-
زنگ خطری به نام توفان
سرعت تندباد اخیر در تهران و باد در برخی مناطق به بیش از ۱۰۰ کیلومتر در ساعت رسیده و باعث سقوط درختان، آسیب به خودروها و اختلال جدی در پروازها شده است. همزمانی این توفانها با تغییرات اقلیمی و گرمایش زودهنگام زمین، زنگ خطر جدیدی را برای مدیریت بحران و زیرساختهای شهری به صدا درآورده است
-
سمنان لرزید؛ زمینلرزهای ۵ ریشتری حوالی زمان آباد را تکان داد
زمینلرزهای به قدرت ۵ ریشتر صبح امروز حوالی زمان آباد در استان سمنان را لرزاند. این حادثه در عمق ۹ کیلومتری زمین رخ داده و کانون آن در فاصله ۵۳ کیلومتری سمنان قرار دارد.
-
کیفیت هوای تهران در وضعیت قابل قبول قرار دارد
کیفیت هوای پایتخت در روز ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در شرایط «قابل قبول» قرار دارد. این در حالی است که آلاینده اصلی هوای تهران طی ۲۴ ساعت گذشته، «ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون» بوده و کیفیت هوا برای گروههای حساس ناسالم گزارش شده بود.
-
آسمان ناپایدار در راه است؛ رگبارهای پراکنده و گردوخاک در برخی استانها
سازمان هواشناسی با صدور اطلاعیهای از وقوع رگبارهای پراکنده، رعد و برق و وزش باد شدید موقتی در برخی مناطق کشور طی روزهای آینده خبر داد؛ پدیدههایی که ممکن است با گرد و خاک و کاهش کیفیت هوا همراه باشند.
-
هجوم گرما و قطعی برق رنج این روزهای بوشهر
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر میافزاید: افزایش دما، تغییر شرایط اقلیمی و خشکسالی علاوه بر افزایش بی رویه مصرف سبب کاهش شدید تولید نیروگاههای برق آبی شده که این موضوع از دلایل اصلی تشدید ناترازی برق در کشور است
-
فرونشست تهدیدی جدی بر میراث جهانی
فرونشست در کشور از تختجمشید تا قلب اصفهان در میدان نقشجهان را فراگرفته و صدای زنگ خطر را همه ما شنیدهایم.
-
نفس تهران به شماره افتاد ؛ هشدار برای گروههای حساس
هوای پایتخت بار دیگر وارد وضعیت ناسالم برای گروههای حساس شده است. شاخص آلایندهها امروز ۱۷ اردیبهشت نشان میدهد ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون، هوای تهران را به شرایط هشدار رساندهاند. سالمندان، کودکان و بیماران قلبی و تنفسی باید از ترددهای غیرضروری در فضای باز خودداری کنند.
-
آوار گرد و غبار همسایگان بر سلامت مردم
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از مراجعه بیش از ۲۰۰۰ نفر به مراکز درمانی استان خوزستان در پی آلودگی هوا خبر داد.
-
محمد درویش، فعال محیط زیست:
چرا تهران با داشتن شبکه فاضلاب کامل، از بازچرخانی آب استفاده نمیکند؟
در حالی که بحران آب در کلانشهرهای ایران به روز شکلهای تازهتری به خود میگیرد، فعالان محیط زیست هشدار میدهند که راهکارهای فعلی برای تامین نیازهای آبی، تنها هزینههای سرسامآور و اثربخشی محدود دارند. در تهران، نگرانی از افزایش حفر چاههای غیرقانونی و انتقال آب از جنوب بهعنوان راهحلهایی موقت مطرح است، اما کارشناسان معتقدند با بهرهبرداری هوشمندانهتر از منابع داخلی، مانند تصفیه و بازچرخانی فاضلاب، میتوان هزینههای گزاف پروژههای انتقال آب را حذف کرد و نیازهای مردم را برآورده ساخت.
-
غارت بی رویه گیاهان دارویی
هجوم مردم و بهرهبرداران غیرمجاز به کوهها و مراتع باعث شده بهعلت برداشتهای بیرویه و غیراصولی، گیاهان کوهی و دارویی رو به انقراض بروند و با ازبینرفتن پوشش خاک، فرسایش خاک هم رخ بدهد که برای طبیعت بسیار خطرناک است.
-
هوای تهران به وضعیت نارنجی رسید؛ هشدار برای گروههای حساس
تهران امروز در شرایط «ناسالم برای گروههای حساس» قرار دارد. طبق اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، ذرات معلق کوچکتر از ۲.۵ میکرون بهعنوان آلاینده اصلی، کیفیت هوا را تحت تاثیر قرار داده و افرادی که مشکلات قلبی یا ریوی دارند باید از فعالیتهای سنگین در فضای باز اجتناب کنند.
-
مشکلات ناتمام میانکاله
میانکاله امروز، با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکند؛ نیمی از تالاب، قربانی خشکسالی شده و سایه پروژههای صنعتی نیز آن را تهدید میکند. هر چند بارها روند اجرای این پروژه متوقف شد و اخیراً نیز با دستور رئیسجمهور به آن تأکید شدهاست، اما ردپای تلاشهای پنهان برای ادامه آن، همچنان دیده میشود.
-
آیا زلزله کرج پیش زلزله بزرگ تهران است؟
متخصصان بر این باورند که مداخلههای انسانی مانند تخلیه آبهای زیرزمینی نقش کلیدی در بروز زمینلرزهها دارد. افزایش مهاجرت به تهران در سالهای اخیر، یکی از مهمترین دلایل افزایش مداخلههای انسانی است؛ چون جمعیت مهاجر آب میخواهد و راهی جز استفاده از سفرههای آب زیرزمینی نمانده است. اما آنچه مهمتر است، کوتاه شدن فاصله زمانی فعالشدن گسلهاست. خبر بدی که به باور کارشناسان پژوهشگاه زلزلهشناسی میتواند منجر به بروز زلزلهای با بزرگی بیش از ۶ ریشتر در تهران شود.
-
هشدار نارنجی تهران
روز گذشته اداره کل هواشناسی استان تهران، هشدار نارنجی هواشناسی برای استان صادر کرد که در آن وزش باد شدید، گرد و خاک و بارش رگباری را میتوان پیشبینی کرد.
-
کیفیت هوای تهران امروز: قابل قبول با آلاینده ذرات معلق
کیفیت هوای تهران امروز در وضعیت قابل قبول قرار دارد، اما در ۲۴ ساعت گذشته، آلودگی هوا به حدی رسید که برای گروههای حساس ناسالم شد.
-
هفتهای پُر از رگبار و تندباد؛ هشدار هواشناسی برای ۱۹ استان کشور
سازمان هواشناسی در تازهترین گزارش خود از ورود سامانههای ناپایدار جوی به بخشهای وسیعی از کشور خبر داد؛ رگبار باران، رعد و برق، تندباد لحظهای و خیزش گرد و غبار مهمان بسیاری از استانها تا پایان هفته خواهند بود.
-
بندرعباس شهری که دیگر شاد نیست
پنجشنبه 11 اردیبهشت، اولین شب جمعه بعد از انفجار اسکله رجایی، احوال و چهره بندر، مثل لحاف چهل تکهای بود با زیرکارسیاه که گل به گل وصلههای سرخ بر تنش نشسته باشد؛ بعضی خانوادهها که جنازه عزیزشان را تحویل گرفته بودند، از عصر به تنها گورستان شهر رفتند که پای مزار نو گریه کنند. دیوار خیلی از کوچهها سیاهپوش بود و از خانههایش صدای شیون میآمد. مردمی که گمشدهای داشتند، مردد بین خنده و گریه تا تقاطع امید و ناامیدی میرفتند و دست خالی برمیگشتند.
-
آتش سوزی نیزارهای هورالعظیم، آینه ناکارآمدی مدیریت بحران
هورالعظیم آخرین بازمانده تالابهای بینالنهرین در جنوبغربی کشور، بیش از ۳۰۰ هزار هکتار وسعت دارد که یکسوم آن در ایران و دوسومش در عراق است. آتشسوزیهای گسترده در نیزارهای این تالاب در سالهای خشک گذشته معمولاً از خرداد تا مهر رخ میداد. اما هور امسال از ۲۵ اسفند درگیر حریق شد و برخلاف گزارش رسمی مدیرکل حفاظت محیطزیست خوزستان مبنیبر خاموش شدن آتش در اوایل فروردین، گزارش اهالی شهر مرزی رفیع که نزدیکترین محل به تالاب است، نشان میدهد این آتشسوزی با شدت و ضعف تا ششم اردیبهشت در بخش عراقی، ادامه داشته است.
-
ورود گردوخاک عراق و تداوم بارش تا چهارشنبه
یک مقام مسئول هواشناسی، با اشاره به ورود گردوخاک از عراق به نوار غربی کشور، گفت: تا روز چهارشنبه بارش باران، رعدوبرق، وزش باد شدید و احتمال تگرگ در اکثر استانها تداوم دارد.
-
کاهش موارد مرگ و میر بر اثر گرما با افزایش فضای سبز شهری
قرار گرفتن در معرض گرما یک تهدید عمده برای سلامت عمومی است که به دلیل تغییرات اقلیمی در حال افزایش است. بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹، قرار گرفتن در معرض گرما با ۰.۵میلیون مرگ در سال مرتبط بوده است که ۰.۹۱درصد از مرگ و میر جهانی را تشکیل میدهد.
-
قصه پرتکرار فرونشست
علی بیتاللهی، مشاور رئیس سازمان محیطزیست در امور آب و فرونشست زمین، درباره خطر فرونشست میگوید: «گیلان تنها استان کشور است که تاکنون فرونشست نداشته، اما طبق پیشبینی من تا 2سال آینده در استان گیلان نیز شاهد فرونشست خواهیم بود.
-
طوفان شب گذشته تهران ۷ مصدوم برجای گذاشت
طوفان شدید شامگاه گذشته در تهران، چندین حادثه به دنبال داشت و بنا بر اعلام اورژانس استان تهران، ۷ نفر در اثر این حوادث آسیب دیدند.
-
تهران نفس میکشد؛ هوا در وضعیت قابل قبول
میانگین کیفیت هوای تهران امروز، ۱۴ اردیبهشت، در شرایط «قابل قبول» قرار دارد و آلاینده غالب، همچنان ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون است.
-
نخستین نشست "کمیته مشورتی حفاظت وبهرهبرداری پایدار از ذخیرهگاه زیستکره میانکاله"
احیا خلیج گرگان به "دخالت با رویکرد اکولوژیک" نیاز دارد
در نخستین نشست "کمیته مشورتی حفاظت وبهرهبرداری پایدار از ذخیرهگاه زیستکره میانکاله"، وضعیت نوسانات تراز آب دریای خزر و پیامدهای کاهش تراز بر خلیج گرگان و تالاب میانکاله بررسی شد. این نشست در مسیر حفاظت و بهرهبرداری پایدار از ذخیرهگاه زیستکره میانکاله با تشکیل کمیتهای مشورتی با ماهیت موضوعمحور و ترکیب غیرثابت برگزار شد.
-
فرونشست زمین، فاجعه بیصدا/خشکسالیهای ایران زلزلههای خاموش را بیدار کردهاند
استخراج بیپایان آبهای زیرزمینی تنها یک بحران زیستمحیطی نیست؛ شواهد علمی میگویند این روند میتواند به تسریع زلزلههای ویرانگر منجر شود.
-
ایران نفس ندارد
براساس اعلام سازمان هواشناسی، میزان مجاز آلایندهها در هوا ۱۲۶ میکروگرم بر مترمکعب است. این درحالیاست که غلظت ذرات آلاینده گردوغبار در آبادان یک هزار و ۲۵۸، خرمشهر یک هزار و دو، ماهشهر یک هزار و ۲۷، اهواز ۵۶۴، سوسنگرد ۴۵۷، هویزه ۴۹۵، هندیجان ۳۲۹ و دزفول ۲۶۲ میکروگرم بر مترمکعب بوده است. همچنین در ساعت یک ظهر روز جمعه، میزان ذرات آلاینده در هوای حمیدیه به چهار هزار و چهار میکروگرم بر متر مکعب رسید که این میزان، بیش از ۲۶ برابر حد مجاز است. در خوزستان، تیمهای امدادی هلالاحمر در آمادهباش کامل بهسر میبرند و از شهروندان خواسته شده تا حد امکان از تردد در فضای باز خودداری کنند.
-
احتمال وقوع زلزله ۷ ریشتری قوت گرفت
هیچ زمینلرزهای با بزرگای بیش از ۷ در نزدیکی کانون این دو رویداد اخیر در دهههای اخیر رخ نداده، به این معنی که ممکن است فشار در حال انباشته شدن باشد. احتمال ۱۰ الی ۲۰ درصدی برای زمینلرزه با بزرگای بیش از ۷ در ایران مرکزی ظرف ۲ تا ۳ ماه آغاز سال ۱۴۰۴ وجود دارد.
-
تهران در هوای لب مرز؛ قابلقبول، اما نه برای همه
برای چهارمین روز پیاپی، هوای تهران در وضعیت «قابلقبول» قرار دارد، اما چند منطقه جنوبی و مرکزی پایتخت هنوز با هوای ناسالم دستوپنجه نرم میکنند. هشدارها همچنان برای گروههای حساس برقرار است.
-
باران، رعد و گردوخاک در راه است | هشدار هواشناسی برای ۱۹ استان تا اواسط هفته
سازمان هواشناسی از تداوم ناپایداریهای جوی در بخشهای گستردهای از کشور تا اواسط هفته خبر داد. بارش باران، رعد و برق، وزش باد شدید، گردوخاک و حتی احتمال ریزش تگرگ در برخی مناطق پیشبینی شده است.
-
پس از تحمل بیماری و در کشور آلمان
پروفسور علی یخکشی بنیانگذار دانش محیط زیست در دانشگاه های ایران درگذشت
سلامت نیوز: پروفسور علی یخکشی استاد دانشگاه های آلمان و ایران و پایه گذار دانش محیط زیست در دانشگاه های ایران، در کشور آلمان درگذشت.