تربیت کودک
-
راهکارهای تربیت کودک خوشبین
آدمهایی که همیشه و در هر شرایطی غر میزنند، دوستان کمتری دارند و در بین همان دوستان کم هم، محبوب نیستند. شاید این افراد از بچگی خوشبین نبودهاند و همیشه نیمه خالی لیوان را میدیدند، بنابراین از همان ابتدا به غر زدن و دیدن کاستیها عادت کردند. پس شاید یکی از وظایف والدین در تربیت کودکشان این باشد که او را خوشبین بار بیاورند. تربیت کودکانی خوشبین که نیمه پر لیوان را میبینند، کار سختی است.
-
رفتار كودكان از والدین منشأ میگیرد
یكی از دغدغههای والدین، نوع رفتار فرزندشان است و نسبت به رفتارهای كلامی و غیركلامی فرزند خود حساس هستند و تمایل دارند فرزندشان بهترین رفتار را از خود بروز دهد.
-
ترفندهایی برای برخورد با نوجوان بداخلاق
یک روانشناس درباره چگونگی رفتار والدین با بداخلاقی نوجوانان توضیحاتی داد.حسن اکبرزاده روانشناس و مشاور در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره چگونگی رفتار والدین با نوجوانان بداخلاق، اظهار کرد: اکثر مواقع مشکلاتی که نوجوانان درگیرش هستند ریشه در خانواده و جامعه دارد، چراکه خانواده اولین و مهمترین منبع و گروهی است که خصوصیات فردی رفتاری و ویژگیهای شخصیتی فرزندان در آن شکل میگیرد.
-
چطور بچه ها را لوس می کنیم؟
جمله «عجب بچه لوسی!» را بارها از زبان دیگران شنیدهایم. در برخی موقعیتها لوسی کودک یک امر کاملا طبیعی است و بچه برای جلب توجه والدینش کارهایی میکند که دیگران از آن رفتار برداشت لوسی میکنند. اما در بیشتر موارد این والدین هستند که با رفتارهای نسنجیده خود باعث پررنگتر شدن و ماندگاری رفتارهای غیرطبیعی، خشمگینانه و لوس میشوند.
-
چرا والدین میخواهند خردسالان را «همهچیزدان» بار بیاورند
کودکیِ از دست رفته
طبق الگوی شناختی پیاژه، دو سال اول زندگی کودکان، دوران حسی - حرکتی محسوب میشود. دوره شش، هفتسالگی دوران ادراکی - حرکتی و بعد از آن دوران شناختی است که دوران پس از مدرسه است. در گذشته کودکان به این دلیل که در محیط غنی طبیعی رشد میکردند، به اصطلاح تجربه ادراکی قویتری داشتند و وقتی آموزش میدیدند، خیلی موفقتر و متفاوتتر از دیگران ظاهر میشدند. این مسأله رفتهرفته این تصور را ایجاد کرد که شاید آموزش مهمتر از تجربههای ادراکی - حرکتی باشد و چه بهتر است که آموزش را به سنین پایینتر از ٦ سال منتقل کنیم.
-
توصیههای کلیدی برای تربیت دوقلوها
همیشه با دیدن دوقلوهایی که در خیابان یا مهمانیها میبینیم، ذوقزده میشویم. ما همیشه در برخورد با دوقلوها لباسهای یکسان آنها را میبینیم و بلافاصله دنبال شباهتهای آنها میگردیم. اما پشت پرده برخورد با دوقلوها را نمیدانیم.
-
15 راهکار برای افزایش اعتمادبهنفس کودکان
اعتمادبهنفس باارزشمندترین هدیهای است که هر پدر و مادری میتوانند به فرزندان خود هدیه دهند. اعتمادبهنفس احساسی است که هر فرد نسبت به خودش دارد. عوامل زیادی وجود دارد که می تواند بر اعتمادبهنفس کودکان تأثیر بگذارد عواملی چون رسانههای اجتماعی، مشکلات خانوادگی، امتحانات، زورگوییها، تجربیات سخت و استرسزا و... همه از عواملی هستند که در اعتمادبهنفس کودک نقش دارند.