-
چگونه فضای مجازی کودکان را افسرده میکند
مطالعات نشان میدهند که نوجوانانی که بیش از ٣ ساعت در روز از اینترنت استفاده میکنند، نسبت به دیگران نرخ بالاتری از افسردگی و اضطراب دارند به علاوه، استفاده مداوم از رسانههای اجتماعی میتواند منجر به احساس تنهایی و مقایسه اجتماعی شود که از عوامل مؤثر در بروز افسردگی است.
-
برپایه مطالعات جدید:
آلودگی هوا روان شهروندان را مختل میکند
بر اساس تحقیقاتی جدید مشخص شده است که آلودگی هوا در بروز اختلالات روانی نقش دارد.
-
چرا باید اختلال خوردن را درمان کرد؟
بیاشتهایی عصبی، پرخوری عصبی، اختلال پرخوری، اختلال اجتناب یا محدودیت غذایی از شایعترین اختلالات خوردن هستند.
-
تاب آوری در زندگی با طیف اوتیسم
آیا اوتیسم برحسب ویژگی های صورت قابل تشخیص است؟
افراد مبتلا به اوتیسم ممکن است ویژگی های چهره متفاوتی نسبت به همتایان غیر اوتیستیک خود داشته باشند. اگر تشخیص اوتیسم با نگاه کردن به ویژگیهای صورت انجام شود، میتواند به افراد بیشتری کمک کند تا سریعتر تشخیص داده شوند و حمایت لازم را در سنین پایینتر به دست آورند.
-
ترفند ساده برای تغییر حال و هوای ذهنی و مقابله با افکار منفی
روانشناسان بر این باورند که تغییر حالت ذهنی از منفی به مثبت تنها با یک ترفند ساده قابل دستیابی است. دکتر ریک هانسون، متخصص اعصاب و روان، روشی به نام "تثبیت کردن" را معرفی میکند که میتواند ذهنیت فرد را به سمت مثبتگرایی سوق دهد.
-
ریشه استرس و اضطراب از هم جداست
استرس و اضطراب دو واکنش مجزا هستند. آگاهی از این موضوع کمک بزرگی به حل تبعات ناشی از آنها میکند.
-
متخصص طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی
وقتی آلودگی هوا خلق مان را تنگ میکند
آلودگی هوا علاوه بر عوارض جسمی عوارض روحی زیادی هم به همراه دارد، این موضوعی است که یک متخصص طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی به آن پرداخته است.
-
الگوی متفاوت اختلال عاطفی فصلی در امارات
اختلال عاطفی فصلی، در زمستان معضل شایعی است که اغلب افراد ساکن در کشورهای سردسیر و معتدل آن را تجربه میکنند اما ساکنان برخی از کشورها نظیر امارات در زمستان خلق و خوی بهتری دارند.
-
ویژگی های یک مرکز روانشناسی آنلاین مناسب
مرکز روانشناسی آنلاین در تهران با خدمات متنوع، مشاوران متخصص و امنیت بالا، انتخابی ایده آل برای درمان مشکلات روانی شما است.
-
نکاتی برای کاهش استرس زنان بالای 50 سال
استرس زمانی منفی می شود که به طور مستمر با چالش هایی بدون تسکین مواجه می شویم. تنش در بدن ایجاد می شود و باعث ایجاد مجموعه ای از مشکلات جسمی مانند سردرد، ناراحتی معده ، فشار خون بالا، درد قفسه سینه و مشکلات خواب می شود.
-
روانپزشک آمریکایی :
مبنای نظریه شخصیت از طب ایرانی وام گرفته است
طب ایرانی راهکارهای موثری در درمان بیماریها ارائه کرده و همین موضوع در سالهای اخیر اعتماد به این طب را بشتر کرده است. جالب است بدانید این طب نه تنها در امراض جسمی بلکه برای امراض روانی هم راهکارهای موثری دارد.
-
عوارض روانی و جسمی سقط جنین؛ چالشهایی که مادران با آن روبهرو میشوند
سقط جنین تنها بر بدن تأثیر نمیگذارد، بلکه مشکلات روحی و روانی زیادی را نیز برای مادران به همراه دارد. از افسردگی شدید تا پشیمانیهای عمیق، این تصمیم میتواند اثرات طولانیمدتی بر زندگی زنان بگذارد. مسئول بنیاد ملی خانواده شهرستان بابلسر، در گفتوگو با مهر، درباره عواقب روانی و جسمی سقط جنین و راههای حمایت از مادران توضیح داد.
-
شش نگرش اشتباه درباره افسردگی عاطفی فصلی
دسامبر ماه آگاهیبخشی در مورد افسردگی فصلی است که دلیل آن هم تقریبا مشخص است؛ روزها کوتاهاند، حتی طولانیترین شب سال در این ماه است، هوا سرد و آسمان اغلب گرفته است و خیلیها وقتی از سر کار به خانه برمیگردند، هوا دیگر تاریک شده است.
-
شیوع ۲۵ درصدی اختلالات روانی در ایران و اهمیت غربالگری زودهنگام
براساس جدیدترین گزارشها، حدود ۲۵ درصد از جمعیت ایران با اختلالات روانی مواجه هستند که بهطور قابل توجهی بر کیفیت زندگی افراد تأثیر میگذارد. این آمار نگرانکننده در حالی است که متخصصان سلامت روان بر اهمیت غربالگری زودهنگام، تشخیص به موقع، و پیشگیری از این اختلالات تأکید دارند تا از شیوع بیشتر بیماریها جلوگیری شود.
-
اضطراب مسری چیست و چه علائمی دارد؟
اضطراب مسری به پدیدهای اطلاق میشود که در آن حالات عاطفی، به ویژه اضطراب، یک فرد میتواند به فرد دیگر منتقل شود و بر پاسخ های فیزیولوژیکی و عاطفی آنها تاثیر بگذارد.
-
بسیاری از اختلالات روان نیاز به دارو ندارند، بلکه به تغییر محیط و ارتباطات نیاز دارند
معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: بسیاری از اختلالات سلامت روان به دارو نیاز ندارند و بیشتر به ارتباطات و تغییر محیط زندگی افراد بستگی دارند.
-
زبان بدن افرادی که از زندگی رضایت ندارند
اکثر افراد فکر میکنند میتوان با شجاعت و لبخندی مصنوعی، احساسات واقعی خود را پنهان کنند، اما در واقع زبان بدن گویای همه چیز است.
-
آزمونی ساده برای تشخیص نمره اعصاب
برای سنجش نمره اعصاب یا ارزیابی میزان تحمل شما در برابر استرس و فشارهای روانی، یک آزمون ساده شامل سوالات چند گزینهای میتواند به شما کمک کند تا وضعیت روانی خود را بهتر درک کنید.
-
بهترین ورزش برای مقابله با استرس
استرس، اغلب احساسات منفی را با خود به همراه دارد که منجر به اضطراب، نگرانی و حتی افسردگی میشود. یوگا به افزایش گردش خون و ترشح هورمونهای مثبت مغز (مانند دوپامین) کمک میکند تا احساس شادی بیشتری داشته باشید.
-
چگونه کودک درونمان را نجات دهیم؟
نجات کودک درون مستلزم فراموش کردن رفتارهای گذشته و جایگزینی آنها با رفتارهای جدیدی است که مهارت های مقابله ای مثبت و باورهای امروزی را در مورد شخصیت شما تقویت می کند.
-
شرم از بدن و راه های رهایی از آن
آیا تا به حال با خود فکر کردهاید که زشت به نظر میرسید؟ یا با خود گفتهاید کاش بدن عضلانیتری داشتم. تقریباً همه انسانها با تصویر بدنی خود مشکل دارند و در طول زندگی خود با آن در حال مبارزه هستند.
-
پیشرفتهای جدید در درمان بیماریهای روانی
بیماریهای مرتبط با زوال عقل، از جمله اسکیزوفرنی و آلزایمر، تأثیرات عمیقی بر زندگی فردی و اجتماعی دارند. در حالی که تحقیقات دارویی همچنان در حال توسعه است، اخیراً داروی نوآورانه KarXT موفق به کسب تاییدیه از سازمان غذا و داروی آمریکا شد. این دارو با مکانیسمی متفاوت از داروهای سنتی، عملکرد ضد روانپریشی و شناختی را هدف قرار میدهد، اما همچنان چالشهایی در مسیر توسعه داروهای مؤثر برای این بیماریها وجود دارد.
-
راهکارهایی برای فرار از محتوای منفی رسانه های اجتماعی
دانشمندان هشدار میدهند که «دوم اسکرولینگ» یا «دوم سرفینگ» یا زمان بیش از حدی که شخصی برای گشتوگذار در رسانههای اجتماعی و سایتهای خبری صرف جذب اخبار منفی میکند و پیوستن به بحثها در رسانههای اجتماعی ما را در چرخهای از سلامت روان بد به دام میاندازد. به نوشته روزنامه سان، محققان دریافتند که خواندن محتوای منفی آنلاین ما را ناراضی میکند اما وقتی احساس ناراحتی میکنیم نمیتوانیم در مقابل نگاه کردن به مطالب بیشتر مقاومت کنیم.
-
هنجارهای مردانه و سلامت روان: چرا مردان از بیان مشکلات روانی خود اجتناب میکنند؟
در جوامع امروزی، مردان با چالشهای فراوانی روبهرو هستند که نادیده گرفتن یا سرکوب احساسات و مشکلات روانی یکی از بزرگترین این چالشهاست. هنجارهای کلیشهای مردانه، همچون "قوی بودن" و "پشتیبانی از خانواده"، از کودکی در ذهن آنها نهادینه میشود و باعث میشود که آنها کمتر به مسائل روانی خود توجه کنند. در این مقاله، به بررسی علل و پیامدهای این موضوع و راهحلهایی برای بهبود وضعیت سلامت روان مردان پرداخته شده است.
-
علائم ابتلا به اختلال اضطراب فراگیر
اختلال اضطراب فراگیر، نوعی اضطراب بهشدت آزاردهنده است که افراد بسیاری از جمله افراد کمالطلب را به خود گرفتار کرده است.
-
تأثیر وقایع دوران کودکی بر روان و آینده افراد
تجربیات دوران کودکی، اعم از لحظات خوشایند یا تلخ، میتوانند تأثیرات عمیقی بر رشد روانی و اجتماعی فرد در بزرگسالی داشته باشند. برخی از این تجربیات میتوانند به اختلالات روانی و عزتنفس پایین منجر شوند، در حالی که مداخلات درمانی به موقع میتوانند آثار منفی این وقایع را کاهش دهند.
-
تلاش برای ترمیم یک رابطه میتواند منجر به ارتباطات عمیقتر شود
قدرت یک رابطه با نبود تعارض تعیین نمیشود، بلکه با توانایی بهبود و رشد از آن تعیین میشود. درک تفاوت بین رابطهای که قابل ترمیم است و رابطهای که دائما آسیبزا است برای سلامت عاطفی و شادی شما بسیار مهم است
-
آسیب عمیق روانشناسی زرد بر تن جامعه
چیزهایی که اخیرا زیاد مد شده و از آن میشنویم تحت عنوان کوچینگ سبک زندگی، جذب ثروت از طریق ذهن، رمز و راز جذابیت، تبدیل پارتنر به شوهر و مسائلی مشابه این، از مصادیق روانشناسی زرد هستند و در واقع مطالبی دمدستی در شبکههای اجتماعی را شامل میشوند که شاید برای مخاطبی که بهدنبال مطالب آماده و کوتاه و باورپذیر است جذاب باشد ولی در عمل، اثر درمانی ندارد.
-
تاثیر مدیتیشن قدردانی بر کاهش اضطراب
احساس اضطراب می کنید؟ به شکرگزاری روی آورید! ممکن است غیر شهودی به نظر برسد، اما تمرین مدیتیشن سپاسگزاری در واقع می تواند اضطراب را کاهش دهد و سلامت روان شما را بهبود بخشد.
-
خستگی شغلی و تأثیر آن بر کنترل احساسات:
چرا بعد از یک روز پرمشغله نمیتوانیم خود را کنترل کنیم؟
تحقیقات جدید نشان میدهد که فشارهای روزانه شغلی و نیاز به حفظ خودکنترلی میتواند به مرور زمان توانایی ما در مدیریت احساسات را کاهش دهد و باعث شود پس از یک روز سخت، در برخورد با دیگران پرخاشگر یا بیتاب به نظر برسیم. این مطالعات به نظریهای به نام «تخلیه خود» اشاره دارند که بر اساس آن، قدرت اراده یک منبع محدود است که با هر تصمیمی که میگیریم، کاهش مییابد.