-
پرنده نگری راهی برای حفاظت از تالابها
«پرندهنگری» دیدن پرندگان در زیستگاه طبیعی آنهاست؛ فعالیتی کمترشناختهشده در کشور که برپایه احترام به طبیعت و لذت بردن از دنیای زیبای پرندگان و جستوجو و پیدا کردن گونههای آزاد وحشی پرندگان است که در حال حاضر، بهعنوان پرطرفدارترین زیرشاخه اکوتوریسم در دنیا شناخته میشود. «آکادمی حیاتوحش ایران» اخیراً هشتمین دوره رایگان پرندهنگری را با حدود ۳۰۰ داوطلب در حالی برگزار کرده است که این رشته کمکم در میان دوستدارانش جا باز میکند.
-
کاهش دما و ماندگاری هوای سرد در کشور طی ۳ روز آینده
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی از کاهش محسوس دما و ماندگاری هوای سرد در اغلب نقاط کشور طی سه روز آینده خبر داد.
-
چرا طرح سازگاری با کمآبی در عمل به نتیجه نمیرسد؟
در نشست هماندیشی سازگاری با کمآبی که از سوی مؤسسه تحقیقات خاک و آب معاونت آب و خاک جهاد کشاورزی برگزار شد، برخی از موانع و چالشهای اجرای این برنامه مورد توجه قرار گرفت.
-
ایران در انتظار یخبندان
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور با رد اخبار منتشر شده در خصوص سرمای شدید هوا در ایران به سبب نفوذ «سردچال قطبی» میگوید:«واقعیت امر تنها ورود و فعالیت یک سامانه بارشی به کشور است و واژهها و اصطلاحاتی مانند «زمستان دیوانه» و «سردچال قطبی» و... که در سایتها و فضای مجازی برای جذب مخاطب انتخاب میکنند، نه علمی و نه معتبر است و هدف از انتشار آنها فقط برای جلب مخاطب است که مورد استفاده قرار میگیرند.»
-
رنجنامه طبیعت در نوروز
تجربه ویرانی، در روزهای پرمسافر در مقاصد آشنای گردشگری، هر سال در تعطیلات نوروز تکرار میشود.
-
ماجرای غم انگیز شکار پرندگان
صیادان پرندگان شکاری، معمولاً این پرندگان را بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان به دلال و یا همان قاچاقچی حیوانات میفروشند، اما سودی که خود دلال به دست میآورد رقم بالاتری است و فروش پرندهها به مقصد موردنظر، با دلار است.
-
آوار پسماند بر سر طبیعت ایران
مدیرکل دفتر توسعه نیروگاههای زیستتوده ساتبا،میگوید:ما ۵۵۰ مگاوات در کشور قابلیت تولید نیروگاه زیستتوده داریم که ۲۵۰ مگاوات با ورش زبالهسوز است و ۲۰۰ مگاوات با هاضم و ۱۵۰ مگاوات از لندفیلها و محلهای دفن است. در حال حاضر باتوجهبه مصوبه شورایعالی اقتصاد، ۲۰۰ مگاوات در اولویتمان است و تلاشمان بر این است که این ۲۰۰ مگاوات که با اولویت شهرهای شمالی است، در این دولت به بهرهبرداری برسد.
-
هوای تهران پاک است؛ کیفیت هوا در شرایط قابل قبول
با اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، وضعیت هوای پایتخت در روز ۵ اسفند در شرایط پاک قرار دارد. در عین حال، برخی آلایندهها هنوز در حد قابل قبول هستند.
-
وضعیت وخیم شامپانزههای بازمانده باغ وحش تهران
ایندو تنها شامپانزههایی هستند که در دهه۵۰ و بعد از نشت گاز منوکسیدکربن در باغوحش قدیمی تهران، زنده ماندند.
-
هشدار سازمان هواشناسی:
کاهش دما و بارشهای گسترده در کشور تا چهارشنبه
سازمان هواشناسی از کاهش محسوس دما و بارش باران و برف در اغلب مناطق کشور تا روز چهارشنبه خبر داد. این سامانه بارشی به ویژه در نواحی کوهستانی و برخی استانها موجب کولاک برف و وزش باد شدید خواهد شد.
-
تیشه به ریشه جنگل
متأسفانه در ایران از دارا و ندار همه به جان زاگرس افتادهاند. رودخانهها و جنگلها خشک شدهاند و طرحهای دهانپرکن درنهایت به زمینخواری منجر شدهاند.»
-
هشدار قرمز هوایی صادر شد
سخنگوی جمعیت هلال احمر گفت: با توجه به هشدار سازمان هواشناسی کشور مبنی بر ورود سامانه بارشی شدید و احتمال وقوع سیلاب، برف و کولاک، مه گرفتگی و کاهش شدید دما از عصر امروز تا روز دوشنبه ششم اسفندماه در سه استان اردبیل، گیلان و مازندران، از همه مردم عزیز درخواست میکنیم که برای حفظ سلامت خود نکات ایمنی را رعایت کنند.
-
هشدار هواشناسی برای ساکنان مناطق سردسیر؛ اقدامات پیشگیرانه ضروری است
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، ضمن درخواست از شهروندان برای پیوستن به پویش "۲ درجه کمتر"، به ساکنان مناطق سردسیر و مسافران توصیه کرد که اقدامات احتیاطی لازم را برای کاهش آسیبهای ناشی از کاهش دما انجام دهند.
-
وضعیت هوای تهران؛ کیفیت قابل قبول در پایتخت
طبق اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، شاخص کیفیت هوا در حال حاضر به عدد ۷۱ رسیده و وضعیت هوای تهران در حال حاضر در سطح قابل قبول قرار دارد.
-
تأکید بر انضباط مالی و اصلاح قراردادهای بیمهای در پرداخت مطالبات داروخانهها
در مجمع عمومی انجمن داروسازان ایران، نمایندگان مجلس و مسئولان حوزه دارو و بیمه درباره مشکلات صنعت داروسازی، پرداخت مطالبات داروخانهها، چالشهای بیمهها و هزینهکرد بودجه دارو در بخشهای غیرمرتبط بحث کردند. نمایندگان مجلس بر لزوم نظارت دقیق بر مصرف اعتبارات دارویی و جلوگیری از انحراف منابع تأکید کردند.
-
جریمههای ناچیز شکار غیرقانونی در ایران
در حالی که برخی مجوزهای شکار در قرقهای خصوصی تا ۴۰ هزار یورو فروخته میشوند، جریمه شکار غیرقانونی همچنان بین ۳۰۰ هزار تا ۸ میلیون تومان باقی مانده است. کارشناسان محیط زیست و حقوقدانان، این مجازات را غیر بازدارنده دانسته و نسبت به نابودی گونههای جانوری ایران هشدار میدهند. آیا وقت بازنگری در قوانین شکار نرسیده است؟
-
وضعیت بحرانی آبخوانهای ایران؛ هشدار جدی درباره آینده منابع آبی کشور
کارشناسان محیط زیست هشدار میدهند که ایران با بحران کمبود آب مواجه است و بهویژه آبخوانهای کشور در حال خشک شدن هستند. پیشبینیها حاکی از آن است که تا سال ۱۴۲۰، ۱۱۸ آبخوان ایران بهطور کامل خشک خواهند شد، که این موضوع تهدیدی جدی برای منابع آبی کشور و آینده کشاورزی و صنعت خواهد بود.
-
بوشهر در محاصره آلودگیهای محیطی
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در نشست با فعالان علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بوشهر گفته بود که آلایندههای صنعتی در جنوب استان یکی از مخاطرات جدی سلامت زنان و کودکان است.
-
توفان زمستانی در راه کشور/ کاهش دما تا ۱۲ درجه و بارش برف و باران
یک سامانه بارشی قدرتمند به ایران وارد میشود و پیشبینی میشود که تا اوایل هفته آینده، برف و باران در بیشتر مناطق کشور ببارد. کاهش دما تا ۱۲ درجه و وزش باد شدید، چالشهای جدیدی برای مردم به همراه خواهد داشت.
-
کیفیت هوای تهران؛ شرایط قابل قبول برای پایتختنشینان
براساس گزارش جدید شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، کیفیت هوای پایتخت در تاریخ ۲ اسفند در شرایط «قابل قبول» قرار دارد، اما همچنان آلایندههای معلق در هوا برای گروههای حساس خطراتی به همراه دارد.
-
تداوم آلودگی هوای تهران برای گروههای حساس؛ هشدار برای کاهش فعالیتهای بیرون منزل
کیفیت هوای تهران همچنان در شرایط «ناسالم برای گروههای حساس» قرار دارد. شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اعلام کرد که آلاینده اصلی پایتخت در حال حاضر ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون است که برای افراد حساس میتواند خطرات جدی به همراه داشته باشد.
-
کاهش ۱۵ درجهای دما و بارش برف و باران در کشور؛ پیشبینی اختلال در تردد جادهای و افزایش مصرف انرژی
سازمان هواشناسی اعلام کرد که از امروز (اول اسفند ۱۴۰۳) سامانه پرفشار سرد به کشور وارد شده و باعث کاهش دما تا ۱۵ درجه سانتیگراد در برخی مناطق میشود. بارش برف و باران در این مدت موجب اختلال در تردد جادهها و افزایش مصرف انرژی خواهد شد. توصیههای ایمنی برای مقابله با شرایط جوی جدید ارائه شده است.
-
زمین خواری به بهانه پسروی خزر
با پسروی خزر برخی ساختوسازها در سواحل صورت میگیرد و آسیبهای جبرانناپذیری به این اکوسیستم وارد میکند.
-
مقابله جدی با قاچاق گونههای نادر جانوری قبل از نوروز
معاون یگان حفاظت محیطزیست میگوید: خرید و فروش گونههای جانوری مانند مار آبی، سمندر لرستانی، لاکپشت و دیگر گونههای حیات وحش براساس مواد ۷ و ۱۰ قانون شکار و صید ممنوع است. با نزدیکتر شدن به نوروز، اغلب طی اسفندماه دستورالعملی درخصوص انجام اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با قاچاق این گونهها صادر میشود.
-
بارشهای زمستانی و وزش باد شدید؛ پیشبینی وضعیت آب و هوای کشور تا پایان هفته
از امروز تا روز شنبه، کشور با سامانههای بارشی جدیدی روبهرو خواهد شد که موجب بارش برف و باران در برخی مناطق و وزش باد شدید در نقاط مختلف کشور خواهد شد. در این میان، سواحل شمالی و مناطق غربی تحت تاثیر تغییرات شدید جوی قرار خواهند گرفت.
-
پیامد تخریب جنگل به بهانه کاشت نهالهای جوان
در این چند دههای که از میان بردن جنگلهای کهن سرعت گرفته، بشر همواره وجدان خود را با این استدلال آرام نگه داشته که جنگلکاری میتواند این انهدام و دستاندازی را جبران کند و اگر جنگل را از بین میبریم، در عوضش جنگل میکاریم، اما مجمع جهانی اقتصاد گزارشی را اخیرا منتشر کرده که نشان میدهد، کار آنقدرها هم که تصور میشد، آسان و سرراست نیست و نقش جنگلهای کهن چندوجهی و بسیار مهمتر از آن است که با کاشتن چند نهال یا حتی هزاران نهال بتواند جبران شود.
-
نسخه تربیت کودک مطالبه گر در حقوق زیست محیطی
مسائل و چالشهای زیست محیطی در کشور کم نیستند اما هیچ گاه شاهد اعتراض و احقاق حق در این حوزه نیستیم. چرا که آموزش مطالبه گری ندیدهایم.
-
گزارشی دربارۀ آلودگی صوتی در تهران و شهرهای بزرگ جهان؛ یک آلودگی نامرئی که اعصاب خیلی از ما را آزار میدهد
آلودگی صوتی، تهدیدی پنهان برای سلامت انسانها و محیط زیست
آلودگی صوتی، یکی از مشکلات محیطی شایع در جوامع شهری، بهطور فزایندهای در حال افزایش است و در بسیاری از نقاط جهان، بهویژه در تهران، به تهدیدی جدی برای سلامت جسمی و روانی شهروندان تبدیل شده است. صدای مزاحم ناشی از ترافیک، صنایع و ساختوسازها نه تنها موجب اضطراب، استرس و اختلالات خواب میشود، بلکه میتواند آسیبهای جبرانناپذیری به شنوایی و حتی سیستم قلبی و عروقی انسانها وارد کند.
-
گردشگری تالابی؛ فرصتی که ایران هنوز از آن غافل است
ایران، کشوری با تالابهای بینظیر و تنوع زیستی خارقالعاده، از پتانسیلهای عظیم گردشگری تالابی بهرهبرداری نکرده است. با اینکه گردشگری در اکوسیستمهای تالابی در بسیاری از نقاط جهان به یک ابزار حفاظتی و اقتصادی موفق تبدیل شده، در ایران این صنعت نوپا به دلیل عدم توجه و مدیریت صحیح، همچنان به دور از کانون توجه قرار دارد. تالابها، این زیستگاههای حساس، نه تنها باید در راستای حفظ محیط زیست محافظت شوند، بلکه میتوانند با جذب گردشگرانی که بهدنبال کشف زیباییهای طبیعی و تنوع زیستی هستند، به یکی از منابع پایدار اقتصادی تبدیل شوند.
-
تغییر نگرش مردم به طبیعت و پرندگان مهاجر
یک تغییر کاربری به نفع پرندگان
دیماه سال گذشته، با پیگیری مردم محلی، علاقهمندان محیطزیست و همراهی مسئولان فریدونکنار بساط بزرگترین بازار فروش پرندگان کشور پس از سالها برچیده شد.