراخلاقی بلکه ویرانکننده است.
-
کیفیت هوای امروز تهران چگونه است؟
بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران میانگین کیفیت هوای پایتخت هماکنون (۱۹ شهریور) در شرایط ناسالم برای گروههای حساس است.
-
آسیب های جدی پرورش ماهی تیلاپیا برای محیط زیست
با اینکه سازمان حفاظت محیطزیست تیلاپیا را در «فهرست گونههای گیاهی و جانوری غیربومی مضر برای تالابها» اعلام کرده است اما این ماهی بهصورت پنهان و بدون نظارت در کشور پرورش داده و در بازارهای غذایی نیز خرید و فروش میشود.
-
تداوم تنفس هوای «ناسالم برای گروههای حساس» در تهران
بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران میانگین کیفیت هوای پایتخت هماکنون (۱۸ شهریور) در شرایط ناسالم برای گروههای حساس است.
-
امسال پاییز دیرتر شروع میشود؟
رییس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان گفت: باتوجه پدیده آب و هوایی امسال پاییز دیرتر شروع و میانگین بارش کشور کمتر از میانگین بلندمدت پیشبینی میشود.
-
سازمان منابع طبیعی خواستار فسخ قرارداد یک طرح گردشگری در هیرکانی شد
چطور میشود سرمایههای ملی را اجاره داد؟
شروع دوباره ساخت یک پارکینگ در جنگلهای باستانی هیرکانی در الیمالات دوباره این سؤال را پیش آورد که چطور میشود سرمایههای ملی را اجاره داد؟ طراح این پرسش فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری کشور است اما میگوید پاسخ آن در حیطه اختیارات او نیست.
-
گزارش میدانی از پارکی در غرب تهران که بدون آبیاری از سوی شهرداری رها شده است
وضعیت نگران کننده پارک «باصفا» در غرب تهران
پارک باصفا که روزگاری با درختان سرسبز و امکانات ورزشی محلی برای تفریح و ورزش ساکنان فردوس شرق بود، اکنون با خشکی درختان، علفهای هرز و کمبود امکانات به مکانی برای تجمع معتادان تبدیل شده است. ساکنان محلی با نگرانی از وضعیت پارک میگویند که پیمانکاران و شهرداری رسیدگی لازم را انجام نمیدهند و پارک بهطور عمدی رها شده است تا از بین برود.
-
تابستان ۲۰۲۴ گرمترین تابستان تاریخ شد
دمای متوسط تابستان امسال در جهان بهطور قابلتوجهی بالاتر از میانگین دمای سالهای ۱۹۹۱ تا ۲۰۲۰ بود.
-
هوای تهران در وضعیت نارنجی
بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران میانگین کیفیت هوای پایتخت هماکنون (۱۷ شهریور) در شرایط «ناسالم برای گروه های حساس» است.
-
رگبار باران در نقاط مختلف کشور
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی از وقوع رگبار در نقاط مختلف کشور و وزش باد شدید در شرق ایران خبر داد.
-
ضرورت ورود مراجع نظارتی برای جلوگیری از تضییع اراضی ملی و پاسداری از بیتالمال
ایرادهای قانونی اقدامات شرکت های "آب و برق منطقه ای" در الیمالات در گفت وگو با یک حقوق دان/ صاحب حریم نمی تواند از حدود اذن مالک یا قانون تجاوز کند
سلامت نیوز : در ساعات اداری دو روز پیش، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به سرپرست اداره کل منابع طبیعی مازندران _ ساری در خصوص عرصه جنگلی الیمالات دستور کتبی مبنی بر فسخ قرارداد با آب منطقه ای به دلیل تخلفات مکرر شرکت سرمایه گذار طرح گردشگری ابلاغ کرده و مقرر نموده مراتب اعمال فسخ را با جدیت پیگیری کند. یک حقوق دان در گفت وگو با "سلامت نیوز" گفت که اساسا اقدامات حقوقی "شرکت برق منطقه ای" و "شرکت آب منطقه ای" مازندران در منطقه جنگلی الیمالات ایرادهای قانونی دارد.