-
رتبه برتر کنکور که در حادثه معدن طبس جان باخت
از ساعاتی پیش تصویر و اسم فرهاد پیرزاد به عنوان یکی از جانباختگان حادثه معدن طبس در برخی سایت ها و کانالهای خبری دیده میشود.
-
روایت کارگران و خانوادهها
مرگ سیاه در عمق معدنهای طبس/چه کسی جوابگوی این درد است؟
کارگرهای بسیاانفجار مهیب در معدن زغالسنگ طبس، جان کارگران بسیاری را گرفت و خانوادههای بسیاری را در سوگ عزیزانشان نشاند. بیتوجهی به هشدارها درباره افزایش گاز و عدم رعایت اصول ایمنی، عامل اصلی این فاجعه شد. روایت خانوادههای چشمانتظار و کارگران نجاتیافته از این حادثه، پرده از حقیقتی تلخ در دل معدنهای کشور برمیدارد؛ حقیقتی که نشان از ناامنی و بیتوجهی به جان کارگرانی دارد که روزانه با خطر در عمق زمین دستوپنجه نرم میکنند.
-
تحریمها فقط در خرید تجهیزات ایمنی برای کارگران کارکرد داشته؟
همزمان با خبر حادثه معدن طبس، رسانه ملی خبر کشف چهار کیف پر از پول، چکپول، دلار و یورو به ارزش ۴۰ میلیارد تومان به اضافه ۷۰۰ سکه دیگر از منازل شهردار و برخی اعضای شورای اسلامی سابق شهر لواسان منتشر کرد. توضیح بیشتری نیاز نیست. پرسش این است که آیا تحریمها فقط در خرید تجهیزات ایمنی برای کارگران کارکرد داشته؟ هزاران قلم دیگر به اشکال مختلف و با ادعا و افتخار دورزدن تحریمها، با دهها برابر قیمت تهیه و در کشور استفاده میشود؛ به مظلومترین، بیصداترین و خدمتگزارترین قشر با سختترین کارها و کمترین دریافتیها و... که رسید، آسمان تپید؟
-
افزایش جرایم رانندگی آمار تصادفات را کاهش داد؟
جادههای ناایمن و خودروهای داخلی همچنان قربانی می گیرند
افزایش نرخ جریمههای رانندگی به منظور کاهش حوادث رانندگی از چند ماه قبل اعمال شده است اما به دلیل ناایمن بودن جادهها و خودروهای داخلی، حوادث رانندگی کماکان شمار زیادی از هموطنانمان را قربانی می کند.
-
وضعیت نامطلوب سرانه مطالعه در ایران؛ بین ۱۵ تا ۱۶:۳۶ دقیقه در روز
براساس دادههای پیمایشهای مصرف فرهنگی و طرحهای آمارگیری فعالیتهای فرهنگی خانوار، سرانه مطالعه در ایران بین سالهای مختلف، عددی بین ۱۵ تا ۱۶:۳۶ دقیقه در روز بیان شده است. در طرح آمارگیری فعالیتهای فرهنگی خانوار در سال ۱۳۹۹ (مرکز آمار ایران)، سرانه مطالعه افراد ۱۵ساله و بیشتر باسواد در ماه بهطور متوسط هشت ساعت و ۱۸ دقیقه برآورد شد که ۱۶ دقیقه و ۳۶ ثانیه در روز است. این درحالی است که سرانه مطالعه در کشوری مثل ژاپن که یکی از پیشرفتهترین کشورهای دنیاست، ۱۰ ساعت و ۳۰ دقیقه در هفته است.
-
در نخستین روز سال تحصیلی جدید، مدارس ناایمن حادثه ساز شدند
در نخستین روز سال تحصیلی جدید، مدارس ناایمن حادثه ساز شدند و در یک مورد سقف هنرستانی در ارومیه فروریخت که بر اثر آن به 2 دانش آموز آسیب وارد شد؛ این در حالی است که ۲۸۷مدرسه ناایمن در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که تاکنون اقدامی برای ایمن سازی آن انجام نشده است و به دلیل کمبود فضای فیزیکی، آموزش و پرورش مجبور به استفاده از همین فضا است اما هر لحظه خطر، جان دانش آموزان را تهدید میکند.
-
جزئیات عملیات جستوجو و نجات در معدن طبس
روایتی از درد و رنج قربانیان معدن
زندگی هر کدام از قربانیان معدن، روایتی از درد و رنج است؛ یکی از قربانیان جواد بهشتی نام داشت که از طبس برای کار در معدن آمده بود؛ ساعاتی قبل از حادثه شنیده بود که دخترش عصر همان روز به دنیا آمده است. با شوق دیدن دخترش در حال انجام کارهایش بود تا به خانه برود که در این حادثه جان باخت.
-
سهم دهکهای بالا، پنج برابر دهکهای پایین!
سهم دهک یک و دو در تحصیلات عالی کمتر از ده درصد است
با حذف مقطع تحصیلی کاردانی و ملاک قرار دادن کارشناسی، باید عنوان کرد باز هم سهم دهکهای بالای درآمدی از تحصیل یا فارغالتحصیلی از این مقطع، به مراتب بیشتر از دهکهای پایین درآمدی بوده و بیعدالتی در اینجا شکل جدیتری به خود گرفته است؛ چراکه عملا بیش از 50 درصد جمعیت این حوزه به دهکهای نه و ده میرسد و تنها بیست درصد آن به دهکهای اول و دوم میرسد.
-
فقر عامل نخست ترک تحصیل
چرا هیچ نهادی مدافع حقوق کودکان بازمانده از تحصیل نیست؟
همزمان با شروع سال تحصیلی، بار دیگر، نگرانیها درباره دانش آموزان بازمانده از تحصیل، قوت گرفته است. پرسش این است که اصلا چرا گروهی از دانش آموزان، حتی با تعدادی کمتر از آن چه مطرح میشود، از تحصیل محرومند و کدام نهاد و سازمان قرار است مدافع حقوق این دانش آموزان جا مانده از کلاسهای درس باشد؟
-
جزییات ماجرای ضرب و شتم یک کودک در مرکز نگهداری کودکان کار
سایه سنگین آزار و اذیت در مراکز نگهداری کودکان و معلولان
خبرهای متعدد از آزار و اذیت جسمی کودکان و معلولان در مراکز نگهداری تحت پوشش بهزیستی کشور، نگرانیهای جدی در خصوص نظارت بر این مراکز را افزایش داده است. گزارشها حاکی از وقوع حوادث تلخ و ضرب و شتم مددجویان در این مراکز است که با وجود برخوردهای مقطعی، بهبود قابل توجهی در وضعیت نظارتی مشاهده نمیشود.
-
هشدار دبیر ستاد کنترل دخانیات:
سالانه ۵۰ هزار ایرانی بر اثر مصرف دخانیات جان خود را از دست میدهند
دبیر ستاد کشوری کنترل دخانیات با انتقاد از نمایش دخانیات در فیلمهای خانگی، اعلام کرد که سالانه ۵۰ هزار ایرانی به دلیل مصرف دخانیات جان خود را از دست میدهند و خواستار اقدامات جدی در این زمینه شد.
-
بازی با جان کارگران معادن/ ۷۵ درصد معدنها ایمن نیستند!
براساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران، تنها 23 درصد از معادن کشور در سال 1400 دارای واحد بهداشت، ایمنی و محیطزیست (HSE) بودهاند. این در حالی است که معادن زغالسنگ با 368 حادثه شغلی در صدر حوادث معدنی قرار دارند. با وجود کاهش حوادث شغلی نسبت به سالهای گذشته، همچنان ایمنی معادن به ویژه در بخش زغالسنگ و سنگآهن، چالشبرانگیز است و آسیبهای جدی به کارگران وارد میشود.
-
فاجعه جدید در اصفهان
مردم در محاصره فاضلاب!
ورود پیاپی فاضلاب به خانههای مردم شمال شهر اصفهان در کنار قطع جریان دائمی آب در زاینده رود، فرونشست زمین و آلودگی هوا بی تردید فاجعه زیست محیطی دیگری برای اهالی خطه نصف جهان رقم زده است.
-
ریشه مشکلات کارگران سیاسی است نه اقتصادی
بحرانهای اجتماعی کارگران معادن/ ضعف تشکلهای کارگری و بیتفاوتی دولت
امیر خراسانی، جامعهشناس و پژوهشگر اجتماعی، در مصاحبهای به بررسی مشکلات کارگران معادن ایران پرداخت. او با اشاره به عدم حساسیت دولت نسبت به مشکلات کارگران و نبود تشکلهای کارگری قوی، تأکید کرد که شرایط فعلی به بحرانهای اجتماعی منجر شده است. خراسانی بر لزوم ایجاد نهادهای حرفهای، قراردادهای بلندمدت و حمایت رسانهها از کارگران برای بهبود وضعیت حقوقی و اجتماعی آنها تأکید کرد.
-
پشت پرده آرایشگاه حیوانات؛ از نیاز به نظافت تا نمایش اشرافیگری
با تغییر سبک زندگی و ورود حیوانات خانگی به آپارتمانها، آرایشگاههای مخصوص حیوانات با استقبال گستردهای روبهرو شدهاند. این خدمات که از نظافت ضروری تا مدلهای لوکس را شامل میشود، در حالی رواج یافته که برخی از آنها بیشتر به نمایش اشرافیگری شباهت دارد تا حفظ سلامت حیوان. این تغییرات در سبک زندگی به بحثهای گستردهای درباره جایگاه حیوانات در جامعه مدرن و تأثیرات آن بر انسانها دامن زده است.
-
امدادرسانی نیروهای هلالاحمر در حادثه انفجار معدن طبس
انفجار در معدن زغالسنگ طبس به دلیل نشت گاز متان، به جان باختن بیش از ٥٠ نفر منجر شد. تا عصر روز یکشنبه در جریان امدادرسانیها، تا لحظه تنظیم این گزارش، چند نفر در بلوک C این معدن همچنان گرفتار و نیروهای امدادگر در راه رسیدن به آنها بودند.در معدن زغالسنگ طبس انفجاری رخ داد و در همان ساعات نخست وقوع این انفجار، چهار تیم امداد و نجات هلال احمر اعزام شدند. این انفجار ساعت ۲۳ شنبه ۳۱ شهریور ۱۴٠۳ در یکی از معادن زغالسنگ طبس به دنبال نشت گاز رخ داد.
-
آخرین فرصت برای جبران گره جمعیتی و حل بحران سالمندی
پنجره طلایی جمعیتی در کشور، هر زمان ممکن است به بستهشدن نزدیک شود و ایران را با بحران پیری جمعیت مواجه کند.
-
جزئیات مرگبارترین حادثه معدن کشور در طبس
صبح یکشنبه اخبار مربوط به معدن طبس پشت سر هم روی خروجی خبرگزاری ها قرار می گرفت. حالا خیلیها که صبح زود برای بدرقه فرزندانشان هنگام رفتن به مدرسه از خواب بیدار شده بودند، روزشان را با این خبر تلخ آغاز کرده بودند.
-
در سال تحصیلی ۱۴۰۳ چند دانشآموز به مدرسه میروند؟
تعداد دانشآموزان دوره ابتدایی حدود 9 میلیون و 200 هزار نفر، دوره متوسطه اول حدود 3 میلیون و 800 هزار نفر و متوسطه دوم حدود 2 میلیون و 900 هزار نفر است. امسال یک و نیم میلیون دانشآموز نیز به پایه اول دبستان وارد شدهاند. همچنین 2 و نیم میلیون دانشآموز کشور نیز در 18 هزار مدرسه غیردولتی تحصیل میکنند. طبق اظهارات سخنگوی وزارت آموزشوپرورش، جمعیت دانشآموزی تا سال ۱۴۰۸ تغییر چندانی نخواهد داشت. اما پس از آن تا سال ۱۴۱۲ با کاهش جمعیت دانشآموزان، تعداد آنها مجددا به 12.7 میلیون نفر خواهد رسید.
-
دلایل و تبعات افزایش بی رویه صفحات درمانی در فضای مجازی
رشد قارچگونه درمانگران غیرمتخصص در فضای مجازی
فضای مجازی در چند سال اخیر پر شده از صفحات پزشکان و عطارهایی که هر چند روز یکبار فیلم و کلیپی را در اینستاگرام یا تلگرام منتشر می کنند و در آن، در خصوص روش های درمان یک بیماری و عارضه توضیحاتی را می دهند و نسخه هایی را می پیچند.
-
قانون حمایت از کودکان و نوجوانان نیاز به اصلاحات اساسی دارد
قانون حمایت از کودکان و نوجوانان که در سال ۱۳۹۹ به تصویب رسید، با وجود نوآوریها و تدابیر پیشگیرانهاش، همچنان دارای خلأها و ابهاماتی است که از حمایت کامل از حقوق این قشر آسیبپذیر جلوگیری میکند. از جمله این مسائل، عدم تناسب مجازاتها با جرائم، تعریف مبهم "طفل" و نواقص در جرمانگاری بهرهکشی اقتصادی است که فعالان حقوق کودک خواستار اصلاح آن هستند.
-
وزیر بهداشت: آموزش «سلامت» در مدارس باید به یک ساعت در هفته کاهش یابد
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تأکید کرد که آموزش مباحث مرتبط با «سلامت» باید به میزان یک ساعت در هفته در مدارس ارائه شود و بر اهمیت «جوانی جمعیت» و «جمعیت سالم» تأکید کرد.
-
رکورد تماسهای مزاحم با اورژانس ۱۱۵ تهران: بیش از ۲۲۳۴ مورد در یک هفته
رئیس سازمان اورژانس استان تهران از ثبت ۲۲۳۴ تماس تلفنی مزاحم با اورژانس ۱۱۵ در هفته گذشته خبر داد و این موضوع را نشانهای نگرانکننده در استفاده نادرست از خدمات اورژانس دانست.
-
سازکاری قانونی برای تعیین حدود بازاریابی تلفنی وجود ندارد
برای این بازاریابها هیچ چیز مهم نیست؛ نه موقعیت شغلی، نه جنسیت مالک تلفنهمراه و نه زمان تماس! مهم، فقط فروش کالا یا خدمات است. غیر از این عنوان «مزاحم تلفنی» نمیتوان نامی بر آن گذاشت.
-
چالشهای ناشی از عدم دسترسی اورژانس به سیستم مکانیابی
فایل صوتی یک تماس اضطراری که توسط دختری ۶ ساله پس از تصادف خودروی مادرش در مسیر ملایر-اراک با اورژانس برقرار شد، عمق چالشهای ناشی از عدم دسترسی به سیستم مکانیابی دقیق را در حوادث جادهای به تصویر میکشد. این تماس که ۱۱ دقیقه پراضطراب برای اورژانس و این کودک رقم زد، در نهایت نتوانست مانع از مرگ غمانگیز مادر این دختر شود.
-
وزیر بهداشت: موفقیتهای پزشکی امروز نتیجه تلاش دانشآموزان دیروز است
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران، دکتر محمدرضا ظفرقندی، با تأکید بر دستاوردهای قابل توجه کشور در حوزه پزشکی، بیان کرد که جایگاه کنونی پزشکی ایران نتیجه تلاشهای دانشآموزان دیروز است.
-
توزیع شیر رایگان در مدارس در انتظار تأمین بودجه
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که توزیع شیر رایگان در مدارس تنها در صورتی اجرایی خواهد شد که سازمان برنامه و بودجه اعتبار لازم را تأمین کند. این در حالی است که کارشناسان تغذیه بر اهمیت این طرح در تأمین نیازهای رشد دانشآموزان تأکید دارند.
-
خودداری وزارت بهداشت دولت سیزدهم از اجرای سند پیشگیری و درمان اعتیاد الکل
توقف برنامه حیاتی کاهش آسیبهای اجتماعی در دولت قبل
وزارت بهداشت دولت سیزدهم، از اجرای یکی از مهمترین برنامههای کاهش آسیبهای اجتماعی خودداری کرده است.
-
نیمی از درآمد ایرانیها خرج مسکن می شود!
دادههای هزینه-درآمد خانوار نشان میگوید سهم مسکن که بین سالهای ۱۳۵۶ تا ۱۳۹۶ حولوحوش ۲۹ تا ۳۳ درصد و از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۱ از ۳۴ درصد به ۳۸ درصد حرکت کرده بود؛ حالا در سال ۱۴۰۲ به ۴۲/۴ درصد رسیده است.
-
سقوط مرگبار از ارتفاع؛ عامل اصلی مرگ 650 کارگر در سال!
حوادث شغلی همچنان جان بسیاری از کارگران را تهدید میکند. طبق آمار سازمان تأمین اجتماعی، سالانه 40 تا 45 هزار حادثه ناشی از کار گزارش میشود که 95 درصد آنها به بهبودی منجر میشود. اما سقوط از ارتفاع در محیطهای ساختمانی، با 650 فوتی در سال، همچنان اصلیترین عامل مرگ و میر در این حوادث به شمار میرود.